Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zupka się zaczęła od wywaru wołowego - 5kg kości podpieczone w piekarniku 250*C, aż nabrały koloru i aromatu.

Gotowane 2 dni, woda była oczywiście uzupełniana na bieżąco.

Dnia trzeciego do wywaru zredukowanego o połowę powędrowały cesarskie suszone shitake (prosto z Hongkongu, niby nie Japońskie, ale bardzo fajnie pasowały). Gotowane cały dzień. 

Grzybki wyłowione a kapelusze pokrojone w plasterki i zamarynowane w oleju aromatyzowanym chilli, occie z wędzonym łososiem, sosie rybnym i sojowym.. oraz z chlustem syropu pomarańczowego. 

Dnia czwartego zupka została dosolona pastą Miso Dashi i wykończona sokiem z cytryny. 

Z 6l garnka został 1l zupy.. na zimno w formie zwartej galaretki, mięsko, szpik i dobroć wszelka posłużyły do farszu pierożkowego. Cały tłuszcz został oczywiście zebrany - bardzo pieczołowicie :) 

 

post-52552-0-90563600-1443361984_thumb.jpgpost-52552-0-50288700-1443361991_thumb.jpg

 

Także w zupie mamy: surową kapustę bok choy i pierożek. Każdy mógł dodać na wierzch różne kiełki, młodziuteńkie delikatne liście buraka oraz olej z prażonego sezamu. Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-447297
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

PB.. Jestes wielki.. :clap:  :clap:  :clap:

Dania/fotki, jak w  kalendarzu kulinarnym, i napewno te cacka powinny pojawic sie tez w kalendarzu WB 2016..

Respekt....  :) 

Edytowane przez Gregtom
Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-447299
Udostępnij na innych stronach

Greg dowaliłeś... z dużego kalibru.. moja zbroja marna będzie, Twoje słowa przejdą wszędzie haha 

Absolutnie nie sądzę, żeby moje 'barahło' kiedykolwiek zdobiło Wasz zaje.. kalendarz :) 

Ktoś kto myśli, że wie wszystko.. nie wie nic.. ALE! ktoś kto nie wie nic.. może nauczyć się wszystkiego.. 

Takie małe przemyślenie moje po spotkaniu z naszym Pisem... 67,, a jakże  :cool:

miło by było takiego mentora mieć na stałe  :thumbsup:

Dziękuję bardzo za miłe słowa.. ALE zaznaczam... kupiłem prosto z tajlandii składniki! zaje wszystko, jak trzeba.. oryyyginalnie.. 

mniejsza.. ryż super specjalny do sushi to była ciapa.. wywalona na kompost. To co goście jefli to ryś majki suśi ARO... z makjo. hahaa

z solą, cukrem i octem jabłkowym.. wybaczcie.. 

Żałuję szczególnie grzechu posiadania małego mieszkania... nie wiem... najbardziej bym się cieszył jak całe forum miałoby zaparcie po tej surowej super rybce i ryżu haha 

Kocham Was k.. wszystkich.. i zapraszam do boczkowa :D jak Marek wrzuci fotkę, zrozumiecie ocb. 

Pozdrawiam kochani :)

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-447337
Udostępnij na innych stronach

Robercik taka tajska zupka i sushi to moje klimaty "zazdraszczam"  mega kolorowo, zdrowo i z pewnością smacznie ;)  :clap:  :clap:

 

PS

Sake (jap. 日本酒) nie widzę ...  :cool:  :angel:

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-447361
Udostępnij na innych stronach

Jacy goście, takie trunki, zbędne potem opatrunki, 

Główka cała, nic nie boli.. wódka przednia, łyczek coli.

Wynalazki naszych Braci, na nich zdrowia nikt nie straci! 

Kilka flaszek, Królewskiej Pary a opadną Wam kopary  :laugh:

Sake mit to jest Japoński, Słowian przełyk ma wszak koński, 

Strułby się, nie podniósł wcale, po wódeczek tej zakale, 

Na co po co i dlaczego, męczyć trupkę* mą i Jego?      *woń 

Polskie, dobre i z radością, alkoholizm z bezkresnością, 

Jak masz pic to tylko nasze, i nie ważne jaką paszę, 

Na zagryszkę będziesz zjadał. Nikt od Wódki nie popadał. 

