wratchild Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ostatnio przeglądałem na Allegro oferty sprzedaży beczek z tworzywa.Jest ich wiele i mają różne oznaczenia.Czy ktoś może wie jakie oznaczenia mają beczki na artykuły spożywcze? (chcę ją wykorzystać do peklowania mięsa). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 jak jeszcze sól nie "zjadła" oznaczeń to odczytam tylko nie wiem czy jeszcze dziś zadreptam tam na gipsie jak nie to jutrokupowałem w nomax-ie w Piekarach - opis na forum http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=868&postdays=0&postorder=asc&start=30 a z Będzina do Piekar masz chyba bliżej niż ja z Rudy, potrzebujesz tylko dnia wolnego bo pracują od 7-15 20zł za sztukę 80-100 litrów są to beczki po jelitach z pokrywami do zakręcania jeden feler to że sprzedają nie całkiem czyste choć wypłukane - jak ci się coś takiego w samochodzie wyleje to już żadnej laski nie podwieziesz :lol: Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wratchild Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Dzięki.Wybiorę się tam w najbliższym czasie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Beczki po jelitach są bardzo dobre do peklownia i spełniają wymogi co do kontaktu z żywnością.Należy je tylko dobrze wymyć i wyparzyć aby pozbyć się zapachu jelit.Cena też bardzo dobra ( prawie taka jak u mnie :grin: ).Za takie same w Castoramie żądają 70 zeta. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Należy je tylko dobrze wymyć i wyparzyć aby pozbyć się zapachu jelit. Co do tego to zapach długo zostaje ale nie przechodzi na mięso. Ja jeszcze przed pierwszym użyciem wsypałem paczkę owocu jałowca żeby zapach choćby zmienić ale całkiem się nie da. Jednakże ten zapach nie jest zbyt intensywny i niczemu nie szkodzi. Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Spróbujcie kwaskiem cytrynowym natrzeć beczkę i dokładnie spłukać. :grin: Oczywiście od środka. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 jest jeszcze jeden sposób - soda kaustyczna (oczywiście czysta, nie jako "Kret") , powinna wyżreć wszelakie zapachyto "ostra" substancja ale później dobre wymycie i wyparzenie załatwi sprawę Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin12439 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Po długiej wycieczce do piwnicy na jednej nodze i dwóch berłach stwierdzam wróciwszy co następuje: Na beczkach które zakupiłem są oznaczenia PE-HD i numer 321139 Miro i Abratek dzięki za cenne rady. :grin: Cytuj Pozdrawiam serdecznie!!! DominikWĘDZĘ SOBIE I MUZOM - tym co się znają https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/index.phphttp://nasza-klasa.pl/profile/1110333 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja używam beczki o pojemności ok 30 L, beczka jest po filetach śledziowych a'la matias. Trochę to trwało, żeby ją wymyć ale teraz jest ok. Najpierw wymyłem ją gorącą wodą z płynem do zmywania, a potem zalałem wodą i jest już ok. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Witam wena . Mam pytanko jeżeli używasz takiego moim zdaniem dużego naczynia do peklowania mięska to jak dajesz sobie radę z utrzymaniem prawidłowej temperatury przewidzianej do tego procesu powiedzmy w granicach od 6 -8 st. C Zakładam że na dworze jest chociażby taka pogoda jak teraz w miarę ciepła wiosna. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/718-beczki-z-tworzywa/#findComment-11528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.