miro Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1026 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Wyślij do mnie to Ci naprawię ... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-326768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1027 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Robciu, znalazłem coś espeszjali for ju żeby łatwiej szła ta Twoja dietka kopenhaska Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-326791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1028 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Miro tego by jeszcze brakowało żebym ten szmelc ludziom ciężko pracującym pocztą na głowę zwalał hehehe nie mam sumienia z resztą BigMama przed chwilą rzekła: "Nie będziemy tego szmelcu naprawiać, szkoda ludziom głowę zawracać!" jak sam nie uruchomię to baj baj może to i lepiej bo miałem wątpliwości co do poprawności działania, źle spasowane, niepasujące do siebie części = za luźny ślimak (nie dało się go wsadzić w metalową obudową żeby centralnie wychodziła końcówka do napędu), nóż i sitka to w ogóle.. produkowały taki ciemny osad, który przy mieleniu trzeba wybierać pieczołowicie - może to było w ogóle powodem przeciążenia silniczka.. nie wspomnę, że słabo się mieliło niemalże wszystko Mareczku dobre! chciałem coś takiego w praktyce zastosować w formie chilli... tylko kurczę zapomniałem, że uwielbiam ostre strzał w stopę hehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-326833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1029 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Lubię taką robotę ...... sam miałem swoją Dianę wyrzucić, ale kupiłem nowe koła zębate i do bułki tartej jak znalazł. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-326847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1030 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Popracuję jeszcze sam nad tym.. chociaż wszystko inne też do wymiany, coraz mniej sensu w naprawie widzę hehe Kupne tabasco się kończy powoli (a raczej szybko bo już z gwinta jadę xD) więc zrobiłem zamiennik :P coby strzykawką uzupełniać małą buteleczkę heheco wygoda to wygoda.. Wziąłem skład Mad Doga i na tym oparłem moje tabasco, które miało być nieco ostrzejsze.. okazało się wielokrotnie ostrzejsze hehehe już 20 minut ładnie pali w usta i język ale bardzo przyjemnie 2 rodzaje papryczek - bird's eye i meksykańskie wędzone.. cuś tam (kiedyś już pokazywałem) o bardzo miłym i intensywnym aromacie. Gotowane w wodzie z solą 15 minut, potem nakryte talerzykiem na godzinkę żeby się 'zaparzyło'. Ocet jabłkowy, melasa z trzciny cukrowej i cukier trzcinowy dodane do wystudzonej mieszanki (widać jak woda zmieniła ładnie kolor od samych papryczek).. ponownie wszystko zagotowane i stabilizowane skrobia ziemniaczaną.. tym razem dosłownie ociupinkę.. 1/2 łyżeczki do herbaty. Zblendowane z pestkami przed jakieś 15 minut, przetarte i voila pyszne, ostre i mogłoby spokojnie robić za produkt wytwarzany masowo.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1031 Opublikowano 16 Stycznia 2014 calkiem niezle wyglada jak lubisz tak ostro to moze cos takiego http://www.maddog357.com/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1032 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Robert ale z Ciebie kuchenny Pomysłowy Dobromir wszystko sam zrobisz Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1033 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Electra dzięki, ale nie rajcują mnie te ich super ostre i super drogie sosy raczej wolałbym nabyć suszone papryczki ostrych odmian do własnych eksperymentów.. jakby ktoś zauważył na allegro lub wiedział gdzie kupić TANIO ostre zasuszeńce proszę o cynk butha czy trinidad scorpion, naga jolokia ew. habanero, scotch bonnet, piri piri.. Nadal niestety u nas zdzierają po prostu.. w większości internetowych sklepów papryczki są 2x albo więcej droższe niż być powinny.. nawet na przykładzie tych Birds Eye.. w masali są po 5zł 50g a gdzie indziej ponad dychę.. Bazyl nie ma wyjścia hehe chcę zmielić sobie wołowinkę na piątek.. więc wyszukałem ręczną maszynkę u babci.. trzeba szukać alternatywnych rozwiązań zaraz zmielę i będę miał.. w sumie zmielę, zrobię fotkę i dopiero posta wyślę hehehe xD No i fajno sprawnie się zmieliło.. aczkolwiek ponad godzinę szorowałem tego starocia (nieużywanego już z 12-15 lat..) i tak nie do końca doczyściłem.. przynajmniej tak gdzie dotykało mięso było ok hehe co ciekawe nożyk ostry, wszystko spasowane na styk.. gładko poszło!Zawsze lepsze burgery krwiste niż twarde befsztyki.. Pozdrawiam rosyjski sprzęcik ale raczej nie zabytek hehe Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1034 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Wczoraj sam pokusiłem się o mały nastaw.. jak pewnie wszystko co zmierza ku dobremu.. za mało :lol: degustatorzy będą za 2 lata narzekać, że trunek 'trąci malizną' :lol: Jak to u mnie.. lekka prowizorka drożdże Biowin w płynie MD robiona na soku truskawkowym.. Miodu - 1l bardzo dobry, aromatyczny i z rodowodem :P z okolic Ostrowi Mazowieckiej.. a kolejny 1l wielokwiatowy marki Aro.. tak dla równowagi :P 2l miodu rozrobione 3l wody, gotowane 40 minut, piana zdejmowana na bieżąco. (teraz doczytałem, że będzie to miód sycony :grin: ..a ja pewnie nienasycony hehe jego ilością) Brzeczka rozcieńczona wodą i MD do niecałych 6ciu litrów, dziś rano zaczęła powoli pracować wychodzi na to, że produkuję mniej więcej trójniak.. pierwsze planowe zlewanie 1 września.. Pozdrawiam 2 lipiec 2013 - początek17 stycznia 2014 - butelkowanieponad 6 miesięcy i 2 zlewania znad osadu i gdzieś się w tym wszystkim magia kryje, MAGIA powiadam! było (o ile wierzyć temu co wtedy napisałem ) niecałe 6 litrów.. a do butelkowania poszło 4.5 litra no nic... hehehe postoi sobie jeszcze z roczek, półtora w piwnicy :P a ja niechybnie muszę nowy nastawić, bo chociaż nie spróbowałem, to pachnie niesamowicie ^^ w niedzielę zrobimy mały test smakowy.. Wyszedł bardzo klarowny i (przynajmniej wg mnie) ma piękny kolorek zobaczymy co z tego będzie... Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1035 Opublikowano 17 Stycznia 2014 niecałe 6 litrów.. a do butelkowania poszło 4.5 litra Bobo, znaczy się trochę "odeszło" na próbowanie podczas produkcji :rolleyes: :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mima Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1036 Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Witam! Proponuję Ci żebyś to przelał do jakiegoś gąsiora.Lepiej się później obciąga.Obojętnie jak to zabrzmiało. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez mima Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1037 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Proponuję Ci żebyś to przelał do jakiegoś gąsiora Dokładnie okres dojrzewania trójniaka to 2 LATA. I wtedy powinno się butelkowac. Po pół roku jak jest dobrze nastawione to jeszcze pracuje Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1038 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Bobo, znaczy się trochę "odeszło" na próbowanie podczas produkcji hehe no właśnie.. tylko gdzie a może piłem i nie pamiętam? jedyne co pamiętam to, że z Sylwkiem trochę go próbowaliśmy ale ciut i jeszcze za słodki był.. Mima, Bazyl wyczytałem 2 rzeczy na ten temat.. pierwsza: żeby miód dobrze dojrzewał musi mieć jak najmniejszy kontakt z powietrzem, czyli nalane pod sam korek w balonie - takiego balona nie mam, w tym w którym była fermentacja nie jest to możliwe - stąd wybór butelek..druga: miód jest gotowy do butelkowania, jeżeli po 2 dniach w temperaturze pokojowej nie zmętnieje.Tak czy inaczej chyba lepiej mu będzie w butelkach, ale zostawiłem jedną dwusetkę w domu żeby sprawdzić czy zmętnieje, jeżeli tak to będę obserwował co się dzieje w butelkach - na rurce fermentacyjnej od dawna zupełna cisza, na zakrętce usłyszę 'sssss' jeżeli wydzieli się jakieś CO2..Niezależnie od formy zamknięcia czas zostanie zachowany miód próbny, więc można poeksperymentować.