@halusia@ Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 26 Marca 2013 Takim dysponowałem surowcem do przygotowania szynek na święta w tej chwili się peklują od soboty.Zadyma w piątekJacku... czekamy na efekt końcowy :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 26 Marca 2013 Dzisiaj trochę białej ukręciłem,jutro powtórka. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 26 Marca 2013 Dzisiaj trochę białej ukręciłem, kostek :clap: , peklosól dodawałeś :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 26 Marca 2013 peklosól dodawałeśDo białej nie dodaję peklosoli,ona jest nie sparzona i aparat chyba trochę podbarwił :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 26 Marca 2013 akim dysponowałem surowcem do przygotowania szynek na świętawow, a gdzie kopytka ??? Całe wędziłeś ??? Dzisiaj trochę białej ukręciłemAle zgrabne Super !!! Kostek, ty na tych Wyspach to się marnujesz normalnie.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 26 Marca 2013 a gdzie kopytka ??? Całe wędziłeś ???Kopytka podzielone na szyneczki,peklują się i czekają na dym :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 26 Marca 2013 Kopytka podzielone na szyneczki,peklują się i czekają na dymajajaj... już myślałem że zaszalejesz i zrobisz szynkę Wosia z kopytkiem Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 26 Marca 2013 Poki ale pekluję też udziec jagnięcy i będzie wędzony w całości :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 27 Marca 2013 kostek61, to macie podobna cene do nas jak jest tydzien przecen :wink: . No to powodzenia zycze i napisz jaki smak miala. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 27 Marca 2013 ANNAM kupiłem w promocji przed świątecznej normalnie jest drożej :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 27 Marca 2013 pekluję też udziec jagnięcy Witaj ! Czy zalewa peklująca taka sama jak do wieprzowiny , czy ''coś specjalnego'' ...? Pozdrawiam ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 27 Marca 2013 Czy zalewa peklująca taka sama jak do wieprzowinyJeżeli chodzi o peklosól to tak,tylko do wieprzowiny nie dodaję przypraw a teraz dodałem;liść laurowy,ziele,pieprz,kolendrę i czosnek. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 27 Marca 2013 Poki ale pekluję też udziec jagnięcy i będzie wędzony w całościciekaw jestem co Ci wyjdzie... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 27 Marca 2013 ciekaw jestem co Ci wyjdzie.Sam jestem ciekaw,ale wszystko opiszę,zdjęcia robie na bieżąco :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 27 Marca 2013 JAdlam tutaj( ale kupna) byla smaczna, a wlasnej robity to na pewno jeszcze lepsza Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-277900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 28 Marca 2013 Dzisiaj ostatni raz przed świętami wędziłem trochę w mojej wędzarni,najgorsze że może i ostatni raz w tym miejscu,trzeba będzie się przenosić a przyzwyczaiłem się do tego miejsca,ponad 100 letni mur i w rogu moja sławojka nie za ładna ale jak nie zawodna,lubię się koło niej krzątać Taki był początek: A po kilku godzinach: Na koniec udziec jagnięcy Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-278045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 28 Marca 2013 Na koniec udziec jagnięcy To mnie najbardziej interesuje. Ladnie wyglada i mam ochote tez zrobic. CZekam na dalsze relacje. U nas teraz baranina tania jest. Udziec mozna kupic nawet za $6.99 to , jest bardzo malo. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-278047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 28 Marca 2013 Dzisiaj ostatni raz przed świętami wędziłem trochę w mojej wędzarni,najgorsze że może i ostatni raz w tym miejscu,trzeba będzie się przenosić Dałeś '' czadu'' Jacku ... :clap: wyroby pierwsza klasa, pięknie się prezentują na tle kamiennej ściany. Tak spytam z ciekawości.. dlaczego musisz przenieść wędzarnię?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-278049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 28 Marca 2013 CZekam na dalsze relacje.Będzie relacja,ale po świętach. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-278063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 29 Marca 2013 Na koniec udziec jagnięcy Super wędzonki a udziec jagnięcy :clap: . Mam dostęp do mięsa w znalezionym sklepie . Niebawem będę musiał i ja spróbować . Ciekawi mnie smak wędzonej jagnięciny . :tongue: :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-278111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 29 Marca 2013 Ciekawi mnie smak wędzonej jagnięcinySam jeszcze nie wiem,bo w takiej postaci jeszcze nie jadłem,jak skosztuję to przekażę wrażenia :grin: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-278216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoxyLady Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 30 Marca 2013 Udziec wygląda imponująco :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-278447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 30 Marca 2013 Udko jagnięce pikne... ja mam dodatkowo ten luksus, że w Islandii "produkujemy" najlepszą jagnięcinę, baraninę na świecie tak jak pisałem gdzieś wcześniej, na wysepce najstarszy sposób to wędzenie z dodatkiem baranich, suszonych odchodów... a jeszcze inaczej, równie tradycyjne, to wędzenie brzozą... pozdrawiam, wesołego jajka Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-278449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 30 Marca 2013 a jeszcze inaczej, równie tradycyjne, to wędzenie brzozą...No piękniusie. :grin: Jeden z moich znajomych masarzy, wędzi właśnie przy użyciu brzozy. :grin: Jak powiedziałym o tym dla innego, to powiedział, żebym sobie sam jadł te wędliny na brzozie. :grin: A ja jadłem, i były całkowicie normalne. :grin: Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-278450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 30 Marca 2013 jak skosztuję to przekażę wrażeniajeżeli jagniak był naprawdę jagniakiem to wspaniały smak zapewniony.Jestem zainteresowany Twoimi doznaniami smakowymi :lol: :thumbsup: A co do brzozy to zalecane jest tylko pozbawienie jej kory.Kiedyś wędziłem tylko brzozą i było dobrze przy wędlinach,gorzej wychodziły rybki. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/9/#findComment-278454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.