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-447367
Udostępnij na innych stronach

No Robercie mój kochany

wierszyk cały przeczytany

Pod wrażeniem jestem wielkim

ze Ci rym wychodzi miękki

 

Jjesz gotujesz i rymujesz

potem gościom nadskakujesz

Gdy nałożę kiedyś drogi

też zawitam w Twoje progi

 

 

;)

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-447369
Udostępnij na innych stronach

:laugh:  :laugh:  :laugh:  :laugh:  :laugh:

W moich progach Zawsześ milen Bracie, 

Zero paska i przepastne gacie. 

Żyć Waść nie dam, nie daruję, 

Jak Ci kiszek nie zrujnuję xD 

 

Rym się psuje, nie tak miętki.. 

Bliżej kaca - stan to dętki  :laugh:

 

Avocado do sushi ważna sprawa.. polecam EKO, z czarną skórką.. reszta się na California Maki nie nadawała.. więc musiałem je jakoś spożytkować.. 

miękkie jak masełko i smaczne, ale prezentacyjnie lyyypa ... 

Tak więc.. kanapeczki ze smażonym oscypkiem i avocado.. mniamuśne wielce.. smak buraka zaje.. od tych kiełków oczywisty 

 

post-52552-0-06401100-1443430131_thumb.jpg

 

Guacamole meksykańskie, z habanero jest niebiańskie.

 

Zostało farszu do pierożków, ciasta 2 płaty francuskiego... ot babeczki Pozdrawiam

 

post-52552-0-97245700-1443430138_thumb.jpg

 

post-52552-0-91538100-1443430144_thumb.jpgpost-52552-0-85332600-1443430122_thumb.jpg

 

Ahh Mareczku... dzięki za ten boczek.. ;) haha na prawdę wyborny!!! 

 

post-52552-0-73120500-1443430770_thumb.jpg

Edytowane przez PanBoczek

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-447372
Udostępnij na innych stronach

Chochlik  plecie  tęgim  rymem

Gdy dzień wcześniej żartobliwe

Małe dawki  trunków zacnych

Się wchłonęło…. do kolacji…

 

Małe dawki ilość już nie

Szkieł obeschł, kiedy jutrznię

Księżyc  witał lub pół jego

Więc na Zdrowie!.. mniej Smacznego…

 

:)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-447378
Udostępnij na innych stronach

Niech się twórczość żartobliwa dzieje... 

Jak ktoś pojmie, niech się śmieje xD 

 

Szła se mała biedroneczka, 

Spotkała Prezesa Mareczka,

"Ratuj, ratuj, mnie okradli,

Ci spółdzielcy mnie napadli!".

Każden jeden na kolanko, 

Od Prezesa na śniadanko,

Batów dostał co nie miara.

PANIEEE PREZEESIE.. 

Toż to była stonka stara! 

Czy z zawiści czy z demencji, 

Z dobrych, szczerych Twych intencji, 

Kropek se wyłudzić chciała.. 

Bo sąsiadka jej je miała. 

Bierdoneczka.... 

Halo Halo, Hola! Hejże! 

Mam wszak słuchać tezy tejże? 

Sąsiad! Sąsiad! ..nie sąsiadka.

Nie na rękę mi ta gadka.

Kto obraża? Złoję dupska!!!

Mnie Biedronia? głowę Słupska!?

 

Pozdrawiam  :laugh:  :laugh:  :laugh:

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-447380
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Pomeksykujmy się troszkę znowu z Guacamole :D 

 

Składniki:

6 dojrzałych i mięciuteńkich avocado

2 średnio dojrzałe, acz nie mniej smakowite avocado 

2 spore czerwone cebule

2 dojrzałe pomidory 

4 soczyste cytryny (oczywiście można wymiennie dodać limonki)

1 pęczek natki kolendry (tak na garść sporą)

1 średni ząbek czosnku 

odrobina szczypiorku (w oryginale nie ma, ale wg mnie komplementuje cebulkę i dodaje świeżości)

1 płaska łyżeczka mielonego kuminu (kmin rzymski, absolutnie nie kminek  :tongue: )

1/2 szklanki oliwy z oliwek extra prawiczek 

sól i odrobina cukru brązowego do smaku (będziecie zaskoczeni ile słonego i kwaśnego trzeba, żeby avocado zabłysło  :cool: )

1/2 papryczki habanero.. lub dowolną ilość jakiejkolwiek niebiańskiej ostrości 

 

post-52552-0-27782300-1444293227_thumb.jpg

 

 

a idzie to tak: 

Proponuję najpierw posiekać sobie drobno cebulkę, zetrzeć na grubych oczkach tarki pomidora (tak, żeby skórek nie było), posiekać drobniutko tą odrobinę czosnku, chilli (ja dodałem przefermentowane - blendowane) i szczypiorek.. 

