EAnna Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 2 Października 2012 Ela, chcemy kupować Twoje serki !!!! Daj znać gdzie znajdziemy ofertę :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6971-serkowe-do%C5%9Bwiadczenia-eli-z-kozim-mleczkiem/page/2/#findComment-240949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 2 Października 2012 Ela rolada fenomenalna..wręcz..fantastyczna :thumbsup: Ja widzę że robisz z koziego sera..a myśłisz ze można z jakiegoś innego????? Od wczoraj.jak ją zobaczyłam siedzę i kombinuje z jakiego by można ją ulepić...??????Myślę,że z twarożku "sklepowego" też można. Ja mam kozi pod ręka i nie muszę do sklepu :lol: Bardzo dziekuję za słowa uznania. Dla mnie to motywacja do dalszej pracy :lol: W tym roku,sezon "mlecznej rzeki" już się kończy,ale po odchowaniu młodych-ruszam na nowo. Niestety,żeby sprzedać do sklepu,trzeba spełnić wiele warunków. Przy moim niewelkim stadzie ,mija się to z celem. Na miejscu jeszcze chwilowo są-zapraszam. :grin: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6971-serkowe-do%C5%9Bwiadczenia-eli-z-kozim-mleczkiem/page/2/#findComment-241020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manczaczka Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Października 2012 dzięki :grin: pokombinuje i dam znać co mi wyszło :thumbsup: Cytuj Bo jest paru ludziBo jest parę w życiu fajnych chwilBo jest pare złudzeń które warto mieć.by żyć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6971-serkowe-do%C5%9Bwiadczenia-eli-z-kozim-mleczkiem/page/2/#findComment-241147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Października 2012 Rolada twarogowa z żurawiną :thumbsup: Wygląda znakomicie. Powiedz Elu, w jakiej postaci jest żurawina? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6971-serkowe-do%C5%9Bwiadczenia-eli-z-kozim-mleczkiem/page/2/#findComment-241161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 3 Października 2012 Zurawina była suszona,znalazłam taką bez zawartości cukru. Zalałam ciut wrzatkem, po zmięknięciu,blenderkiem. Nie robiłąm jednak papki,chciałam zachować wieksze kawałki. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6971-serkowe-do%C5%9Bwiadczenia-eli-z-kozim-mleczkiem/page/2/#findComment-241181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin293 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 18 Lutego 2013 Ta rolada wygląda smakowicie! Naprawdę. Jakiej ilości mleka użyłaś? Korzystasz z jakiejś książki kucharskiej czy raczej z własnego doświadczenia? Ja szukam przepisów na różne kozie sery, no ale nie zawsze wychodzi, większość jest z niepewnego źródła niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6971-serkowe-do%C5%9Bwiadczenia-eli-z-kozim-mleczkiem/page/2/#findComment-269165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 20 Lutego 2013 Hmmm...nie wiem ile mleka wyszło na taką ilość serka Najpierw zrobiłam ser,a potem roladę.Nie korzystam z żadnej książki,uczyłam się metodą prób i błędów. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6971-serkowe-do%C5%9Bwiadczenia-eli-z-kozim-mleczkiem/page/2/#findComment-269711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Lutego 2013 Ela, i tak najlepiej metodą prób i błędów człowiek do wszystkiego sam dochodzi Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6971-serkowe-do%C5%9Bwiadczenia-eli-z-kozim-mleczkiem/page/2/#findComment-269718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozefa.farkowska@gmail.com Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) witam Elu proszę napisz coś o swojej chłodziarce ,czy nie wysusza i czy może w takiej dojrzewać ser dłużej .bardzo proszę odpowiedz Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Małgoś ORTOGRAFIA!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6971-serkowe-do%C5%9Bwiadczenia-eli-z-kozim-mleczkiem/page/2/#findComment-324054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witamy Cię na forum, takie chłodziarki wysuszają sery, więc trzeba utrzymywać w nich odpowiednią wilgotność np. dając wodę w szklance do środka. Trzeba też taką chłodziarkę myć co tydzień roztworem pirosiarczynu sodu (bardzo dobrze odkaża). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6971-serkowe-do%C5%9Bwiadczenia-eli-z-kozim-mleczkiem/page/2/#findComment-324080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.