Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kamil, Eli Dzięki ;)

 

KURP, 50l? :laugh: :laugh: chyba 150 :cool: moje z 28l robione.

 

Arko, warto warto.. smak korbaczy szczególnie wynagradza ciężką pracę. :) nawet po dzisiejszej porażce, pasztetowej... z której wyszła zupa. :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409070
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Kamil, Eli Dzięki ;)

 

KURP, 50l? :laugh: :laugh: chyba 150 :cool: moje z 28l robione.

 

Arko, warto warto.. smak korbaczy szczególnie wynagradza ciężką pracę. :) nawet po dzisiejszej porażce, pasztetowej... z której wyszła zupa. :D

Mogę przywieźć i 150litrów;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409150
Udostępnij na innych stronach

Dziś mały teścik wędlin, kiełbasa parzona podwędzana wisiała tydzień w chłodnym w smaku dobra, szynka i karkówka wołowa potrzebuja jeszcze czasu trafiły ponownie w chłodne :cool: z 7l mleka zrobiłem ser z niebieską pleśnią kilka dziurek zrobiłem, zobaczymy co z tego wyjdzie. :)

 

post-39848-0-98790200-1425465802_thumb.jpgpost-39848-0-07150400-1425465827_thumb.jpg

post-39848-0-21989700-1425465836_thumb.jpgpost-39848-0-45475200-1425465936_thumb.jpg

post-39848-0-07860000-1425465844_thumb.jpgpost-39848-0-99509500-1425465852_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409258
Udostępnij na innych stronach

Nowe źródło mleka, nowa cena 1,20zł/l można działać :D, dziś na warsztat 50l i w końcu przełamałem się zrobić koryciński oraz goudę (na omedze + iota2), trochę ricotty wyszło z serwatki po wczorajszych oscypkach lekko ponad 1,3kg, ktoś pisał że serwatkę trzeba przerobić przeciągu paru godzin - moja stała dobę.  Ser pleśniowy ma równo tydzień :cool:

 

post-39848-0-14440800-1426102808_thumb.jpg

post-39848-0-71659400-1426102776_thumb.jpgpost-39848-0-41579400-1426102786_thumb.jpg

post-39848-0-27928500-1426102800_thumb.jpgpost-39848-0-78532800-1426102837_thumb.jpg

post-39848-0-98416800-1426102816_thumb.jpgpost-39848-0-55146500-1426102826_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411476
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ser pleśniowy ma równo tydzień

 

A "ciem" żeś go malował?  :cool:

 

 

 

 

Nowe źródło mleka, nowa cena 1,20zł/l

 

No ja czasem mam promocję po 1 zylu, ale tak to płacę jak Mlekowita - 1,35. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411538
Udostępnij na innych stronach

:) tu nie ma co się za bardzo cieszyć z tej pleśni :( jeżeli robisz inne sery w tym pomieszczeniu to mogą być kłopoty,zarodniki pleśni ,,przeskoczą,, na  inne sery :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411644
Udostępnij na innych stronach

Właśnie grzebałem w lodówce i znalazłem .... trochę kombinowałem skąd, gdzie, dlaczego, po ile?

już wiem .... zlot podlaski, ratujesz mnie Mistrzu  :D

post-44831-0-04288200-1426163611_thumb.jpgpost-44831-0-28192900-1426163680_thumb.jpg

 

kur.... trzecia fota nie do usunięcia :facepalm:  za głupi jestem na ten silnik forum :mad:

post-44831-0-77310000-1426163486_thumb.jpg

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411650
Udostępnij na innych stronach

 

 

kur.... trzecia fota nie do usunięcia

 

 

 Wiesiek usunąć idzie  :D :D  . Tylko na serwerze zostanie :D

 

 

 Pozdrawiam serdecznie

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411651
Udostępnij na innych stronach

El Gregor, sery mam zawoskowane, ale w sumie masz rację na razie w obecności tegoż sera zrobiłem tylko jeden to może nic złego nie będzie, jutro ser wyniosę do innego pomieszczenia. :D

Bwie, :) takie papryczki nadziewam ricottą, może jutro kilka słoiczków machnę dziś czasu brakło. :cool:

 

A to wczorajsze koryciny czuć że rosną, do solanki wrzuciłem 20% i młoda gouda :) i jeszcze kilka wędlinek do domu zabrałem aby sfermentowały jutro zaszczepię białą pleśnią.

 

post-39848-0-83918200-1426188777_thumb.jpgpost-39848-0-03749900-1426188784_thumb.jpg

post-39848-0-99362800-1426188789_thumb.jpg

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411727
Udostępnij na innych stronach

 

 

tu nie ma co się za bardzo cieszyć z tej pleśni jeżeli robisz inne sery w tym pomieszczeniu to mogą być kłopoty,zarodniki pleśni ,,przeskoczą,, na  inne sery

 

Albo na żoneczkę i będzie "UFO"  :tongue:  :)

 

Pozdrawiam ;)

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411728
Udostępnij na innych stronach

Chyba Przemek padł bo nie odbiera telefonów z gratulacjami takiego wyrobu ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-412035
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj salami testujemy, jest dobre

 

Dobre, ale tłuste jak pierun, ile kalorii?  :cool:  Do piwka dobre....   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-412084
Udostępnij na innych stronach

 

Dzisiaj salami testujemy, jest dobre

 

Dobre, ale tłuste jak pierun, ile kalorii?  :cool:  Do piwka dobre....   

 

Nic nie jest bardziej słone niż słonina od tiera wielkości cegły ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-412095
Udostępnij na innych stronach

Normalnie jakby go korniki opanowały :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-413111
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.