Skocz do zawartości

Kurs podstawowy nr 10 w Łazach w dn. 26.10-28.10.2012r.

Rekomendowane odpowiedzi

Lista chętnych do uczestnictwa w X Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

1. Krzysztof Wacikowski

2.Aleksandra Gałamon

3. Miłosz Skibicki

4. Wojciech Wojtyński

5. Cezary Andrzejewski

6. Paweł Kołtowski

7. Dorota Bałazińska

8. Sławomir Choroś

9. Arkadiusz Juszkiewicz

10. Dorota Jędrkiewicz

11. Tomasz Jędrkiewicz

12. Andrzej Rusak

13. Tomasz Cecelski

14. Renata Bonikowska

15. Niemczyk Mirosław

16. Rafał Chmaj

17. Szymon Kalemba

18. Andrzej Drozd

19. Waldemar Zaborowski

20. Jurek Marciniak

21. Tomasz Salamończyk

22. Bartosz Wysocki

23. Karol Ciszewski

24. Krzysztof Szcześniak

25. Jarosław Majewski

26. Filip Majewski (tylko noclegi i wyżywienie)

Kolor niebieski - wpłacona zaliczka

Kolor zielony - pełna wpłata

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Maxell, Witam, Ja jestem zainteresowany,ale nie mogę się do Pana dodzwonić,napisałem maila,ale nie dostałem odpowiedzi.Proszę o kontakt.
Mam problem z telefonem. Prosze napisać do mnie na PW lub pocztę.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Maxell, Witam, Ja jestem zainteresowany,ale nie mogę się do Pana dodzwonić,napisałem maila,ale nie dostałem odpowiedzi.Proszę o kontakt.

Kolego jarekm chęć uczestnictwa w szkoleniu musisz samemu dokonać.. tu proszę link.

http://www.szkoladomowegomasarstwa.pl/component/seminar/?task=3&cid=45

Widzę że kolega Maxell mnie wyprzedził... przepraszam :blush:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Lista chętnych do uczestnictwa w X Kursie Podstawowym w SDM w Łazach:

1. Krzysztof Wacikowski

2.Aleksandra Gałamon

3.

4. Wojciech Wojtyński

5. Cezary Andrzejewski

6. Paweł Kołtowski

7. Dorota Bałazińska

8. Sławomir Choroś

9. Arkadiusz Juszkiewicz

10. Dorota Jędrkiewicz

11. Tomasz Jędrkiewicz

12. Andrzej Rusak

13. Tomasz Cecelski

14. Renata Bonikowska

15. Niemczyk Mirosław

16. Rafał Chmaj

17. Szymon Kalemba

18. Andrzej Drozd

19. Waldemar Zaborowski

20. Jurek Marciniak

21. Tomasz Salamończyk

22. Bartosz Wysocki

23. Karol Ciszewski

24. Krzysztof Szcześniak

25. Jarosław Majewski

26. Filip Majewski (tylko noclegi i wyżywienie)

Kolor niebieski - wpłacona zaliczka

Kolor zielony - pełna wpłata

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.

Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl

Propozycje wyrobów, które zostaną wykonane na kursie.

1. Wędzonki ( szynka z nogą, szynka wędzona gotowana, polędwica wędzona, boczek wędzony got., baleron gotowany)

2. Kiełbasa gruba (krakowska lub szynkowa wieprzowa)

3. Kiełbasa cienka (głogowska, toruńska lub "kursowa")

4. Kabanosy

5. Salceson węgierski

6. Kiszka kaszana krwista gryczana

7. Rolada schabowa pieczona

Propozycje wyrobów, które zostaną wykonane na kursie.

1. Wędzonki ( szynka z nogą, szynka wędzona gotowana, polędwica wędzona, boczek wędzony got., baleron gotowany)

2. Kiełbasa gruba (krakowska lub szynkowa wieprzowa)

3. Kiełbasa cienka (głogowska, toruńska lub "kursowa")

4. Kabanosy

5. Salceson węgierski

6. Kiszka kaszana krwista gryczana

7. Rolada schabowa pieczona

Szkoda że wypadła z pierwotnego planu pasztetowa :cry:

Liczyłem na ten wyrób.

Natomiast cieszę się że pojawiła się możliwość zrobienia szynkowej :grin:

Pozdrawiam

SlawekCh

Nic straconego. Zrobimy.

Normalnie kamień z serca :grin:

Jakoś nie mogę się zebrać od tylu lat do pasztetowej i dlatego właśnie tak na nią liczę :thumbsup:

Pozdrawiam

SlawekCh

No i się zaczęło...

Blondynka rozebrana. Mięsko się pekluje zarówno na wędzonki jak i na kiełbaski, do tego trochę bardzo przydatnej teorii. Na koniec dnia integracja w czytelni.

Jutro od rana dziarsko ruszamy dalej. Jeszcze przed śniadaniem trzeba wyjąć mięso na wędzonki z solanki aby obciekały...

Pozdrawiam

SlawekCh

No i się zaczęło...

Życzę pilności i sukcesów j uż czekam na niedzielną dedustację trzymam kciuki

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

Wszystko co dobre, szybko się kończy - niestety.