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1039 Opublikowano 17 Stycznia 2014 na rurce fermentacyjnej od dawna zupełna cisza, Robert jakie drożdże dawałeś ? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1040 Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Biowinu w płynie (takie w saszetce).. nic specjalnego.. aż poszedłem do buteleczki sprawdzić.. na razie klarowna, wziąłem łyka i wyplułem szkoda, ale cóż hehe smakuje wyśmienicie, wytrawne.. Pozdrawiam cim cirim cim co by nie było.. miodu raczej żadne eventy niespodziewane nie zepsują hehejutro nastawiam swój pierwszy zakwas! od razu pszenny i żytni czas upiec jakiś chlebek dobry! Edytowane 17 Stycznia 2014 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1041 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Biowinu w płynie (takie w saszetce).. nic specjalnego. To pewnie zwykłe do wina. Do miodu daje się drożdże specjalne do miodów, pracują w wiekszej ileści cukru. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1042 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Planuję zrobić w przyszłym roku (na początku) nastaw 40l półtoraka... na bayanusach i będę pielęgnował jak oczko w głowie ten miodzik to decyzja praktycznie w jeden dzień - MD (na soku truskawkowym , czego nie czuć) do czego innego miała w ogóle być, ale był miód i był pomysł hehe już teraz nadaje się do picia w przyjemnością, więc jestem i tak zadowolony zobaczymy co będzie dalej, na żaden konkurs tego miodu raczej nie będę wystawiał hehehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1043 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Planuję zrobić w przyszłym roku (na początku) nastaw 40l półtoraka. Półtorak to wyższa szkoła jazdy i od razu 40 l. I jeszcze 10 lat czekania, toż to można nie dożyc Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mima Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1044 Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Planuję zrobić w przyszłym roku (na początku) nastaw 40l półtoraka... na bayanusach i będę pielęgnował jak oczko w głowie Nie radzę rzucać się aż na tak głębokie wody-miody Tutaj trzeba mieć naprawdę dużo wiedzy i praktyki. Robisz wspaniałe potrawy ,w które wkładasz niewątpliwie dużo wysiłkui masz niewątpliwie do tego talent, ale miody to inna sztuka. Proponuje Ci zdobyc troszkę praktyki na trójniakach, czy dwa i pół"niakach Dwójniaki to już wyższa szkoła jazdy. Jak masz zapał to porób sobie troszkę maliniaków, miodów korzennych czy chmielowych. Pozdro. PS. Jak nie masz gąsiorów to wlej miody do 2l. butelek pet. Wygodniej jest później,,ściągać,, osad, a ten czym częściej ściągany tym predzej dojrzewa miód. MOJE WYROBY Z 2009 R. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez mima Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1045 Opublikowano 18 Stycznia 2014 z Sylwkiem trochę go próbowaliśmy No tak, teraz wszystko jasne :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1046 Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) No tak, teraz wszystko jasne oj tam oj tam :P byleby 8 docelowych butelek zostało nieruszonych jeszcze ten długi długi czas Proponuje Ci zdobyc troszkę praktyki na trójniakach, czy dwa i pół"niakach Dwójniaki to już wyższa szkoła jazdy. Jak masz zapał to porób sobie troszkę maliniaków, miodów korzennych czy chmielowych. Mima, doprawianych niczym ani owocowych nie chcę robić.. mam jeszcze sporo czasu na doczytanie i edukację (rok czasu ) w międzyczasie trochę