Do innej (tym razem płaskiej) miski wyciskamy sok z cytryn, dodajemy sól, cukier i kumin. 

Avocado każdy pewnie wie jak się obiera, a raczej wyjmuje łyżką z łupinki.. bardziej dojrzałe 6szt traktujemy widelcem, ale niedbale - musza zostać grudki. Gładkie guacamole to grzech  :tongue: 2 mniej dojrzałe kroimy w dosyć drobna kostkę. 

Obieramy po jednym i rozdrabniamy, mieszając z sokiem z cytryny. 

Łączymy zawartość 2 misek, na koniec posiekana nie za dokładnie kolendra i sztafeta próbuję-doprawiam-próbuję-doprawiam(...)  

 

post-52552-0-94530300-1444293234_thumb.jpg

 

Polecam zbierać wiaderka po smietanach, serach itp fajnie się sprawdzają, kiedy trzeba zabrać gdzieś większe ilości sosów, sałatek...

Po umieszczeniu w pojemnikach zalewamy oliwą z łoliwek i odstawiamy do lodówki, żeby się przegryzło. 

Najlepsze jest oczywiście następnego dnia  :thumbsup: Pozdrawiam

 

post-52552-0-05821100-1444293240_thumb.jpg

 

P.S. Pojemniczki trzeba oczywiście odpowiednio oznakować  :cool:  :laugh:

wyjabcowane graficznie na potrzeby marketingowe  :rolleyes:

 

post-52552-0-56811500-1444293242_thumb.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-449030
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Sylwuś mój drogi mi niechcący na fejsie przypomniał melodyję z dawnych lat.. Jacka Pesteczki xD

lub też Jaquesa Pepina.. 

 

https://www.facebook.com/eeatrightnow/videos/1758666077692015/

 

Lizaki ze skrzydełek i luzowany kurczak... temat fajny do wędzenia będzie... 

Na szybko kurak zakupiony w Makro.. jakość marna bardzo. Skóra pocięta, mięso mało jędrne, ale wyszło soczyste i smaczne. 

Wizualnie leży, ale przynajmniej mam satysfakcję, że nie z mojej winy... Pan Pepin świetnie wszystko pokazał! Zaskoczenie wielkie jakie to wszystko proste, jak ktoś wyjaśni debilowi co i jak ^^ 

Brak nadzienia.. na zastępstwo dżem z chilli ;) poza tym tylko sól i pieprz. Do lolipopów własna mieszanka przypraw do grilla/pieczeniowa. Pozdrawiam

 

 

post-52552-0-79082300-1446304167_thumb.jpgpost-52552-0-91746700-1446304174_thumb.jpg

 

post-52552-0-87835200-1446304182_thumb.jpgpost-52552-0-49490600-1446304193_thumb.jpg

 

post-52552-0-08117400-1446304204_thumb.jpg


Btw. lolipopy i luzowanie wg rad Szefa Pepina to jakieś 30 min max :D 

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-453546
Udostępnij na innych stronach

Jak już wyżej wspomniałem  :laugh:  :angel: chyba przesadzam ostatnio ze złym chilli...

a życie robi mi jakieś dziwne niespodzianki, które jakoby naturalnie skłaniają mnie do dalszych nadużyć  :facepalm: a to ktoś coś podrzuci (dzięki Pawełku, chyba będzie kolejna porcja pigwowcowego sosu chilli xD), a to coś znajdę.. albo przez pomyłkę zapakuję na zakupach 500g kolendry zamiast pietruszki  :facepalm:

Natka pietruszki wiadomo.. do wszystkiego fajna, zdrowa i w miarę neutralna.. a kolendra trochę wybredniejsza. 

Przyjaźni się najbardziej z sosem rybnym i chilli http://emotikona.pl/emotikony/pic/0sarcastic.gif

Podobno tylko 10% ludzkości lubi lub toleruje (nie jestem pewien) smak natki kolendry - kiedyś nie tolerowałem, mama tak samo. Po prostu nie i już. Smakowała jak mydło-plastik, perfuma najgorsza i chciało się od niej.. wiadomo. 

