Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

A jak juz sobie swiezy chleb upieklam na sniadanie, to wyjelam moja konserwe rybna, ktora zrobilam niedawno  i mam kanapke na sniadanie  :D

post-40723-0-41586100-1414625837_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380161
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Aniu a ta konserwa rybna to jaka rybka masz gdzies przepis ,mam sporo filetow ze szczupaka ,a to osciste paskudswo jakos trzeba przerobic na razie zrobilam tylko smazone w occie zeby smiekly te losci :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380264
Udostępnij na innych stronach

Electra ja robie ta konserwe z wedzonej ryby , robilam tez z pieczonej, ale wedze glownie do tego. Nastepnie widelcem rozrywam i oczyszczam z osci.. Na patelni podduszam  na szklo cebule pokrojona w kostke, kiedy zmieknie, daje rybe wymieszam na to przecier i sok pomidorowy i taki kwasny sos on jest na ananasie oparty ( w zamian tego mozesz odrobine cytrynowego soku dac i troche wiecej cukru, poszperam to bedzie i przepis na ten sos ) ,odrobine cukru  troche pieprzu i chilli, takie w kawalkach. To gorace do cieplych sloikow i zakrecam. Trzyma w lodowce.   RZadko pasteryzuje, bo schodza od razu.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380339
Udostępnij na innych stronach

ten kwasny sos to cos jak "sweet and sour" na bazie soku z ananasa?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380344
Udostępnij na innych stronach

 

 

ten kwasny sos to cos jak "sweet and sour" na bazie soku z ananasa?

 TAk, taki. Mozesz kupny dac, tylko uwazaj, abys nie zakwasila za bardzo. Jak znajde ten przepis  na niego ,to Tobie podesle.  Robilam kiedys, kartka gdzies sie zwinela i jest bezpieczna, nie zginie. Tylko pytanie kiedy ja ja znajde :hmm:  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380348
Udostępnij na innych stronach

Aniu umiem robic ten sos bo czesto robie do kurczaka ,ale jak znajdziesz to zawsze mozna cos udoskonalic ,dziekuje :)  .bede musiala zrobic taka  konserwe z lososia na cieplo wedzonego .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380350
Udostępnij na innych stronach

Electra , ja doslownie terazrobie ta konserwe naokraglo. Tylko wiesz, porcje ich robie w sloiczkach po musztardzie takie male. Nie lubie jak napoczete sloiki w lodowce stoja, a tak to jest porcja, a jak ktos chce to wezmie sobie 2 sloiczki

 Electra tylko pamietaj, abys tej ryby nie mielila, tylko zeby by7ly takie kawalki " flakes" w tej konserwie.

Edytowane przez ANNAM

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380357
Udostępnij na innych stronach

 

 

Aniu z jakiej ryby robisz te konserwy?
 

 Eli doslownie z kazdej , jaka kupie i tylko ze wedzonej. Ostatnio mialam  bay trout  https://www.google.com.au/search?q=bay+trout&espv=2&biw=1440&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=MpVSVOr9L5Ls8AX0mYCIDg&ved=0CAYQ_AUoAQ

i pike https://www.google.com.au/search?q=bay+trout&espv=2&biw=1440&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=MpVSVOr9L5Ls8AX0mYCIDg&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=pike

 nie wiem, jakie to po polsku  i czy to nie tylko nasze ryby. Eli ale na prawde obojetne, robilam juz z pstraga z lososia i karpia. Chyba z karpia najbardziej mi pasowal (nu nas karp to takla smieciowata ryba )

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380364
Udostępnij na innych stronach

Oj przepisik kupuję;)z makreli też powinno być dobre co myślisz??
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380370
Udostępnij na innych stronach

 

 

Oj przepisik kupuję;)z makreli też powinno być dobre co myślisz??
 

 Morfeusz z kazdej ryby  :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380373
Udostępnij na innych stronach

 To sie pochwale, rzdkiewka z ogrodka na sniadanie

post-40723-0-76442700-1414707608_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380428
Udostępnij na innych stronach

Ślinka płynie i także przypominam sobie smak i zapach tych rogalików.  Niestety w naszym domu pieczywa prawie żadnego nie konsumujemy.  Zona ma celakię. :( Jak będę w Australii Aniu to wpadnie do Ciebie na te rogale!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380449
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj mialam male wedzenie.  Cielecine. Jedna z koscia druga bez. Ta z koscia poszla do zamrazalnika bez parzenia, na inne czasy bedzie i dlatego zdjecia nie zrobilam. a ta druga juz zaczela ladnie znikac

post-40723-0-81599500-1414882135_thumb.jpgpost-40723-0-78359700-1414882149_thumb.jpg

 Jest soczysta i delikatna.  Teraz jest u nas zeson na cielecine, nie wiem, czy jeszcze raz nie powtorze wyrobu, aby bylo na inne czasy.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380873
Udostępnij na innych stronach

Nie ma co pisać  - :tongue::clap:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380874
Udostępnij na innych stronach

Też bym tak zrobił aby było na tak zwane (zaś)do woreczka ;))
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380878
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.