doświadczenia tez złapię.. tylko nie jestem pewien jeszcze czy robić półtorak czy dwójniak.. nie martwię się o sam proces produkcji tylko raczej o to, że nie wiem co bardziej będzie mi smakowało.. nie miałem okazji próbować ani półtoraka ani dwójniaka, a biorąc pod uwagę to co piszą na forum winoorg to cóż.. wszelkie sklepowe miody pitne to szachrajstwa niepodobne oryginałom.. Więc tak na prawdę nie wiem co jest moim punktem docelowym Oczekuję, że miód będzie:1. Płynny, ew. lekko gęstawy, ale bez przesady.2. Nie za słodki, aby dało go się wypić np. 250ml a nie łyczek i już dziękujemy bo za słodko. 3. Klarowny, ale to sprawa wyłącznie czasu i zlewań.. 4. Z dobrego miodu, niesycony, dla zachowania jak najbardziej naturalnego smaku miodu. I to by było na tyle półtorak po 10ciu latach - cóż to będzie? Zastanawiając się nad tym, może jednak dwójniak lepiej podpasuje pod te kryteria? Jakie korzyści dałoby mi wyprodukowanie nawet idealnego, chwalonego przez wszystkich półtoraka, jeżeli dla mnie samego byłby za słodki, za gęsty i nie podchodził do picia.. ciężko, cieżko Może Ty mi podpowiesz? Pozdrawiam Edytowane 18 Stycznia 2014 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1047 Opublikowano 18 Stycznia 2014 byleby 8 docelowych butelek zostało nieruszonych jeszcze ten długi długi czas No właśnie, tu mogą zacząć się "schody" :laugh: ale co tam, Bobo da radę :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mima Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1048 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Proponuje Ci zdobyc troszkę praktyki na trójniakach, czy dwa i pół"niakach Dwójniaki to już wyższa szkoła jazdy. Jak masz zapał to porób sobie troszkę maliniaków, miodów korzennych czy chmielowych. Mima, doprawianych niczym ani owocowych nie chcę robić.. mam jeszcze sporo czasu na doczytanie i edukację (rok czasu ) w międzyczasie trochę doświadczenia tez złapię..4. Z dobrego miodu, niesycony, dla zachowania jak najbardziej naturalnego smaku miodu. I to by było na tyle półtorak po 10ciu latach - cóż to będzie? Zastanawiając się nad tym, może jednak dwójniak lepiej podpasuje pod te kryteria? Jakie korzyści dałoby mi wyprodukowanie nawet idealnego, chwalonego przez wszystkich półtoraka, jeżeli dla mnie samego byłby za słodki, za gęsty i nie podchodził do picia.. ciężko, cieżko Może Ty mi podpowiesz? Pozdrawiam Nie robiłeś nie piłeś ale już nie chcesz...To jak to rozumieć że w między czasie złapiesz trochę doświadczenia??? Ty chcesz od razu robić i pić miody królewskie.Bo półtorak takim miodem jest.A dlaczego?Dlatego że,- udawało się go robić tylko najwybitniejszym bartnikom.Dlatego osiągał kiedyś zawrotne ceny.A Ty jeszcze chcesz niesycony , a czy wiesz z jakimi niebezpieczeństwami produkcyjnymi się to wiąże?No ale cóż, o sukcesach lubią mówić wszyscy, a o porażkach - nikt, a już jeżeli, to tylko napomykająmówiąc aaaaaa tam, ale boli bardzo.Ale jak to mówi przysłowie, - najlepiej człowiek się uczy na własnych błędach. Moje gąsiory na leżakach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1049 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Nie radzę rzucać się aż na tak głębokie wody-miody Tutaj trzeba mieć naprawdę dużo wiedzy i praktyki. Eeee tam, niech się rzuca! Sam smak ryzyka jest ekscytujący! A co dopiero jak wyjdzie coś na miarę "...osi" Wtedy jest dopiero jazda! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mima Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1050 Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Ta łatwo mówić, jak nie wyjdzie to można się jeszcze pośmiać. Miody wcale nie są tanie mo chyba że ktoś robi z pół litra. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez mima Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/42/#findComment-327776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.