Trik, żeby się przełamać i nauczyć kochać ten smak, to po prostu skok na głęboka wodę. Kolendry dać do oporu, ale w zestawieniu, które jest zbalansowane smakowo - mocne smaki, komplementujące się wzajemnie. Ostatnie danko BigMama oceniła 7.5/10, dla mnie 10/10  ^^ a kolendrą było przeładowane. 

 

Tajska sałatka z grillowaną wołowiną 

 

Pierwsze co nas interesuje.. a właściwie NIE interesuje to wołowina. 

Byle jaki kawałek (na zdjęciu rostbef) roztłuczony na płasko i zgrillowany bardzo mocno - jeżeli na patelni to proponuję na sporej ilości oleju i po wstępnym mocnym obsmażeniu rzucać mięsem przy palniku, żeby tenże olej się palił.. taki trik, który nadaje fajny lekko grillowy smak. Mięso idzie do odpoczynku a potem kroimy je w cienkie paski. Ma mieć mocny smak od obróbki termicznej, ma być gumowe/twarde i cienko pokrojone. 

 

Warzywa; wypestkowany ogórek i wypestkowany pomidor, jakaś sałata (u mnie lodowa), cebula pokrojona dosyć grubo (dymka albo szalotka, zwykłą trzeba najpierw wymiętosić z dressingiem, żeby pozbyć się ostrego smaku), natka kolendry (duuużo), szczypior od dymki i prażone orzeszki ziemne utłuczone w moździerzu. 

Dressing; dużo sosu rybnego, coś kwaśnego (limonka, cytryna, kwas mlekowy.. raczej nie ocet), dużo cukru, dużo chilli i czosnku. Opcjonalnie olej sezamowy, imbir lub trochę słodkiej musztardy. Drobno siekać albo zblendować wszystko razem. 

 

Łączenie składników jest na prawdę proste - wszystkie warzywa w misce, do nich gorąca wołowina, która podgrzewa kolendrę i wydobywa aromat.. od razu połowa orzeszków ziemnych i połowa dressingu, który wlewamy na wściekle gorącą patelnię po wołowinie, żeby zmienić smak czosnku i ogólnie całości. Wykładamy na talerz, posypujemy drugą częścią orzeszków (mają być nierówno utłuczone - niektóre wręcz na proszek a niektóre w prawie całych kawałkach) i każdy doprawia dressingiem (surowym, nie podgrzewanym) do smaku. 

 

Czemu ta wołowina ma być taka gumowata i twarda - nie wiem.. może dlatego, że jest jej mało i fajnie jest porzuć sobie te kawałki? Tak czy inaczej wersja tej sałatki z miękkim półkrwistym stekiem jest gorsza  :thumbsup: nie wiem co w tym jest za myk, może jakaś mądrość tkwi. 

 

post-52552-0-73860400-1446721658_thumb.jpgpost-52552-0-55040600-1446721665_thumb.jpg

 

post-52552-0-57255400-1446721672_thumb.jpgpost-52552-0-03154200-1446721680_thumb.jpg

 

Ostatnia fotka to zwykłe warzywa smażone z pastą curry (Mae Ploy - green curry paste). Doprawione sosem rybnym i karmelizowanymi w cukrze orzeszkami ziemnymi. Na ciepło wymieszane z natką kolendry - spożywane po schłodzeniu w lodówce. 

Sylwek zrób sobie takie warzywka z patelni ;) pyszotka. Pozdrawiam

 

 

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-454453
Udostępnij na innych stronach

Trochę dreptania wczorajszego - mała dynia piżmowa skrojona obieraczką na wiórki, cebula i zalewa karmelowa; 

0.5kg cukru na dosyć ciemny karmel, ok. 200g cukru potem, 0.5l 10% kwasu mlekowego, 0.5-1l wody

mielony kumin, kardamon, pasta z imbiru, sól i po goździku do każdego słoika. 

Zobaczymy jak to wyszło, myślę że może być fajna sałatka jako dodatek do sera :) 

A więc i sera trochę w słoiki zamknąłem.. wzorując się na Spec Me Ajke od Wiesia (albański specjał) wziąłem ricottę i dałem jej lekko odleżeć.. tak żeby nabrała ciut kwasowości. 

Dosoliłem solą i sosem rybnym, dodałem fermentowane habanero zółte i zapakowałem do słoiczków. 

Zalałem olejem i dodałem suszony czosnek niedźwiedzi na wierzch. Zakręcone słoiczki poszły do gorącej wody i zostały tak do rana.. teraz będę liczył, że coś się z tym dobrego stanie...

Sam nie wiem co - jak feta od Sylwka może.. zaminiła się w taki cudowny glutek w oleju.. ależ to było przepyszne. 

Zobaczymy czy coś z tej ricotty wyjdzie smarownego i smacznego. Pozdrawiam

 

post-52552-0-11350600-1446795055_thumb.jpgpost-52552-0-29751800-1446795060_thumb.jpg

 

post-52552-0-76757900-1446795065_thumb.jpgpost-52552-0-68779900-1446795075_thumb.jpg

 

post-52552-0-09091800-1446795082_thumb.jpgpost-52552-0-82473800-1446795087_thumb.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-454591
Udostępnij na innych stronach

Kolejny kurak wyluzowany i zapeklowany. Będzie nadziany łopatką i podgardlem, uwędzony i sparzony w próżni. 

Idzie coraz lepiej :D 

 

post-52552-0-03767100-1446841802_thumb.jpg

 

Kaszkę manną babcia sobie zażyczyła.. to i dla siebie zrobiłem, taką puszystą jak lubię.. 
Sekret tkwi w tym, żeby lekko zakwasić osłodzone mleko i ubijać trzepaczką cały czas do zagotowania i potem z kaszą. 
Dodałem pasty z imbiru, octu i soli (zakwaszenie malutkie), cukier i banana.. kaszy mannej jak zwykle na oko, żeby nie była za gęsta.
Pianka działa cuda.. a przy okazji taka mleczna imbirowa pianka będzie pasowała do kilku dań. Tylko stabilizator by się przydał, ale co tam... lecytyna by się nadała? ale sojowa chyba to może nie xD Pozdrawiam
 
post-52552-0-11645100-1446841807_thumb.jpg
a wygląda jak ubite białka, co nie? :P

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-454787
Udostępnij na innych stronach

moze ubita smietana troche ustabilizuje ...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-454854
Udostępnij na innych stronach

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-454858
Udostępnij na innych stronach

Gonzuś... chylę czoła przed Tobą i Dziadkiem... macie rację - nie jest to tak zarąbiste... jak myślałem, że jest.. :D

Postępowałem wg rad Jaquesa Pepina.. ale dziękuję Ci, że zwróciłeś uwagę na mój błąd. 

https://www.facebook.com/eeatrightnow/videos/1758666077692015/

jak przygotowac drób.. 

Każdy może się mylić, ja mylę się chyba najczęściej z możliwych... taki już boczuch ze mnie :D

następnym razem wezmę na warsztat sposób Szacownego Dziadka.. ufam, kocham i wiem, że nie zawiedzie ;)

Dziadka (naszego) bym w ciemno posłuchał w każdej kwestii. Pozdrawiam

 

p.s. kaczka też niestety luzowana złą metodą  :blush:

 

 

post-52552-0-37664900-1446908227_thumb.jpg

proszę wybaczyć młodemu adeptowi ;)

Edytowane przez PanBoczek

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-454894
Udostępnij na innych stronach

Gonzuś... chylę czoła przed

 

Boczuś, przede mną nie masz co.Sam jestem takim uczniem jak Ty, a pierwsze luzowanie robiłem właśnie według naszego, forumowego mistrza a nie "Żabina" Pepina. "A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi ", i luzowanie znają   ;)  :D

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8833-luzowanie-gęsi/?hl=luzowanie

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-454904
Udostępnij na innych stronach

 

 

Boczuś, przede mną nie masz co.Sam jestem takim uczniem jak Ty, a pierwsze luzowanie robiłem właśnie według naszego, forumowego mistrza a nie "Żabina" Pepina. "A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi ", i luzowanie znają  

Pan pijany jest... ja Pana nie słucham!

Ja też pijany! Ja swoich słów nie słucham.

 

o żesz..

 

mądrośc polega na słuchaniu każdego kto mówi mądrze... Pozdrawiam 

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-454947
Udostępnij na innych stronach

Specjalistą od luzowania kuraka jest moja LP ;)

Nawet skrzydełka mają farsz ;)

Ja za nerwisty jestem ... okostnił bym gnoja potem zwinął i zasznurował ;) ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/51/#findComment-454949
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.