jacinto Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 3 Września 2012 Ja dzis tez po parzeniu. Zalewe peklujaca zagotowałem, dodałem 1 przekrojony ząbek czosnku i 20% peklosoli zastąpiłem solą wędzoną od miro (ale tego zbyt nie czuc...). Odrobinkę za słona, poza tym pachnie i smakuje dobrze :-) Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 3 Września 2012 Szkoda , że nie dałeś mięsa do siatki ,mogłeś również przewiązać przędzą . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 3 Września 2012 Następnym razem dam cos. Na zdjeciu jest zle przekrojona-wzdłuz włókien-dlatego tak wyglada,ale jest dosc zwarta Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Szkoda, że autor wątku nie podał kompletnego przepisu na tą szynkę parzoną. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Hmmm kompletnego przepisu powiadasz ... weź jakikolwiek na szynkę wędzoną i parzoną i pomiń wędzenie Peklowanie na mokro, wiązanie albo i nie, parzenie i gotowe. Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Interesuje mnie tylko ten przepis razem z trikiem cebulowym. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 3 Grudnia 2015 szyneczki cacy nic tyko się skusić i popełnić Cytuj ,,carpe diem,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Planuję taką na święta ino z dzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Do wody w której bedziesz parzył dodaj łupiny cebuli i 2-3 ziarna jałowca do tego listek laurowy, ze 2 ząbki czosnku z lupinami i ze 3 ziarenka ziela ... będziesz zadowolony ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Do wody w której bedziesz parzył dodaj łupiny cebuli i 2-3 ziarna jałowca do tego listek laurowy, ze 2 ząbki czosnku z lupinami i ze 3 ziarenka ziela ... będziesz zadowolony ... Tapniete z GT-I9500Dużo tych łupin z cebuli? szyneczke mam 2 kilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dużo tych łupin z cebuli? szyneczke mam 2 kilo Im wiecej tym lepiej.Ja ostatnio nie miałem łupin to obrałem kilka cebul i wrzucłem.Nie powiem, nie za dużo ale trochę brązu "liznęła".Łupin nie ma co przeliczać na kilogramy, lepiej na litry wody bo od proporcji woda/łupiny zależy intensywność koloru. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Szynka z dzika raczej ciemna ;-) a łupin mogę mieć worek :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Szynka z dzika Czy u was w łodzi ostatnio wysyp dzików nastąpił, bo i wosiu ostatnio mi mówił o "dzikich wyrobach", że robił.Co do łupin daj ze 2-3 garstki , zobaczysz czy szynka zmieni kolor imitując wędzoną.Zaszkodzić nie zaszkodzi Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 3 Grudnia 2015 No to Krzysiu mnie wręczył ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Szynka z dzikaCzy u was w łodzi ostatnio wysyp dzików nastąpił, bo i wosiu ostatnio mi mówił o "dzikich wyrobach", że robił.Co do łupin daj ze 2-3 garstki , zobaczysz czy szynka zmieni kolor imitując wędzoną.Zaszkodzić nie zaszkodzi Miałem gości z Poznania i otrzymałem Szynkę z dzika Schab z jelenia I wedzonki Polędwiczki z dzika i jelenia :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Szynkę peklowaną i parzoną można posmarować brązowym karmelem,który da ładną barwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 17 Marca 2018 Jako że niektórzy preferują białą na Wielkanoc -odkopałem trochę temat Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANUTKA7420 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Witam gdzie znajde przepis krok po kroku Bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 12 Grudnia 2019 gdzie znajde przepis krok po kroku Przeczytaj ten wątek.Kroki są trzy:peklowanieparzeniejedzenie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.