PanBoczek Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #701 Opublikowano 8 Marca 2013 Wszystkiego najlepszego naszym Drogim Paniom :grin: z tej okazji pączusie z małym twistem.. Zacznijmy od 'marmolady' :lol: chciałem uzyskać maksymalnie skoncentrowany farsz mięsnopomidorowy.. wyszło bardzo ciekawe i wielofunkcyjne cudeńko.. Zacząłem od zmielenia karkówki na sitku 2mm i boczku na sitku 4mm - od razu na patelnię.. http://img706.imageshack.us/img706/3461/wytrawnepczki.jpg Najpierw duża ilość mięsa zaczęła się dusić.. w niczym to nie przeszkadza woda musi sobie spokojnie odparować (na dużym ogniu). A my ciągle rozdrabniamy łychą grudki.. http://img838.imageshack.us/img838/6493/wytrawnepczki1.jpg Kiedy woda wyparuje zostanie nam sporo tłuszczu.. mięsko powinno się w nim usmażyć na chrupko, ciemnozłoto. http://img19.imageshack.us/img19/852/wytrawnepczki2.jpg Wrzucamy całość na cedzak - z tłuszczu po dodaniu np. prażonej cebulki można uzyskać smalczyk.. co też uczyniłem mięsko wraca na patelnię. http://img547.imageshack.us/img547/7236/wytrawnepczki3.jpg Dodałem do niego na tym etapie przypraw zmielonych w młynku do kawy - sól, anyż gwiazdkowaty, kmin rzymski i garammasalę.. zmiksowałem z solą. Mięsko przysmażamy z przyprawami przez minutkę a potem dodajemy przecier pomidorowy (wyszło mi 1400g przecieru na jakieś 2kg mięsa). http://img829.imageshack.us/img829/8833/wytrawnepczki4.jpg Gotujemy to cacko 2 godziny uzupełniając od czasu do czasu brak płynu wrzątkiem. http://img152.imageshack.us/img152/2483/wytrawnepczki5.jpg Potem dodajemy melasę z trzciny cukrowej, czosnek w proszku i prażoną cebulkę http://img341.imageshack.us/img341/5423/wytrawnepczki7.jpg Smażymy jeszcze chwilę i doprawiamy do smaku.. można dodać czegoś kwaśnego np. kwasku cytrynowego, lub soku z cytryny i odparować. Odstawiamy bez przykrycia na godzinkę żeby wystygło.. dodatkowo odda z siebie jeszcze sporo wody. Potem wymieszać powstała 'skórkę' powierzchniową z sosem. http://img708.imageshack.us/img708/1910/wytrawnepczki8.jpg Jako lukier czy też smarowidło zblendowałem równe części tegoż aromatycznego nadzienia z majonezem.. dosyć dokładnie. http://img339.imageshack.us/img339/5295/wytrawnepczki9.jpg http://img11.imageshack.us/img11/4456/wytrawnepczki10.jpg TAKA MAŁA DYGRESJA - ten skoncentrowany mięsny i pomidorowy sos jest świetny do makaronu.. wystarczy ugotowac makaron 'na ząb', odcedzić zostawiając w garnku sporo wody i dorzucić łyżkę stołową (na osobę) tego koncentratu.. pogotować mieszając z 2 minuty i mamy perfekcyjny makaron w super smacznym sosiku do tego kawałek grillowanek karkówki http://img46.imageshack.us/img46/2764/wytrawnepczki11.jpg Wracamy do pączków.. Nadzienie trzeba lekko rozmazać łyżką.. żeby dało się ładnie nakładać. Ciasto na pączki z przepisu Abratka.. zachwalać nie trzeba :grin: dodałem tylko mniej cukru i inne aromaty - cumin, anyż i więcej soli. http://img845.imageshack.us/img845/3039/wytrawnepczki12.jpg http://img832.imageshack.us/img832/1708/wytrawnepczki13.jpg Dalej jedziemy według znanego wzorca z tym, że pączki z takim nadzieniem powinny się smażyć ciut dłużej - do ciemniejszej przeto barwy Jeden, którego spróbowałem - a był jasny z wierzchu - okazał się lekko surowy w środku.. a więc dłuższe smażenie smalec jakby ktoś pytał jest po gęsi.. a 'śmiotki' to majeranek, który mimowolnie odpadł.. http://img11.imageshack.us/img11/7831/wytrawnepczki14.jpg http://img849.imageshack.us/img849/5736/wytrawnepczki15.jpg http://img28.imageshack.us/img28/5289/wytrawnepczki16.jpg http://img40.imageshack.us/img40/2760/wytrawnepczki17.jpg Jeżeli wolimy pączki posypane cukrem pudrem... zmieliłem zwykły cukier z suszoną chilli wyszedł różowy cukier puder i chociaż w farszu było już sporo chilli to myślę, że bardzo to pasuje Pozdrawiam http://img404.imageshack.us/img404/9405/wytrawnepczki18.jpg http://img715.imageshack.us/img715/7931/wytrawnepczki19.