ANNAM Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #676 Opublikowano 29 Października 2014 Eli ja zrobilam bigos,bo musialam w zamrazalniku porzadek zrobic Kto rano wstaje temu.. starczy czasu na upieczeni chleba przed sniadaniem Jeszcze jest za cieply ,aby go rozkroic. Zrobilam chleb z przepisu z blogu od Magdy( ten z siemiem lnianym ) , z malymi zmianami. W orygnale byl krotki czas pracy drozdzy, ja pozostawilam ciasto przez noc. A po rozkrojeniu zobaczymy co jest w srodku. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #677 Opublikowano 29 Października 2014 Juz na tyle przestygl, ze moglam ukroic kawalek. Uwazam ,ze dobrze zrobilam, zostawiajac ciasto do wyrosniecia na dlugo. Nie ma w ogole zapchu drozdzy ( krotkie wyrastanie ciast drozdzowych wlasnie powoduje, ze czuc je drozdzami ). Chleb ma odpowiednia wilgoc, jedno co ja zrobilam tez inaczej,do miski dalam najpierw wode i wsypalam siemie lniane, dopiero kiedy troche namoklo dodalam inne skladniki. Chleb latwy w wykonianiu, polecam dla tych zapracowanych, ktorzy moga np. wymieszac wszystko rano, a po pracy upiec lub tak jak ja wymieszac wszystko wieczorem a rano wsadzic do foremki a po okolo godzinie upiec. Wiadomo w foremkach, nie nadaje sie do pieczenia bez foremki, za luzne ciasto, do zrobienia ksztaltu z wolnej reki. Jeszcze jedno, zwykle ,kiedy robie z polskich przepisow chleb , jestem zmuszona dodac wiecej soli. W tym przepisie uwazam ze jest ok, nawet odrobine slone, wiec nie wiem, jak u was bedzie z sola U mnie jesli trafi do spisu chlebow, bedzie pod nazwa " szybki i latwy chleb dla kazdego ". Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #678 Opublikowano 29 Października 2014 Na zdjęciu wygląda niezwykle smakowicie Ja na drożdzach nie piekłam chleba już wieki . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #679 Opublikowano 29 Października 2014 Czy to ten z siemieniem i z płatkami owsianymi??? Dziś robiłam, ale czas rośnięcia miałam znacznie krótszy niż u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #680 Opublikowano 29 Października 2014 Chmmmm czy aż taki szybki to nie wiem????Chlebek wizualnie za fajnie nie wygląda,jak dla mnie za wiele nasion! Sorrki ale na twojej foci wygĺąda jak makowiec;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #681 Opublikowano 29 Października 2014 Czy to ten z siemieniem i z płatkami owsianymi??? Dziś robiłam, ale czas rośnięcia miałam znacznie krótszy niż u Ciebie. TAk to ten i zalecam powiekszyc czas rosniecia, dla zdrowia nawet. Chleb jest jak dziecko potrzebuje ciepla i czasu. Bedzie lepiej wyrosniety . Postanowilam z tego blogu Magdy http://www.chleby.info/search/label/chleb%20z%20piekarnika zrobic te chleby , jeden po drugim. Chmmmm czy aż taki szybki to nie wiem????Chlebek wizualnie za fajnie nie wygląda,jak dla mnie za wiele nasion! Sorrki ale na twojej foci wygĺąda jak makowiec;)) Jest to nie mak tylko siemie lniane. Zrob i zobaczysz smak. Jednak jest bradzo duzo nasion, to trzeba lubic. Dla mnie jest pod tym wzgledem ok. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #682 Opublikowano 29 Października 2014 Te czekają w kolejce :-)Też uważam, że chleb jest bardzo smaczny. Wstawiam, ale potem wyrzucę, żeby nie zaśmiecać Ci wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #683 Opublikowano 29 Października 2014 Wiem że to nie mak!!zobaczyć smaku się nie da!!!widać że nasion jest w brud! Lubię ale nie aż tyle..dla mnie nie koniecznie:)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #684 Opublikowano 29 Października 2014 Morfeusz to dla ciebie bardziej inny przepis, ja go gdzies mam, tam daje sie siemie lniane w ilosciach jakie tobie odpowiadaja, a jest podobny sposob robienia, tylko ilosc wody inna. Jesli jestes zainteresowany , to poszperam i poszukam. Wstawiam, ale potem wyrzucę, żeby nie zaśmiecać Ci wątku. Tusiaczkowa nie przejmuj sie, zostaw niech sobie siedzi tutaj. Zobacz jak bedzie tobie smakowac kiedy dluzej bedzie rosl. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #685 Opublikowano 29 Października 2014 ) damy radę.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #686 Opublikowano 29 Października 2014 A jak juz sobie swiezy chleb upieklam na sniadanie, to wyjelam moja konserwe rybna, ktora zrobilam niedawno i mam kanapke na sniadanie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #687 Opublikowano 30 Października 2014 Aniu dobrze ze ja juz po sniadaniu, bo smacznie wygladaja chlebek i kanapka :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #688 Opublikowano 30 Października 2014 Annam spróbuję .Też już po śniadaniu z nowym chlebem . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #689 Opublikowano 30 Października 2014 Aniu a ta konserwa rybna to jaka rybka masz gdzies przepis ,mam sporo filetow ze szczupaka ,a to osciste paskudswo jakos trzeba przerobic na razie zrobilam tylko smazone w occie zeby smiekly te losci Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #690 Opublikowano 30 Października 2014 Electra ja robie ta konserwe z wedzonej ryby , robilam tez z pieczonej, ale wedze glownie do tego. Nastepnie widelcem rozrywam i oczyszczam z osci.. Na patelni podduszam na szklo cebule pokrojona w kostke, kiedy zmieknie, daje rybe wymieszam na to przecier i sok pomidorowy i taki kwasny sos on jest na ananasie oparty ( w zamian tego mozesz odrobine cytrynowego soku dac i troche wiecej cukru, poszperam to bedzie i przepis na ten sos ) ,odrobine cukru troche pieprzu i chilli, takie w kawalkach. To gorace do cieplych sloikow i zakrecam. Trzyma w lodowce. RZadko pasteryzuje, bo schodza od razu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #691 Opublikowano 30 Października 2014 ten kwasny sos to cos jak "sweet and sour" na bazie soku z ananasa? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #692 Opublikowano 30 Października 2014 ten kwasny sos to cos jak "sweet and sour" na bazie soku z ananasa? TAk, taki. Mozesz kupny dac, tylko uwazaj, abys nie zakwasila za bardzo. Jak znajde ten przepis na niego ,to Tobie podesle. Robilam kiedys, kartka gdzies sie zwinela i jest bezpieczna, nie zginie. Tylko pytanie kiedy ja ja znajde Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #693 Opublikowano 30 Października 2014 Aniu umiem robic ten sos bo czesto robie do kurczaka ,ale jak znajdziesz to zawsze mozna cos udoskonalic ,dziekuje .bede musiala zrobic taka konserwe z lososia na cieplo wedzonego . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #694 Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Electra , ja doslownie terazrobie ta konserwe naokraglo. Tylko wiesz, porcje ich robie w sloiczkach po musztardzie takie male. Nie lubie jak napoczete sloiki w lodowce stoja, a tak to jest porcja, a jak ktos chce to wezmie sobie 2 sloiczki Electra tylko pamietaj, abys tej ryby nie mielila, tylko zeby by7ly takie kawalki " flakes" w tej konserwie. Edytowane 30 Października 2014 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #695 Opublikowano 30 Października 2014 Aniu z jakiej ryby robisz te konserwy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #696 Opublikowano 30 Października 2014 Aniu z jakiej ryby robisz te konserwy? Eli doslownie z kazdej , jaka kupie i tylko ze wedzonej. Ostatnio mialam bay trout https://www.google.com.au/search?q=bay+trout&espv=2&biw=1440&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=MpVSVOr9L5Ls8AX0mYCIDg&ved=0CAYQ_AUoAQi pike https://www.google.com.au/search?q=bay+trout&espv=2&biw=1440&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=MpVSVOr9L5Ls8AX0mYCIDg&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=pike nie wiem, jakie to po polsku i czy to nie tylko nasze ryby. Eli ale na prawde obojetne, robilam juz z pstraga z lososia i karpia. Chyba z karpia najbardziej mi pasowal (nu nas karp to takla smieciowata ryba ) Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #697 Opublikowano 30 Października 2014 Oj przepisik kupuję;)z makreli też powinno być dobre co myślisz?? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #698 Opublikowano 30 Października 2014 Oj przepisik kupuję;)z makreli też powinno być dobre co myślisz?? Morfeusz z kazdej ryby Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #699 Opublikowano 30 Października 2014 To sie pochwale, rzdkiewka z ogrodka na sniadanie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #700 Opublikowano 31 Października 2014 Ślinka płynie i także przypominam sobie smak i zapach tych rogalików. Niestety w naszym domu pieczywa prawie żadnego nie konsumujemy. Zona ma celakię. Jak będę w Australii Aniu to wpadnie do Ciebie na te rogale! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/28/#findComment-380449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.