Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio przeglądałem na Allegro oferty sprzedaży beczek z tworzywa.Jest ich wiele i mają różne oznaczenia.

Czy ktoś może wie jakie oznaczenia mają beczki na artykuły spożywcze? (chcę ją wykorzystać do peklowania mięsa).

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/
Udostępnij na innych stronach

jak jeszcze sól nie "zjadła" oznaczeń to odczytam tylko nie wiem czy jeszcze dziś zadreptam tam na gipsie jak nie to jutro

kupowałem w nomax-ie w Piekarach - opis na forum

http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=868&postdays=0&postorder=asc&start=30

 

a z Będzina do Piekar masz chyba bliżej niż ja z Rudy, potrzebujesz tylko dnia wolnego bo pracują od 7-15

20zł za sztukę 80-100 litrów

są to beczki po jelitach z pokrywami do zakręcania

 

jeden feler to że sprzedają nie całkiem czyste choć wypłukane - jak ci się coś takiego w samochodzie wyleje to już żadnej laski nie podwieziesz :lol:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11475
Udostępnij na innych stronach

Beczki po jelitach są bardzo dobre do peklownia i spełniają wymogi co do kontaktu z żywnością.

Należy je tylko dobrze wymyć i wyparzyć aby pozbyć się zapachu jelit.

Cena też bardzo dobra ( prawie taka jak u mnie :grin: ).

Za takie same w Castoramie żądają 70 zeta.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11496
Udostępnij na innych stronach

Należy je tylko dobrze wymyć i wyparzyć aby pozbyć się zapachu jelit.

 

Co do tego to zapach długo zostaje ale nie przechodzi na mięso.

 

Ja jeszcze przed pierwszym użyciem wsypałem paczkę owocu jałowca

żeby zapach choćby zmienić ale całkiem się nie da.

Jednakże ten zapach nie jest zbyt intensywny i niczemu nie szkodzi.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11513
Udostępnij na innych stronach

Spróbujcie kwaskiem cytrynowym natrzeć beczkę i dokładnie spłukać.

 

:grin: Oczywiście od środka. :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11515
Udostępnij na innych stronach

jest jeszcze jeden sposób - soda kaustyczna (oczywiście czysta, nie jako "Kret") , powinna wyżreć wszelakie zapachy

to "ostra" substancja ale później dobre wymycie i wyparzenie załatwi sprawę

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11518
Udostępnij na innych stronach

Po długiej wycieczce do piwnicy na jednej nodze i dwóch berłach stwierdzam wróciwszy co następuje:

Na beczkach które zakupiłem są oznaczenia

PE-HD i numer 321139

 

Miro i Abratek dzięki za cenne rady. :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11521
Udostępnij na innych stronach

Ja używam beczki o pojemności ok 30 L, beczka jest po filetach śledziowych a'la matias. Trochę to trwało, żeby ją wymyć ale teraz jest ok. Najpierw wymyłem ją gorącą wodą z płynem do zmywania, a potem zalałem wodą i jest już ok.
Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11526
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

wena . Mam pytanko jeżeli używasz takiego moim zdaniem dużego naczynia do peklowania mięska to jak dajesz sobie radę z utrzymaniem prawidłowej temperatury przewidzianej do tego procesu powiedzmy w granicach od 6 -8 st. C Zakładam że na dworze jest chociażby taka pogoda jak teraz w miarę ciepła wiosna.

 

Serdecznie pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11528
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.