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #702 Opublikowano 8 Marca 2013 Pewny że smacznie. :thumbsup: :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #703 Opublikowano 8 Marca 2013 Nawiązując do pierwszego posta na tej stronie. Wczoraj w którymś z programów TV jeden z afro-amerykanów, młody chłopak, przetestował na sobie działanie małej, zielonej papryczki o współczynniku 1000000 w skali Scoville'a. Pomaga jedynie jakikolwiek produkt płynny na bazie mleka, a i to doraźnie. Było na co popatrzeć. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #704 Opublikowano 8 Marca 2013 A są papryczki jeszcze 2 razy bardziej ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stef501 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #705 Opublikowano 8 Marca 2013 [/quotehttps://wedlinydomowe.pl/forum/images/smiles/icon_rolleyes.gifhttps://wedlinydomowe.pl/forum/images/smiles/icon_pycha.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #706 Opublikowano 8 Marca 2013 Maxell, dokładnie wiele osób mówiło mi, że najlepiej napić się zimnego piwa albo coś mocniejszego bo alkohol najlepiej 'rozpuszcza' kapsaicynę. może i tak, ale jeśli chodzi o pieczenie to bąbelki z piwa podrażniają i mocniej pali - tym bardziej z palącym mocnym alkoholem A kochane mleczko (najlepiej tłuste) działa na dwa sposoby - posiada białko (kazeinę), która wiąże kapsaicynę i usuwa ją z ust.. na dodatek sama tłustość mleka pomaga a i to doraźnie.powiedziałbym, że wprost proporcjonalnie do stężenia kapsaicyny w papryczce :P po słabej jeden łyk załatwia sprawę... średnio mocna - trzeba popłukać chwilę.. mocna/b.mocna - pół godziny albo więcej płukania.. megaostrej jeszcze nie testowałem :lol: A są papryczki jeszcze 2 razy bardziej ostre.nie tak dawno to było nieco ponad milion w skali Scovilla, teraz: "Stworzony przez firmę The Chilli Factory szczep papryki chili nazwany Trinidad Scorpion Butch T zdobył rekordowy wynik 1.463.700 SHU." czysta kapsaicyna ma 16 000 000 z tego co pamiętam.. i nie nadaje się do spożycia Do tych pączków wziąłem ususzoną w domu, łagodną pepperoni.. do farszy Birds Eye. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #707 Opublikowano 8 Marca 2013 Trochę mnie zamotałeś Czy te pączki z farszem mięsnym i na ostro ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #708 Opublikowano 9 Marca 2013 Trochę mnie zamotałeś Czy te pączki z farszem mięsnym i na ostro ? :grin: Tak ..były :P bo już ich nie ma Pozdrawiam :grin: Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #709 Opublikowano 9 Marca 2013 Jakoś nie mogę sobie wyobrazić połączenia pączków z farszem mięsnym, ale wierzę że były ....pyszne. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #710 Opublikowano 9 Marca 2013 miro, a nie jadasz pasztecików , krokietów , bułek z nadzieniem np serowym. Ciasto na takie pączki robi się bez dodatku cukru i wanilii . Naleśniki też się je na słodko i słono ,kwestia dobranie odpowiednich składników . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #711 Opublikowano 9 Marca 2013 Kaszubka bez cukru mówisz Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #712 Opublikowano 9 Marca 2013 Chodziło mi o ciasto , cukier na wierzchu to wariacja Pana B. :grin: Ja osobiście bym nie sypała cukrem pudrem . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #713 Opublikowano 9 Marca 2013 Kaszubka ja tam nie raz robiłem ciasto na krokiety czy naleśniki bez cukru, ale farsz mięsny + ostra chili i jeszcze cukier na posypkę ..... no to już moja wyobraźnia tego nie ogarnia.Temu zapytałem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #714 Opublikowano 9 Marca 2013 miro, a robiłeś/jadłeś np golonkę w miodzie? albo pikantne skrzydełka w miodzie? - połączenie tych smaków wcale się nie wyklucza ... to tylko kwestia gustu Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #715 Opublikowano 9 Marca 2013 A pewnie że robiłem.Jednak pączki z cukrem + farsz mięsny sorry ale jakoś mi nie siada. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #716 Opublikowano 9 Marca 2013 Ulala kolejna wariacja kulinarna Pana Boczka pączki mięsne z cukrem :lol: Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #717 Opublikowano 9 Marca 2013 miro, ale Boczek zmniejszył ilość cukru - a że w orginale i tak go nie ma zbyt dużo to de facto takie ciasto nie bedzie za słodkie :wink: i smaki sie zrównoważą - są jednak osoby którym żadna słodycz w potrawach nie odpowiada :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-273794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #718 Opublikowano 11 Marca 2013 PanieBoczku, zapomniałam sie pochwalić ! Dzięki Tobie zrobiłam majonez z przepisu majonez w słoiku. Mój małżonek powiedział, że już nie będzie jadał jego ulubionego Kieleckiego, bo ten mój jest smaczniejszy. Nawet nie wiecie jaki to komplement :grin:. Zrobienie tego majonezu to chwila monet :smile:. Jeszcze raz dzięki ! Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-274079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #719 Opublikowano 11 Marca 2013 Koniecznie zrób ! W życiu już nie kupię gotowego ! Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-274084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #720 Opublikowano 11 Marca 2013 Kochani wybaczcie :blush: zakręciłem się i nawet nie zauważyłem, że coś się dzieje Cukru do ciasta na pączki dodałem tylko tyle co do zaczynu, żeby ładnie wyrósł.. sporo więcej soli i przyprawy - tak, żeby ciasto miało wytrawny smak.. ale ciut słodyczy nadal by mu się przydało Cukier kryształ zmiksowany z suszoną papryczką chilli miał fajny smak - słodko ostry, który lubię i dobrze dopełniał całego pączka Ania świetny pomysł miała.. mogłem zamiast posypki z cukru pudru zrobić czekoladę z chilli.. wtedy smak byłby o wiele bogatszy teoretyzując.. użyłbym świeżej, nie za ostrej papryczki.. gorzką czekoladę 70% siup do kąpieli wodnej z drobno siekaną chilli, małym chlustem śmietanki, odrobiną masła i cukru pudru.. myślę, że byłoby trafione połączenie :P gatita, cieszę się bardzo :grin: :grin: :grin: choć to nie mój pomysł i sam nie wiem czy by mi się udało tak zrobić :P najważniejsze, że mężowi zasmakował :grin: Bazyl, powodzenia chociaż przy robieniu majonezu nie jest potrzebne Po tej gęsi zostało mi prawie 6 litrów rosołu z żelatyną.. (powinienem chyba galaretą nazwać) :grin: szkoda, żeby się miało zmarnować.. miałem smaka na więcej drobiu w galarecie po gęsi.. tyle, że takiego bardziej przyziemnego :lol: hehe a więc 2 kurczaczki, jarzyny i przyprawy poszły w ruch Po podgrzaniu galarety wpadły z wizytą 2 niewielkie kurczaczki :P smutno im było jakoś, więc sprosiłem towarzystwo - główkę czosnku na pół przeciętą, sporo skocznych ziarenek ziela angielskiego, dostojne liście laurowe.. no i żeby impreza była jak z hollywood prawdziwe gwiazdy! anyżu i niezłą laskę.. cynamonu http://img23.imageshack.us/img23/6764/kurczwgalarecie.jpg Przesyt słoności musiał zostać jakoś zredukowany.. pomógł pan cukier demerara i litr wody z dwoma saszetkami żelatyny.. wszystko gotowało się ma wolnym ogniu do miękkości.. oczywiście razem z marcheweczkami, pietruszeczkami i selere.. czkami? :lol: wyłożone do ostygnięcia http://img21.imageshack.us/img21/3406/kurczwgalarecie1.jpg Słoiczki nieużywane być nie mogą.. muszą na siebie zapracować :grin: na dno każdego poszedł surowy por, kukurydza konserwowa.. dalej krajane warzywa z rosołu i oddzielone od kości mięsko... no a na wierzch znowu dopełnienie warzywne.. http://img199.imageshack.us/img199/651/kurczwgalarecie2.jpg znalazłem też 700g boczku zapeklowanego na metkę cebulową Pisa :blush: :blush: :blush: zapomniałem o nim zupełnie.. więc poszło w słoiczki z czosnkiem, majerankiem, białym pieprzem i prażoną cebulką.. mama wyjeżdża a mi dieta na głowie siedzi i różki piłuje.. więc nie byłoby komu metki z pieczywem zjeść a tak mama weźmie sobie w delegacje słoiczki Sprawę dopełniły 2 godzinki pasteryzowania w dużym garze.. dlaczego aż 2? dla boczku, zeby mięciutki był a dla reszty, żeby pory się ugotowały i oddały zawartości pyszny smaczek może ciut za długo nawet.. ale źle się chyba nie stało. http://img405.imageshack.us/img405/1636/kurczwgalarecie3.jpg Stężały już w lodówce słoiczki wieczorkiem postaram się fotki przekrojów zrobić wyszło 14 słoiczków galaretki drobiowej i 3 słoiczki z boczkiem.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-274086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #721 Opublikowano 11 Marca 2013 Gdzie znajdę przepis na ten pyszny majonez ? :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-274094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #722 Opublikowano 11 Marca 2013 Gdzie znajdę przepis na ten pyszny majonez ?rozmowa o majonezach była na 45 stronie tego tematu Robert ten garnek coś mały 100 l. trzeba było kupić :grin: :grin: :grin: nie ma głupich :P coraz większe będę kupował, aż w końcu kupię taki do którego sam się zmieszczę :shock: wyjdzie albo krab pustelnik albo boczek w galarecie :lol: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-274095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #723 Opublikowano 11 Marca 2013 Aga napisał/a: Gdzie znajdę przepis na ten pyszny majonez ? rozmowa o majonezach była na 45 stronie tego tematu Spróbujcie tego majonezu jest "jedwabisty" i super szybki a smak dowolnie modyfikujecie : SUPER szybki majonez Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-274098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #724 Opublikowano 11 Marca 2013 Spróbujcie tego majonezu jest "jedwabisty" i super szybki a smak dowolnie modyfikujecie : SUPER szybki majonezJa właśnie taki słoikowy majonez zrobiłam :smile:, tylko u mnie w przepisie nie było cukru. Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-274177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #725 Opublikowano 11 Marca 2013 Zrób z cukrem pudrem - w tych proporcjach wychodzi jak Dekoracyjny z Winiar tylko jeszcze sztywniejszy jak dla mnie to mistrzostwo swiata i nie pamietam kiedy kupowałem sklepowy Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/29/#findComment-274180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.