Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

Przymuszona zyciem musialam zrobic " cos na sniadanie". Tutaj przed wedzeniem 

post-40723-0-87245200-1406189989_thumb.jpg

 A tutaj przed parzeniem 

post-40723-0-13053200-1406190035_thumb.jpg

 Nie mam teraz wielkiego gara , a kroic kielbasy nie bede do parzenia, wiec robie z jednego batonu dwa i sie mieszcza. Pozniej i tak dziele na czesci , aby wsadzic do workow. A takie dlugosci jak znalazl dla mojej rodzinki :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363095
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

a co to za dobroci? wygladaja bardzo apetycznie  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363097
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jaka to kiełbaska Aniu ? Czyżby ''szynkowa drobiowa'' ? Podasz przepisik ? I przekrój ..
 

Przepis od razu, przekroj pozniej, bo dopiero do parzenia poszla.

 Aniu biore tylko mieso z piersi kurczaka kroje je w gruba kostke  tego jest 2000g ,  do tego peklosol 16g/kg ( ale ja robie 50/50 z sol)

 teraz wszystko co odkroilam z piersi, ajkies takie podtluszczone kawlki + skora, tego mam okolo500g rowniez zapeklowane  j.w.

 Nastepnie te 500g miele na 2mm i wszystko razem mieszam . W czasie mieszania dodaje tylko pieprz czarny ( 2g/kg) . wyrabiam to az bedzie doslownie kleilo sie do reki ze trzeba jakby zdrapac.  Wtedy do oslonek, osadzam, do wedzarni i podsuszam a pozniej juz na kolor wedze( temp. okolo 60 stopni), bo i tak parze pozniej. A parze do uzyskania 70 stopni w batonie. NIe pytaj mnie o czas bo ja nie wiem.

 Przekrol podam jutro kiedy wystudzona pokroje.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363099
Udostępnij na innych stronach

:) Poczekam , poczekam ... Przepis bardzo prosty i z pewnością smaczna :thumbsup::clap::) Podobnie robię , ale tylko parzę , trzeba będzie zainwestować w osłonki białkowe i uwędzić ( a jakie fi ? 65 mm ? )  Pozdrowionka ! :)

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363102
Udostępnij na innych stronach

Aniu dokladnie to jakie mi sie nawina, tym razem 50 mm. Aje jak chcesz juz dzisiaj zobaczyc przkroj to cofnij sie strone tam jest   wczesniej robiona :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363104
Udostępnij na innych stronach

Noi nocne szalenstwo w kuchni. Chlebus, a wlasciwie chlebusie dwa

post-40723-0-52400300-1406209033_thumb.jpg

 No i paczki-szczeniaczki.MAle w rozmiarze bi dla dzieci robione

post-40723-0-92265200-1406209072_thumb.jpg

 A dorosli krzywdy sobie zrobic nie dadza, po trzy paczki zlapia :laugh:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363148
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje dziewczyny. :D  Te paczki to zamowienie Zuzi do szkoly, jutro ma mala uroczystosc i rodzicie "cos" na poczestunek szykuja.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363154
Udostępnij na innych stronach

Aniu witać że jesteś w całkowtej formie.  :)

Zarówno wędlina jak wypieki wyglądają bardzo apetycznie  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363156
Udostępnij na innych stronach

HAlus dziekuje . Z forma to jeszcze troszeczke ale staram sie jak moge :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363157
Udostępnij na innych stronach

 Oj dziekuje dziekuje,  jestescie kochani, :D

 

 

Robione były chyba na maśle a smażone na smalcu.Takie są najlepsze.
 

 Ja zawsze robie na masle, u mnie margaryna ma zakaz wstepu do domu :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363243
Udostępnij na innych stronach

Dzisiejszy obiad: rosol z pierogami z kurczakiem. Wczoraj wieczorem ugotowalam na calej kurze rosol, pozniej przecedzilam dzisiaj zmielilam mieso z kury  doprawilam i pierogi gotowe. Podane w goracym rosole akurat na dzisiejszy zimny dzien

post-40723-0-10972600-1406699365_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363929
Udostępnij na innych stronach

Jako ze zima ,to trzeba rozgrzwajace obiady robic. Druga czesc to cepeliny,

post-40723-0-99520600-1406705393_thumb.jpg

 Nie matrwcie sie i nie podejrzewajcie mnie o taka pracowitosc. Jutro bedzie obiad odgrzewany :laugh:

 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363937
Udostępnij na innych stronach

No proszę ,jakie smakowitości zrobiłaś  :tongue:  :clap:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363945
Udostępnij na innych stronach

 

 

rosol z pierogami z kurczakiem
Smacznie wyglądają te pierogi.Ciasto do nich jak robisz? 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363949
Udostępnij na innych stronach

To jest ciasto bez jaj a maka pszenna  meszana z kukurydziana.  .A reszta robiona tak jak na pierogi normalne. Tylko po odpoczynku wywalkowalam maszynka i kroilam  foremka do ciastek. Ciasto to mozna gorowac,msmazyc i na parze robic. Nie jest bardzo elastyczne , trzeba uwazac przy zamykaniu pierogow, bo latwo je przerwac  i wtedy do wyrzucenia sie nadaje.

Co do proporcji to jak zwykle "na oko".

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363950
Udostępnij na innych stronach

 

 

akurat na dzisiejszy zimny dzien

Że też u Was musi być zawsze odwrotnie :frantics:;)

A ten pomysł z "kołdunami" z kury to :thumbsup::clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/24/#findComment-363968
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.