pokemon15 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 4 Lipca 2013 w nowo skręconej wędzarni z dymogeneratorem Roger'a:Adam co to za grzałki ? Bardzo ciekawy zestaw z tą blachą od spodu, to komplet ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-291144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 4 Lipca 2013 Artur, dwa stare grille elektryczne. Każdy po 2 kW. Na tej kubaturze spokojnie osiągam 90 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-291146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 4 Lipca 2013 smola, w komorze masz dwa wentylatorki ? kazdy do jednego grilla ? sprawdza sie takie rozwiazanie , nie trzeba przekladac kiji ? Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-291163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 4 Lipca 2013 Tak, dwa wentylatorki na przeciwległych ściankach, przesunięte względem siebie. Po pierwszym wędzeniu, jestem z nich w miarę zadowolony, bo rozprowadzają temp. i dym po całej komorze równomiernie, ale krótko dziś wędziłem ok 2,5h, więc pełne zdanie wyrobię sobie po dłuższym zadymianiu. Za dwa tygodnie dymię szynki, polędwicę to coś więcej napiszę na temat tego rozwiązania. Po tak krótkim wędzeniu to i kolor mizerny. Poza tym, chyba źle wbiłem termometr i źle je sparzyłem, bo mięsko ciężko odchodzi od kości. Smak jak na tak krótkie wędzenie może być, następnym razem wędzić będę, dłużej. Foto: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-291175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 12 Lipca 2013 Witam, w niedzielę chciałbym machnąć a'la żywiecką, niestety brak tłuszczu twardego drobnego. Mam podgardle, dodawać :question: Ogólnie surowiec jaki posiadam na dwa rodzaje kiełbas, to:Iwp 8,3 kgIIwp (70/30) 4,3 + boczek 2,2 kgIIIwp 3,5 kgwołowina II 1,7 kgpodgardle 2,3 kg Z tego myślałem zrobić a'la żywiecką o składzie:Iwp 4kgIIwp 2kgwoł. 1,7kgIIIwp 0,8kgpg 1,5kg :question: i drugi zestaw w kiełbaśnice:Iwp 4,3kgIIwp 2,3kg + boczek 2,2kgIIIwp 2,7kgpg 0,8kg Ewentualnie krakowską ze składem Szczepana, tylko czy ta druga nie będzie za tłusta i tyle ścięgnistego? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-292091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 12 Lipca 2013 Pis-u, nie wygaszaj. Napisz, czy całą III dać w tę tłustszą? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-292104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 13 Lipca 2013 brak tłuszczu twardego drobnego. Mam podgardle, dodawać :question:Adaś dawaj śmiało podgardle jako tł. twardy, oczywiście po wycięciu skóry i gruczołów Bagno kiedyś mi napisał: Tłuszcz twardy to: tłuszcz pozyskany z podgardla, z pod karkówki i łopatki, występuję jako część płata słoniny. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-292119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 14 Lipca 2013 Parę fotek z dzisiejszej produkcji wraz z kolegami strażakami :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-292367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 14 Lipca 2013 Cienka po parzeniu :grin: : Krakowska jeszcze w wędzarni :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-292434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 14 Lipca 2013 Smola wyroby piękne :thumbsup: wielkie :clap: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-292437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 14 Lipca 2013 smola, super wyroby :clap: :clap: Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-292444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 17 Lipca 2013 Krakowska w przekroju, dwa batony w suszeniu :grin: : Zdjęcie robione telefonem, nie za bardzo mam jak trzymać aparat :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-293001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 17 Lipca 2013 adam, w mistrze idziesz to kiedy mam przyjechać na jakąś produkcję ? jeszcze tydzień mam urlopu Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-293005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 17 Lipca 2013 dzięki, ale jak już wiesz, to z produkcją na razie muszę przystopować :sad: , bez prawej ręki nie idzie, dobrze że chociaż ten surowiec wyrobiłem w niedzielę, bo wcześniejsze plany były na wtorek po służbie, a wtedy bym musiał alarmowo po Ciebie jechać :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-293006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 17 Lipca 2013 To szybkiego powrotu do zdrowia !!! I miłego wypoczynku nad morzem , pozdrówka Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-293014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 21 Września 2013 Wczoraj "pieczenie papryki", obieranie oraz mieszanie składników, dziś w słoiki i pasteryzacja. Wyszło 16 słoiczków trzysta pięćdziesiątek przepysznej papryczki Kaszubki33 :thumbsup: : Polecam! A w tygodniu jeszcze jakiego ajvara czy pinjura zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-302595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 23 Września 2013 Nie ma kiedy po wędzić, więc trzeba zapasy na zimę zrobić. W garze pichci się ajvar: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-302929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 23 Września 2013 Wczoraj "pieczenie papryki", obieranie oraz mieszanie składników, dziś w słoikiW garze pichci się ajvaradam, gdzie paprykę kupowałeś ? Bo trochę musiałeś jej zużyć... dostałem przepis na sos paprykowy Musze zakupić "kilka" kilo... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-302962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 23 Września 2013 Artur, kupuję u znajomej w warzywniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-302965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 10 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 10 Października 2013 Podreptałem troszkę przy pasztetach. W zamrażarce nazbierało się troszkę ścinek różnego rodzaju mięsiwa, a że za długo leżeć nie powinny, a i zapas pasztetu się skończył więc decyzja jedna. Dokupiłem 0,8 kg wątróbek i ze dwa kilo ćwierci wyszło tego 4,7kg, razem z rosołem 7,9 kg. Przyprawy na kg łącznie z wywarem, to:pieprz czarny 1ggałka muszkatołowa 0,5gimbir 0,5gsól 15gmajeranek 1g Składniki: Po mieleniu, kiedyś mieliłem ręcznie, ale to była katorga Ala kutrowanie, poczciwy blender się grzał, aż w dłoń parzył I pasteryzacja w piekarniku Aaa, przestrzenią powietrzną w słoikach się nie przejmuję jak by co Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-306118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 10 Października 2013 Na ile stopni ustawiasz piekarnik i jak długo pasteryzujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-306123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 10 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 10 Października 2013 Temperatura 120 *C z termoobiegiem, pierwszy etap to 90 min, dalej 60 min i ostatni 40 min. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-306130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dziś zasoliłem szynkę z tłuszczem 2,1 kg 75g soli na dwa - trzy dni, nie za dużo? Szynka do pieczenia i późniejszego spożycia na zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-321043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Przed pieczeniem w zimną wodę na 10 min i będzie Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-w%C4%99dr%C3%B3wki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/page/7/#findComment-321097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.