Bardzo dziękuję wspaniały weekend, w czasie którego dane mi było nauczyć się wielu nowych, ciekawych rzeczy :)

Może nie będę zbyt oryginalny, ale w mojej ocenie było SUU-PER! :thumbsup: :D

Wielkie dzięki dla prowadzących: Andrzeja i Wojtka!

pozdrawiam
Jurek

Witam wszystkich kurs udał się znakomicie :grin: przepyszne wędzonki smakowite :thumbsup: kiełbasy,wyśmienita pasztetowa i salceson węgierski .Podziękowania dla prowadzących Andrzeja i Wojtka

[ Dodano: Nie 28 Paź, 2012 19:20 ]

Tutaj pare fotek z kursu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f83a53764e168561.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9255be7f96a33037.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a7e2e2ab8c6fb2d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f1db41a05e267965.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8d7416a741920285.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/abbc9b748984967b.html

Witam serdecznie do domu dotarlam dopiero wczoraj wieczorem jesli ktos zapyta dlaczego tak pozno ja odpowiem to i tak zbyt wczesno bo tych dni bylo za malo i minely bardzo szybko Moj pobyt w Lazach ze wzgledu na dluga droge jaka musialam przebyc rozpoczol sie dzien wczesniej i bardzo zaluje ze to byl tylko jeden dzien Zostalam przyjeta z ogromna serdecznoscia i goscinnascia W milym otoczeniu i w milej atmosferze jaka stwarzaja gospodarze , przed kuresem moglam odpoczac i nagromadzic wiele pozytywnej energi Do kursu przystapilam wypoczeta z umyslem otwartym na wiedze Koledzy prowadzacy kurs Bagno i Wojtek z ogromnym zaangarzowaniem , cierpliwoscia i przyjemnoscia uczyli nas jak ze swinki zrobic pyszne wedlinki Niestrudzenie podczas pracy, przerwy , posilkow i do ostatniej chwili odpowiadali na nasze pytania Kurs uwazam za bardzo dobra rzecz Nawet jesli amatorsko juz robimy wedliny to podczas kursu zobaczymy gdzie popelniamy bledy i nauczymy sie ich unikac podpatrzymy jak to robia fachowcy ktorzy udzielaja fachowych rad Osrodek w Lazach pracz szkolenia oferuje rowniez smaczna polska kuchnie , przepyszne ciasta, pokoje czyste i przytulne, sale do biesiadowania w ktorej mozna biesiadowac i do rana Duze podziekowania dla Reginy i trzech wspanialych dziewczyn pomagajacych Ogromne podziekowania dla kolegi Andrzeja i Wojtka za podzielenie sie swoja wiedza i doswiadczeniem Serdeczne podziekowania dla uczestnikow szkolenia za mile i przyjemna chwile Wszyscy byliscie milymi ludzmi pasjonatami dobrej polkskiej kuchni rozmowa z wami, czas podczas szkolenia i wspolnych posilkow byl przyjemnascia Podziekowania dla Oli za przywiezienie na szkolenie pysznego chlebka , maselka i serka

Serdecznie pozdrawiam Renata

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Witam

Ja nie mogłem się powstrzymać i można powiedzieć "na gorąco" przystąpiłem po kursie do działania. Ponieważ tak bardzo zależało mi na kursie na pasztetowej więc nie mogło jej dzisiaj zabraknąć. Dodatkowo zrobiłem parówkową bo zamówienie żony czekało już 2 tygodnie na realizację.

Parówkowa według przepisu Dziadka tzw. "kursowa" a pasztetowa to kopia tej którą wykonywaliśmy na kursie z tym że nie dawałem wątroby bo nie do końca akurat w tym wyrobie ją lubimy.

Andrzeju i Wojtku, wielkie dzięki za wiedzę. Zależało mi na tych "niuansach" w domowym wyrobie wędlin i nie zawiodłem się.

A to dzisiejsze wyroby. Z trzech kilo parówkowej ostało się nie całe kilo... kolacja była super... wszyscy się zajadali, a pasztetowa czeka spokojnie w lodówce...

Pozdrawiam

SlawekCh

Witam

Ja nie mogłem się powstrzymać i można powiedzieć "na gorąco" przystąpiłem po kursie do działania.

Widać efekty po kursie.

Wyroby bardzo ładne :clap: :thumbsup:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

iwanx07, Sprawdzian zdany!Nauka'' nie poszła w las''
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.

Witam ,oto moje wyroby , mały sprawdzian po kursie

Brawo, oby tak dalej. :thumbsup: :clap: :clap: :clap:

No to jest nas już dwóch. To jeszcze ponad 20 kursantów może się chwalić... :lol:

Pozdrawiam

SlawekCh

:thumbsup:

[ Dodano: Pon 12 Lis, 2012 10:52 ]

:clap:

Nie mam zdjec z produkcji po szkoleniu , ale nie chcac byc gorsza od kolegow z kursu postanowilam wstawic pore wczesniejszych fotek

renesi, Przyjechałaś na szkolenie w celu do szlifowania "warsztatu".

Wyroby wyglądają super.

Przyjechałaś na szkolenie w celu do szlifowania "warsztatu"

I to jest to.

Osobiście uważam, że najwięcej na kursie zyskują osoby już z pewnym, wstępnym doświadczeniem (wiem po sobie :grin: ).

Nie ma natłoku nowych informacji i można wyłapać co cenniejsze perełki i popracować nad swoimi słabymi punktami a czasami je sobie wręcz uświadomić.

Duże brawa dla renesi :clap: :clap: :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles