PanBoczek Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Witam Serdecznie! Jak pewnie niektórzy już wiedzą, na imie mam Robert i uwielbiam zajmować się karmieniem bliźnich ^^ Mam nadzieję, że w tym temacie, każdy znajdzie dla siebie coś ciekawego wszelkie wytykanie błędów będzie mile widziane W następnym tygodniu mam w planach zmontowanie prostej wędzarni z beczki.. ale o tym później, kiedy już będzie gotowa i przetestowana Na razie chciałem podzielić się z Wami moimi świętami Wielkanocnymi spędzonymi rodzinnie przy dobrym jedzonku. Przygotowania do świąt zaczęły się od zakupów na lokalnym rynku http://img811.imageshack.us/img811/262/pasztetykiebasa1.jpg Mięsko po klasyfikacji poszło do mielenia (kiełbaska biała) i do garnka (pasztet) Biała; boczek, łopatka i wołowina, pasztet; boczek, golonka, pierś i wątróbki.http://img401.imageshack.us/img401/5595/pasztetykiebasa5.jpg http://img217.imageshack.us/img217/4282/pasztetykiebasa6.jpg http://img837.imageshack.us/img837/8761/pasztetykiebasa3.jpg http://img687.imageshack.us/img687/7694/pasztetykiebasa4.jpg Wywar po gotowaniu mięsa na pasztet został użyty do gotowania skór i golonek, z których powstała przepyszna galareta żelatyny nie trzeba... wystarczy gotowac skóry i golonki a płyn potem odparować - zrobilem redukcje o 3/4 i wyszła naprawde twarda galaretka http://img26.imageshack.us/img26/3493/dscn0885y.jpg sisie na szczęście tylko w jednym kęsie były :lol: nikt potem nie znalazł więcej xD Mama zażyczyła sobie kiełbase ziemniaczanke w praktyce wyszło takie puree we flaczku, ale było bardzo armonatyczne i smaczne Do środeczka poszedł mielony, wędzony boczek podsmażony na kuli mrożonego tłuszczu, który wytopił sie przy gotowaniu golonki :lol: do tego dużo cebulki, czosnek, oregano..Ugotowane na miękko ziemniaczki - wymieszane z okrasą i ostudzone..http://img94.imageshack.us/img94/2896/ziemniaczana.jpg Po wystudzeniu wbiłem tam 6 jajek, pietruszke, ser wędzony "rolada ustrzycka" i doprawilem do smaku sola i pieprzem (do połowy dodałem słodkiej papryki i pieprzu cayene, zeby wyszły 2 kolorowe kiełbaski..) http://img838.imageshack.us/img838/8138/ziemniaczana1.jpg Nabite w jelitka, potem sparzone.. coż robiłem pierwszy raz i bez żadnego przepisu :lol: jak pisałem wyżej wyszło puree w kiszce, za bardzo nabite.. ale smaczne http://img685.imageshack.us/img685/88/ziemniaczana4.jpg http://img534.imageshack.us/img534/7015/ziemniaczana6.jpg Na koniec zostawiłem sobie smalec z podgardla oczyszczone, pokrojone w dosyć grubą kostke... nastepnym razem chyba spróbuje zmielić http://img341.imageshack.us/img341/5707/smalec.jpg Wytapiało sie jakąś godzine, po czym dodałem cebule, przyprawy i jabłko..http://img11.imageshack.us/img11/3871/smalec1.jpg W szklanki na święta i w słoiczki na kiedy indziej ^^http://img403.imageshack.us/img403/2163/smalec2.jpg Oczywiście nie podałbym niesprawdzonego produkty... :lol: http://img72.imageshack.us/img72/6996/smalec3.jpg ŚWIĘTA! ^^ Stół jak stół w sumie było tylko 5 osób, więc i tak jedzenia za dużo ^^ http://img38.imageshack.us/img38/7121/37568547.jpg Wędliny a'la parmeńskie robiły furrorę w drugi dzień świąt nawet dzieci siostry sie nimi zajadały ^^ wyszły dosyć słone, ale jak większość tutaj mówiła - cienko krojone i w małych ilościach moga sprawić wiele radości Reszta wędlinek leżakuje i dochodzi w lodówce.. w piwnicy wisi sobie karkówka a'la parma, więc temat tych wędlin napewno się tu pojawi jeszcze wiele razy http://img801.imageshack.us/img801/7917/parmeskie.jpg Klasyka gatunku.. jajeczka, tym razem podane w nieco odmienny sposób dzień wcześniej zauważyłęm z mamą jak świetnie do jajek pasuje słony i bogaty smak rostbefu a'la.. wizualnie też wyszło całkiem fajnie http://img210.imageshack.us/img210/9605/jajkaparmeskie.jpg Pasztet Halusi.. przebój, hit we wszystkich domach, w których zagościł z 8 blaszek nie zostało nic ^^ Wszyscy bardzo zachwalali również sos który do niego zrobiłem Był to raczej Chutney /czatnej/ - konsystencja powideł, słodko-kwaśny owocowy smak.Jeżeli ktos będzie miał ochote