ANNAM Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 24 Lipca 2014 Przymuszona zyciem musialam zrobic " cos na sniadanie". Tutaj przed wedzeniem A tutaj przed parzeniem Nie mam teraz wielkiego gara , a kroic kielbasy nie bede do parzenia, wiec robie z jednego batonu dwa i sie mieszcza. Pozniej i tak dziele na czesci , aby wsadzic do workow. A takie dlugosci jak znalazl dla mojej rodzinki Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 24 Lipca 2014 a co to za dobroci? wygladaja bardzo apetycznie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 24 Lipca 2014 Jaka to kiełbaska Aniu ? Czyżby ''szynkowa drobiowa'' ? Podasz przepisik ? I przekrój ... ? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 24 Lipca 2014 Jaka to kiełbaska Aniu ? Czyżby ''szynkowa drobiowa'' ? Podasz przepisik ? I przekrój .. Przepis od razu, przekroj pozniej, bo dopiero do parzenia poszla. Aniu biore tylko mieso z piersi kurczaka kroje je w gruba kostke tego jest 2000g , do tego peklosol 16g/kg ( ale ja robie 50/50 z sol) teraz wszystko co odkroilam z piersi, ajkies takie podtluszczone kawlki + skora, tego mam okolo500g rowniez zapeklowane j.w. Nastepnie te 500g miele na 2mm i wszystko razem mieszam . W czasie mieszania dodaje tylko pieprz czarny ( 2g/kg) . wyrabiam to az bedzie doslownie kleilo sie do reki ze trzeba jakby zdrapac. Wtedy do oslonek, osadzam, do wedzarni i podsuszam a pozniej juz na kolor wedze( temp. okolo 60 stopni), bo i tak parze pozniej. A parze do uzyskania 70 stopni w batonie. NIe pytaj mnie o czas bo ja nie wiem. Przekrol podam jutro kiedy wystudzona pokroje. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 24 Lipca 2014 Poczekam , poczekam ... Przepis bardzo prosty i z pewnością smaczna Podobnie robię , ale tylko parzę , trzeba będzie zainwestować w osłonki białkowe i uwędzić ( a jakie fi ? 65 mm ? ) Pozdrowionka ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 24 Lipca 2014 Aniu dokladnie to jakie mi sie nawina, tym razem 50 mm. Aje jak chcesz juz dzisiaj zobaczyc przkroj to cofnij sie strone tam jest wczesniej robiona Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 24 Lipca 2014 A ... widzisz... Trza było tak od razu ... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 24 Lipca 2014 Noi nocne szalenstwo w kuchni. Chlebus, a wlasciwie chlebusie dwa No i paczki-szczeniaczki.MAle w rozmiarze bi dla dzieci robione A dorosli krzywdy sobie zrobic nie dadza, po trzy paczki zlapia Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 24 Lipca 2014 Chlebusie piękne,pączki urocze tylko jeść :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 24 Lipca 2014 ANNO jakie smakowitości Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 24 Lipca 2014 Dziekuje dziewczyny. Te paczki to zamowienie Zuzi do szkoly, jutro ma mala uroczystosc i rodzicie "cos" na poczestunek szykuja. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 24 Lipca 2014 Aniu witać że jesteś w całkowtej formie. Zarówno wędlina jak wypieki wyglądają bardzo apetycznie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 24 Lipca 2014 HAlus dziekuje . Z forma to jeszcze troszeczke ale staram sie jak moge Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 24 Lipca 2014 Witaj Aniu,Twoje wszystkie wyroby bardzo smacznie , pieknie i apetycznie wygladaja :clap: ,pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 24 Lipca 2014 Te pączki bardzo mnie nęcą.Robione były chyba na maśle a smażone na smalcu.Takie są najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 24 Lipca 2014 prawdziwe pączki smaży się na smalcu.. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 24 Lipca 2014 Annam,pączki wyglądają wyśmienicie.Ale mam teraz smaka na coś słodkiego :) Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 24 Lipca 2014 Oj dziekuje dziekuje, jestescie kochani, Robione były chyba na maśle a smażone na smalcu.Takie są najlepsze. Ja zawsze robie na masle, u mnie margaryna ma zakaz wstepu do domu Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 24 Lipca 2014 Ja zawsze robie na masle, u mnie margaryna ma zakaz wstepu do domu Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 30 Lipca 2014 Dzisiejszy obiad: rosol z pierogami z kurczakiem. Wczoraj wieczorem ugotowalam na calej kurze rosol, pozniej przecedzilam dzisiaj zmielilam mieso z kury doprawilam i pierogi gotowe. Podane w goracym rosole akurat na dzisiejszy zimny dzien Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 30 Lipca 2014 Jako ze zima ,to trzeba rozgrzwajace obiady robic. Druga czesc to cepeliny, Nie matrwcie sie i nie podejrzewajcie mnie o taka pracowitosc. Jutro bedzie obiad odgrzewany Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 30 Lipca 2014 No proszę ,jakie smakowitości zrobiłaś Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 30 Lipca 2014 rosol z pierogami z kurczakiem Smacznie wyglądają te pierogi.Ciasto do nich jak robisz? Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 30 Lipca 2014 To jest ciasto bez jaj a maka pszenna meszana z kukurydziana. .A reszta robiona tak jak na pierogi normalne. Tylko po odpoczynku wywalkowalam maszynka i kroilam foremka do ciastek. Ciasto to mozna gorowac,msmazyc i na parze robic. Nie jest bardzo elastyczne , trzeba uwazac przy zamykaniu pierogow, bo latwo je przerwac i wtedy do wyrzucenia sie nadaje.Co do proporcji to jak zwykle "na oko". Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 30 Lipca 2014 akurat na dzisiejszy zimny dzien Że też u Was musi być zawsze odwrotnie A ten pomysł z "kołdunami" z kury to Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.