Gość magdajack Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #876 Opublikowano 30 Marca 2015 widziałam duzo przepisów ze ze smalcu robią ale ja jakoś tak nie bardzo. Na olejach będę robiła, wegetariańskie A że musi odleżeć to wiem. NaOH musi stracić swoje właściwości żrące Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-417007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #877 Opublikowano 30 Marca 2015 Nie tylko, dojrzale mydlo powoli sie zmydla i prawidlowo sie pieni. Ja mamwielka ochote sprobowac z wolowego tluszczu zrobic, Moze nastepne po swietach zrobie. Teraz sie szykuje na vaniliowe i lawendowe. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-417013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #878 Opublikowano 30 Marca 2015 Aniu nigdy takich serkow nie jadlam , ale apetycznie wygladaja Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-417109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #879 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Aniu nigdy takich serkow nie jadlam , ale apetycznie wygladaja Eli zajrzyj do Camelkow , oni sa specjalistami w tej dziedzinie No ale z nowym przyszlam.Co prada dla mnie nie nowe ,ale dla was tak. Od razu, kto ma dzieci,moze spokojnie zrobic to jednorazowo popakowac w sloiczki, aby bylo na pozniej. Kto potrzebuje na wyjazd tak samo moze zrobic konserwy lub jesli ktos na diecie, spokojnie zje taki obiad i watroba odpoczywa. Zaczynamy, dokladnie ile tylko chcemy warzywa: pora( ne stosujemy tutaj cebuli) , to pokrojone na male kawalk uduszone na maselku. NAstepne 2 marchewnki,2 pietruszki-korzen, spory tak kawalekselera-korzen, cuknia mloda , a jesli strasza to bez nason,baklazan. Wszystkie te wymienione starte na tarce. Dorzucone do garnka z duszona pora iwynoeszac dokladnie, aby wszystko pusclo soki. To podlewam rosolem, tak sporo aby lekko warzywy byly pod powerzchnia plynu. NA malym ogniu to dusiny, jedno cododajemy jesli potrzeba to sol . Teraz przygotowujemy mieso.Jesli to ma byc danie dla niemowlaka, to proponuje celecine a ne kurczaka, wg mnie smaczniejsze dla mlodego czlowiek. A reszta swiata moze zrobic sobie nawet meszanke mes, to wg wlasnego uznania. Mielimy mieso, dodajemy tez mielmy, jedna bulke, tyulko ta jedna bulka to na bardzo duza ilosc miesa. Teraz w misce mieszamy mieso, jajko, sol odrobne pieprzu ziolowego ( dla mlodego czlowieka tylko sol - powoli zanim zacznie jesc chiliie) i garsc suchej kaszy jeczmiennej,lamanej. TAk, to da, ze soki jakie w czasie gotowania maja przejsc do sosu w tym tak bardzo drogocenne balko, kasza wspanale zatrzyma. Oczywiscie ne muss byc kasza, ale ja poleca tak jej ne bedzie widac ani czuc. Wszystko wyrabiamy dokladnie, robimy kulki wielkosci plki golfowej i wrzucamy na gotujacy sie sos. Az sie mieso skonczy. Delikatnie obracamy kulki pozostawamy , pod polprzykrycem ( to znaczy ,ze pokrywke zakladamy tak niedokladnie na gar). Pozostawamy to na jakes 15 minut ( ale kulk juz wczesniej beda dobre). Tak to wyglda bez zageszczania sosu CD: wiec,jesl ktos konecznie chce bo lub sosy bardzo geste, polecam zagescic go tylko startym ziemniakiem na tarce do plackow ziemnaczanych. JA koncze obrobke tego dania na tym etapie i wiecej nie zageszczam. Tak zjadamy na swezo reszta trafia do sloikow. Poznej ,kiedy ktos ma ochote , a mamy ne ma w domu jest gotowy obiad. Po prostu odgrzewaja to dorzucaja albo ugotowany makaron, wtedy sos ladnie laczy sie z nim, albo ryz czy kasze. A jesli juz za dlugo aby gotowac cokolwek oprocz tego miesa , to z kawalkie chlba tez sie zje Dla niemowlakow, polecam rowniez pozostac na tym etapie ,ne doprawiac wecej nawet jesli jest za malo soli. Po otwarciu i pomieszaniu z ziemniakami czy czymkolwiek co domownicy beda mieli ( kasza ryz) sos i mieso " rozdeptane" widelcem, zgrzane bedzie wystraczajaco doprawione dla maluszka . Polecam , smaczne lekkie i pozywne Zdjecie sloikow poznej wam wstawie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-417391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #880 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Mam wszystkie te wymienione warzywa i po poludniu zabieram sie do roboty , dzieki z a przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-417422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #881 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Mam wszystkie te wymienione warzywa i po poludniu zabieram sie do roboty , dzieki z a przepis Eli bedziesz zadowolona, a najwazniejsze dla mnie ,to ze mozna to i z kasza i makaronem podawac. Dzieci zjadaja wrzywka, zwlaszcza te niejadki Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-417597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #882 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Musialam sprawdzic. Zrobilam mydlo na smalcu, tak dobrze czytacie , na smalcu Oczywiscie nie na samym, niebylam z tak odwazna, ale jednak polaczylam, smalec, olej z oliwek, olej zavokado i wosk pszczeli. Do tego kilka kropel olejku lawendowego i na zakonczenie, kiedy mydlo bylo juz gotowe posypalam w foremkach suszonym kwiatem lawendy. Tak wyglada, a zapach jest wspanialy. Terz nastepne 6 tygodni i bede mogla wypowiedziec sie, jak sie pieni i jk zapch sie utrzymuje. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-419068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #883 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 oj to juz nie moj zapach..lawenda ,ja bym dla siebie zrobila wrzosowe gdybym nie byla taka leniwa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-419110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #884 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Aniu warzywka zrobione , najbardziej smakuja naszemu maluszkowi i mnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-419235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #885 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 oj to juz nie moj zapach..lawenda ,ja bym dla siebie zrobila wrzosowe gdybym nie byla taka leniwa electra nawet przyjemnie pachnie, chociaz dla mnie lawenda zawsze sie z praniem kojarzy. A co do wrzosowego,niestety nie mam tutaj dostepu do takiego produktu Aniu warzywka zrobione , najbardziej smakuja naszemu maluszkowi i mnie Eli bardzo sie ciesze, przynajmniej masz danie dla wnuka Jak pamietam dzieci bardzo lubia, dorosli powinni lubic,bo dosc lekkie na caly przewod pokarmowy. Ale dorosli lubia bardziej ostre sosy,mozna go polaczytc z grzybami i bedzie bardziej " dorosly smak" Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-419392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #886 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Annam a u mnie jest jakas chyba wiosenna odmiana ,bo teraz kwitnie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-419397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #887 Opublikowano 3 Maja 2015 Ciagle cos robie, ale czesto nie mam czasu zrobic zdjec. wcoraj wieczorem udalo mi sie , bardziej pamietalam, za nim skonczylam wszystko jeszcze pstryknelam. Chleb swiezo wyjety z pieca i rzedy sloikow. Tutaj najwaznejsze. Polecam "Domowy pikantny keczup " z blogu naszej kolezanki MAgdy http://www.chleby.info/2014/11/domowy-pikantny-keczup.html Na poczatku zrobilam mala porcje na probe. Domownicy przyjeli to ze smakiem,a teraz jak widac jest zrobionych 50 sloiczkow i dzisiaj zaczynam powtorke z rozrywki, czyli kolejna porcje. Wspaniale ten sos pasuje np. do fasolki po bretonsku ( przynajmniej nam) , dziewczeta jedza go na kanapki z wedlina czy tez do parowek. A tutaj zdjecie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-423062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #888 Opublikowano 3 Maja 2015 My tylko czekamy na pomidory i chyba w tym roku z 50kg zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-423081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #889 Opublikowano 3 Maja 2015 MAgda ja teraz wlasnie mam razem 50kg Ale tak jak pisalam, wart tego Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-423089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #890 Opublikowano 4 Maja 2015 Ciesze sie ze smakuje. Spróbuj zrobić tez sos pomidorowo-paprykowy. Pyyycha Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-423106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #891 Opublikowano 4 Maja 2015 I znow pysznie oblizac sie smakiem mozna ,pomidor tu niczym nie smakuje ,moze zrobie jak mi sie uda pare sloiczkow jak bede w PL,ale w czerwcu to chyba jeszcze nie ma dobrych pomidorkow? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-423142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #892 Opublikowano 4 Maja 2015 To czekamy na jesień i własne pomidory Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-423150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #893 Opublikowano 4 Maja 2015 MAgda, ja robie Rosyjskie pesto ( Adjika) podobne do tej pasty waszej pomidorowo-paprycznej. Ostatnio nawet tylko kawalek zrobilam, paste papryczko-chillie i teraz znowu bede musialam dorobic. Dzisiaj ostatni sloik poszedl( zjadane jest jako pasztet warzywny, po porstu na kanapce bez innych dodatkow ) . Chudziak, Electra polecam przynajmniej u mnie w domu wszystkim smak tego ketchup'u podchodzi. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-423193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #894 Opublikowano 4 Maja 2015 Bede musiala wyprobowac bo taki extra pikantny to ja lubie ,zrobilam takie cos na sposob Pana Boczka ,sadze ze ten byl by fajny do mojego tacopaj ktory dosc czesto robie, teraz tylko czekac jak sie trafia jakies pomidory zdatne do jedzenia. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-423212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #895 Opublikowano 8 Czerwca 2015 To bedzie zagadka pozniej w razie czego podpowiedz,. Co to jest? JAk to mowia, malutnie zielone i lezy w kaciku? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-429166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #896 Opublikowano 8 Czerwca 2015 To bedzie zagadka pozniej w razie czego podpowiedz,. Co to jest? JAk to mowia, malutnie zielone i lezy w kaciku? 20150608_124037.jpgCiasto szpinakowe? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-429171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #897 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ciasto szpinakowe? Jestes bardzo blisko Szpinak bral tam tez udzial Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-429172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #898 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Seeer? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-429174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #899 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Nie ser Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-429176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #900 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Jest to ugotowany i odcedzony na cedzaku szpinak Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/36/#findComment-429178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.