spróbować.. garść posiekanej suszonej żurawiny zalałem 2 szklankami coca-coli, 1/4 szklanku octu balsamicznego, 1/4 szklanki syropu malinowego, dla słoności kostka rosołowa, dla lekkiej ostrości pod koniec redukcji dodalem pieprz.. Całość gotujemy na wolnym ogniu aż do uzyskania pożądanej konsystencji - w połowie należy zrównoważyć smak dodając cukier i ocet (dowolny - polecam cukier trzcinowy/palmowy oraz ocet winny/balsamico/jabłkowy). Chutney po wystygnięcu zgęstnieje, więc nie ma obaw o przypalenie go Na koniec kiedy jest jeszcze gorący należy dodac bazylie (zielony akcent i wzbogacenie aromatu). Wujek za ten sos nazwał mnie 'szatanem' ^^ pozytywnie oczywiście hehehe http://img803.imageshack.us/img803/6683/pasztet.jpg Smalec z podgardla.. mniam! z dużymi skwarkami, cebulą, czosnkiem, majerankiem i kwaskowym jabłuszkiem.. czego chcieć więcej ^^ http://img707.imageshack.us/img707/2421/smalecx.jpg Sos chilli - nie będe sie rozpisywał udoskonalam go już od jakiegoś czasu, przy następnej produckji zrobie fotorelacje.. http://img17.imageshack.us/img17/479/chilli.jpg Galareta - bez warzywek, czysty smak mięsa z dużymi kawałkami golonek i drobno siekanymi skórami oczywiscie za octem spirytusowym.http://img708.imageshack.us/img708/1076/galareta.jpg Biala w przekroju, tuż przed podaniem..http://img715.imageshack.us/img715/7339/kiebasaprzekrj.jpg Wujek przywiózł ze sobą dosyć wytrawną nalewke z pigwy jak dla mnie bomba..http://img29.imageshack.us/img29/2364/pigwwka.jpg Kolejną pysznością były robione w niedziele roladki mus z kurczaka nadziewany grzybami z sosem grzybowo-jałowcowym..około kilograma mięsa zblendowałem na gładko z 5 jajami i przyprawami.. farsz to namoczone i wytłukane podgrzybki, smażone na maśle z czosnkiem tymiankiem i octem balsamicznym (soł pieprz.. etc) Folia aluminiowa wysmarowana olejem i pakujemy dalej zawijamy jak sushi na macie bambusowej..http://img27.imageshack.us/img27/4966/roladkizkurczaka.jpg I mamy piękne roladki wystarczy im 45 minut na parze.http://img819.imageshack.us/img819/483/roladkizkurczaka1.jpg Długo zachowują ciepło.. odwijamy kiedy są gorące i kroimy na ładne plastry do serwowania.. http://img849.imageshack.us/img849/1843/roladkizkurczaka2.jpg Do sosu dodałem ciut za duzo masła, nie przyjął całosci jak należy nie chcialo mi sie po prostu tego ratować - toż to nie restauracja, a w smaku i tak był pyszny http://img835.imageshack.us/img835/5356/roladkizkurczaka3.jpg Na drugie dzień - równie smaczny, podany jako wędlina drobiowa - kiedy ostygnie można kroić w cienkie plasterki http://img831.imageshack.us/img831/120/roladkizkurczaka4.jpg Ciasta, ciasta :lol: za dużo ciast wyszło Nasz przyjaciel Jacek, który zrobił salatke warzywną i z kurczaka z rodzinkami i orzechami, przygotował także bananowiec i sernik z prodziża Wszystko było pyszne.. no i oczywiscie babka budyniowa wg przepisu Halusi, oraz babka drożdzowa, przepis by BabciaBoczek :lol: http://img703.imageshack.us/img703/8884/ciasta.jpg Sernik Jacka (bez ciasta ^^) http://img849.imageshack.us/img849/7659/ciasta1.jpg Bananowiec http://img171.imageshack.us/img171/1872/ciasta2.jpg To na razie na tyle Pozdrawiam [ Dodano: Wto 10 Kwi, 2012 15:47 ]Wędliny a'la parmeńskie - przygotowania.http://img213.imageshack.us/img213/5278/przygotowania1e.jpg Zestaw przypraw do polędwicy:http://img571.imageshack.us/img571/8875/przygotowania5.jpg Zestaw przypraw do rostbefu:http://img710.imageshack.us/img710/1212/przygotowania6.jpg Do lodóweczki na tydzień http://img256.imageshack.us/img256/1916/przygotowania7.jpg Związane do II etapy przy oknie... coż nie polecam wiązać wogóle.. sznurek się luzuje i spada po 2-3 dniach.Polecam raczej siatke, jezeli mamy coś większego - np karkówka, jeżeli nie to sama podkolanówka daje rade http://img69.imageshack.us/img69/5093/wizanie.jpg Dalej robiłęm na czuja.. w przepisie nie było podanych dokładnych danych co do warunków lezakowania.. Jeżeli uznawałem ze w lodówce jest za wysoka wylgotność to mięso wracało do wiszenia przy oknie nic mu się zlęgo przez to nie stało..Smak: więcej niż satysfakcjonujący http://img171.imageshack.us/img171/3240/dscn0869xe.jpg http://img827.imageshack.us/img827/5867/dscn0871y.jpg Do krojenia dobrze miec ostry nóż albo krajalnice ciezko idzie bo twarde jak kamień hehehttp://img692.imageshack.us/img692/9936/laparmakrojenie1.jpg Karkówka... Zasolona, bez przypraw - 10 dni w lodówce obracana 2x na dobe.. http://img850.imageshack.us/img850/4112/37396309.jpg 3 warstwy podkolanówki + siatka i do piwnicy wisieć ma tam dobry przewiew, temperature w granicach 8-12 stopni, wilgotność 45-60% w zależnosci od pory dnia.Przy obecnym ociepleniu spadla dziś w południe do 45% - karkowka stracila nieco na wadze, widać ze oddaje wode http://img52.imageshack.us/img52/8389/72211372.jpg Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 No Panie Boczku ! :thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap: Rewelacja, przepiękne wyroby, super relacja... Pozdrawiam Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Brawo :clap: :clap: :clap: :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Gratulacje Robercie. Widać, że "Cię wciągnęło". Oby tak, dalej.Pozdrawiam. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 PanBoczek, nie czekał od ciebie takiego ciosu, u mnie tchnienie wesparło i rozsądek pomącił się. :shock: W twoje -то lata(22), takie mistrzostwo, przyćmił Wszystkich. :clap: :clap: :clap: Powiedz uczciwie - mama i papież pomagały? :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 :clap: :brawo: :clap: Piękna fotorelacja i bardzo udane wyroby . Jednakże nie bardzo rozumiem zadania ,które spełnia w chutney'u coca-cola :rolleyes: ? garść posiekanej suszonej żurawiny zalałem 2 szklankami coca-coli, 1/4 szklanku octu balsamicznego Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Robercie wielkie :clap: :clap: :clap: Piękna fotorelacja i duuuuuużo jedzenia , czekam na dalsze Twoje poczynania bo pomimo młodego wieku jestem pełna podziwu aż takiego zaangażowania... :wink: Już mogę sobie wyobrazić co będzie się działo jak uruchomisz swoją wędzarnię.Życzę powodzenia :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 myth, kostek61, Bagno, Feederman, Małgoś, @halusia@, dziękuje ogromnie za miłe słowa ^^ Powiedz uczciwie - mama i papież pomagały? hahaha umówiliśmy sie że ja gotuje, mama sprząta :P wyszło, że to ja jeszcze pomagałem sprzątać :lol: od zawsze miałem jakiś taki dryg do gotowania ^^ Jednakże nie bardzo rozumiem zadania ,które spełnia w chutney'u coca-colapo wygotowaniu coca cola zamienia sie w gęsty kleisty syrop, pomyślałem że nada fajna konsystencję i posmak gotowemu produktowi mogłem oczywiście jej nie uzyć i też byłoby ok.. ale smaki do siebie pasowały, nie znosiły się, czuc było żurawine, maliny, pieprz i w tle lekki posmaczek coli Moja rodzina lubi tradycyjnie zazwyczaj, nie jest łatwo zrobić coś czego nie znają i zeby posmakowało hehe Nie lubie trzymać sie przepisów, więc już nigdy nie zrobie takiego samego sosu zawsze coś nowego próbuje, albo sie uda albo nie ^^ @halusia@, dzięki Tobie przede wszystkim mi się wszystko udało Bóg zapłać za wsparcie ^^ i mam nadzieje, że dalej nie dam plamy... No jak na razie czas wrócić spokojnie do diety :lol: wczoraj rozdawałem smakołyki po sąsiadach, żeby mnie w oczy nie wpadało Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 @halusia@, dzięki Tobie przede wszystkim mi się wszystko udało Bóg zapłać za wsparcie ^^ i mam nadzieje, że dalej nie dam plamy... :blush: Dziękuję Robercie, ale coś mi się wydaje że teraz to ja będę czerpała wiedzę od Ciebie.. tylko czy dam radę Ci dorównać :question: :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Robert, :clap: wspaniałe wyroby :thumbsup: :clap: Cytuj Wątroba bez wsparcia nie da rady.... :-)http://www.facebook.com/WorynyKartyWspomnien Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 :clap: :thumbsup: :clap: Wyroby super !Piękna fotorelacja Zgadzam się ...Tylko jeszcze Twojej fotki brak ... Młodzieńcze... :wink: :grin: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Małgoś, zapewne kolor Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 No Panie Boczek to żeś pojechał z grubej rury, super wyroby. :thumbsup: :thumbsup: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Obejrzałem wszystko dwa razy :tongue: :clap: :clap: :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Małgoś, zapewne kolor Kolor też, ale o smaku i konsystencii warto wspomnieć. Ci starsi właściciele imbisów "Pommes Bud", robią właśnie przy pomocy Coca Coli (odgazowanej i zredukowanej), swoje tajemnicze Curry Sauce-n do "Bratwustów".. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Te roladki to mama robiła? Ładne. mamy w sensie posiadamy :lol: dzięki hehe u nas w domu ja gotuje ^^ einshel, może jakąs znajde :lol: na razie koledzy tu powstawiali lepsze fotki hahaha tier, dzięki ten screen ze świata wg kiepskich był inspiracją dla nicku własnie Radek., bardzo miło mi to słyszeć ^^ zawsze staram sie robić jak najlepszą fotorelacje Gregtom, dokładnie, jak wspomniałem wcześniej - kolor, tekstura i posmak myśle już także nad rozpalaniem grilla i jakiejś glazurce z redukcji coli albo fanty do żeberek (kiedyś widziałem w tv.. teraz już nawet jakieś fixy chyba robią "cola i żeberka"), kiełbasek, boczku.. :P nie można sie bać próbować Edit.. Uwielbiam właśnie takie sosy w których jest dosyć dużo cukru w dowolnej postaci.. zawsze wyjdzie smaczny jeżeli dobrze sie go zbalansuje nie ma nic lepszego niż aromatyczny maślano-syropowy sos do krwistej wołowiny. na która pozwalam sobie raz w tygodniu Taki mały przykładzik.. sos cytrusowy z ziarnami kolendry Składniki: Jałowiec liść laurowy najpierw. w połowie redukcji sosik przecedzamy i potem dodajemy ziarna kolendry, które zostają już do końca fajnie sie je rozgryza, uwielbiam ten smaczek cukier tutaj - w szklaneczce syrop z produkcji domowych skórek kandyzowanych http://img189.imageshack.us/img189/8775/sosnx.jpg Redukcja: http://img651.imageshack.us/img651/8100/sos1w.jpg http://img607.imageshack.us/img607/8607/sos2n.jpg Wyłączamy ogniem i wykańczamy kawalkiem zimnego masła http://img252.imageshack.us/img252/3311/sos3.jpg http://img571.imageshack.us/img571/4959/sos4l.jpg I podajemy z krwistym kawałkiem pysznego wołowego mięsa http://img36.imageshack.us/img36/6309/podanied.jpg podobny sosik.. http://img692.imageshack.us/img692/3599/podanie3.jpg piwno-żurawinowy Pozdrawiam http://img4.imageshack.us/img4/8805/miso2rostbefzrynkuzsose.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 PanBoczek, hohoho :clap: :clap: :clap: bardzo piękna fotorelacja , a i wyroby pierwyj sort jak by to Sasza pogawarił :grin: , wielkie :clap: , idż dalej tym szlakiem !!! Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki110 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Fotorelacja super :clap: :clap: :clap: , a z tym poszukiwaniem smaków to masz rację trzeba szukać i sprawdzać i kombinować oczywiście w drodze rozsądku z doborem materiałów. Gratulacje :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 PanBoczek, :thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap: :shock: :thumbsup: :clap: :shock: :clap: :thumbsup: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 PanieBoczek dołączam się do ochów i achów :grin: a tę roladę to spróbuję zrobić :lol: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Fotorelacja super :clap: :clap: Wyroby zapewne też . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 ten sosik zapewne wspaniały i mięsko też :clap: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 PanieB, bardzo superaśna fotorelacja i wyroby :clap: :clap: Jako prawie równieśnikowi :grin: :grin: :grin: :mrgreen: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 szacun spróbowałem teraz sos z colą wiśniową i zurawiną - jeszcze ciepły zjadłem na kolację maczając wędlinę - pycha :thumbsup: Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Fotorelacja i wyroby super :clap: :thumbsup: Pozdro dla wszystkich Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/#findComment-212780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.