jacinto Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 18 Listopada 2012 Myślę,że wersja bez cebuli jest lepsza, musze spróbować Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-250685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 18 Listopada 2012 Szwedzi prawie do wszystkich kiełbas, jako wypełniacza dodają gotowane ziemniaki. Kiedy degustują moje wyroby i otrzymują informację, że polskie kiełbasy robi się z mięsa, a nie z ziemniaków, grochu, czy kapusty i to co jedzą to jest 100% mięsa w mięsie, to tylko ze zdziwieniem kiwają głowami, i oblizując się proszą o jeszcze. Tradycja dodawania ziemniaków do kiełbasy, wzięła się w Szwecji z biedy jaka panowała tutaj przed 2 wojną światową. Nędza była o wiele większa niż w ówczesnej Polsce, emigracja do za chlebem do USA, przewyższała znacznie polską. Ten kwaśny posmak i surowa cebula, to też rzecz charakterystyczna dla szwedzkich kiełbas, 99% jest z tym kwaskowatym posmakiem, który nam, posiadającym chyba najlepsze kiełbasy, po prostu trudno zaakceptować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-250689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Sezon nalewkowy sie rokręca... Od lewej - nalewka z kwiatów czarnego bzu wg ani27, truskawkowa i pędy sosnowe Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-288861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Czerwca 2013 jacinto, rozumiem że na grzybozlot jesteś już gotowy :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-288863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Czerwca 2013 he he, własciwie do wrzesnia beda sie juz nadawac... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-288873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian Ciunel Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Cebulę można podsmażyć ,nada ona innego smaku. Cytuj Maryś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-288890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Dzisiejszy chlebek, bez fałszywej skromności bardzo smaczny wyszedł. Masełko, troszkę soli i niebo w gębie Z tego przepisu http://najsmaczniejszy.com.pl/przepisy/prosty-chleb-na-zakwasie-zytnim/ Mąka mieszana - żytnia i pszenna. Ale miałem tylko 500g zakwasu na 900g mąki, więc dałem mu dłużej porosnąć- ok 18-20 godz. Dodatki - miód, mielona kolendra, pestki dyni i olej z pestek dyni. Pieczony 45 min w 200 stopni bez termoobiegu Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-298329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Dzisiejszy chlebekLadny chlebek,dawno nie piekłem,trzeba zakasać rękawy :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-298333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Golonka wolno duszona w czerwonym winie Przepis jest zainspirowany przepisem z Norwegii, który był troszke do czegoś innego. Goloneczka jest mięciutka, ma ładny kolor nadany przez wino, rozpada się na kawałki, do tego sosik podkreśla smak. Na zdjęciu podana jest z puree ziemniaczano-selerowym z dodatkiem ajvaru.Danie jest bardzo proste tylko wymaga cierpliwosci, nie jest na szybki obiad Składniki (na 2 osoby)- 2 przednie golonki- ok 1/2 litra wina czerwonego wytrawnego (rodzaj obojetny)- 1 łyżeczka suszonego tymianki- liśc laurowy- 1 cebula podzielona na ćwiartki- 4 łyżki słodkiej śmietany kremówki- ew kostka smaku warzywna Winiarydo podania ziemniaki, może byc puree i dodatki słodko-kwasne np ogórki konserwowe Jak to zrobić? 1. Golonki włóż do naczynia, które możesz przykryć - ja użyłem garnek, zalej winem do ok 3/4 wysokości - w zależności jaki masz garnek ilość wina może być różna2. Wrzuć tymianek, cebulę, liść i ew kostkę. Jesli jestes ortodoxem i nie używasz kostek, musisz to posolić, ale nie wiem ile... Ja robiłem to na konkurs związany z Winiarami i dlatego użyłem3. Wstaw przykryte do piekarnika rozgrzanego na 120 stopni. Czas pieczenia to min 8 godzin, moje siedziały 11 i to polecam. Po prostu najlepiej wstawić to na noc. Tu trzeba uważać, bo nowoczesne piekarniki elektryczne chcą myśleć za nas i po kilku godzinach same się wyłączają. Ja na szczęście mam prymitywny...4. Danie - jesli robione przez noc- mozna spokojnie odgrzac. Sos robimy w ten sposób, ze bierzemy chochle płynu od pieczenie na osobe ,wlewamy na patelnie i odparowujemy ,az bedzie gęste. Potem dodajemy 1-2 łyzki śmietany kremówki (na te ilosc płynu) i jeszcze troche podgrzewamy. Sosikiem polewamy mieso Przy okazji... w przyszłym tygodniu zachęcam do głosowania na FB na ten przepis. Dorobię do tego jeszcze przystawkę zawierającą m.in. min pasztetu Halusi z innym duńskim wynalazkiem i mam nadzieje ...galaretkę z dopalaczem... a wygląda to tak.... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-318828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izetta Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 6 Grudnia 2013 yhhhhmmmmm wygląda cudownie, oj trzeba będzie spróbować zrobić..... Jak tam "gęsina", są już wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-318910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Piotr , trza spróbować . Może tylko pominę tę kostkę smaku.Robiłeś może drób w podobny sposób? Takie Coq au vin ? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-318960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Wujaszku, te kostke musiałem dodac, bo musiłem miec cos Winiary w oryginale nie byhło. Nie probowałem tak robic drobiu, chociaz coq au vin robiłem, ale to chyba tylko ze 3 godziny sie gotowało.A ponizej świąteczny garneczek szcześcia, własnie przywiozłem od Karola,ktoremu serdecznie dziekuje za dymSchab,karkówka, boczek, słonina zwykła i paprykowa i ścinkowa ELGREGORA w wydaniu cienkim i grubym Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-321977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Masz rację , dla drobiu to zbyt długo , chyba że 8letni Kogut po przejściach , wtedy po ośmiu godzinach "by zmiękł" hehe.Garnuszek wygląda zacnie, ciekawi mnie przekrój tej cienkiej -giętej? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-322069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izetta Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Jacinto, jaki piękny garnuszek, uhmmm palce lizać a co to ta "ścinkowa" ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-322123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Na fali przetworów wymyśliłem przystawkę na bazie fasolki Pokemona. Na moim blogu dużą popularnościa cieszy sie przepis na duszony jarmuż. Teraz zaczyna się sezon na niego, ponadto pojawił sie w Biedronce, bo produkować go zaczęło Fit&Easy.Wyszło całkiem smacznie, z pozdrowieniami dla Artura Jarmuż duszony w sosie pomidorowym – jarzynka Pokemona Składniki (przystawka na 4 osoby):400 g liści jarmużu obranych z łodyg (2 paczki Fit$Easy)2 średnie marchewki2 średnie cebule2 płaskie łyżki cukru1 łyżka octu 10%0,5 szklanki oleju rzepakowego2 łyżeczki soli2 łyżki przecieru pomidorowegoliść laurowy1 łyżka ziaren pieprzu kolorowego6 ziaren ziela angielskiego150 ml czerwonego, wytrawnego wina (ew. wody) Jak to zrobić?Wstawiamy do gotowania duży garnek osolonej wody. Do garnka lub na dużą patelnie wlewamy olej i wrzucamy cebulę pokrojoną w grubą kostkę, lekko przysmażamy na złotawo. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do garnka z cebulą, dodajemy od razu cukier, sól, przecier pomidorowy, ocet, liść laurowy. Dolewamy wino. Dusimy ok. 5 minut. Ziarna pieprzu i ziela angielskiego tłuczemy na grubo w moździerzu lub np miażdżymy wałkiem do ciasta zawinięte w szmatkę, dodajemy do sosu i doprawiamy do smaku (sól, cukier, pieprz) W osolonej wodzie parzymy pokrojone liście jarmużu 5 min bez przykrycia, odcedzamy W garnku łączymy jarmuż i sos i chwilę razem dusimy Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-365777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Kiełbasa biała wielkopolska Oparta na przepisie z forum, lekko modyfikowana. Warto spróbować. Pikantna, obłędnie pachnąca. Dobór mięsa zależy od Was, moim zdaniem mogło by byc więcej tłuszczu, bo farsz był bardzo zbity. Składniki:- 3,5 kg szynki- 1 kg karkówki- 1 kg wędzonego boczku- 200g (2 szt) cebuli, podsmażonej na złoto- sól 18g/kg mięsa (boczku do wagi nie liczymy)- czarny pieprz mielony 3g/kg- majeranek suszony 2,5g/kg- ziele angielskie mielone 2,5g/kg- czosnek suszony (granulowany) 1 łyżeczka na 3kg masy Wykonanie - wiadomoJa wszystko zmieliłem na sitku 5, farsz przegryzał sie w lodówce przez noc, potem dodałem cebulkę i nadziałem w standardowe jelita, parzenie 30 min @ 82-84 st C Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-366183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Taka kiełbasa z dodatkiem cebuli jest ... ... "nietrwała" - może Piotrze potrzebujesz pomocy w jej http://emoty.blox.pl/resource/mniam.gif "utylizacji" . Do tego może jeszcze być ta nalewka, którą dziś o 20.00 pewnie będą wyróżniać tutaj : http://www.mmpoznan.pl/photo/2069238/Jarmark+Dobrego+Smaku#photoBrowsing Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-366189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 27 Lutego 2015 Dzisiaj wykonałem wędzenie na troche większa skalę. 10 kg wędzonek i 10 kg kiełbasy plus troszkę słoniny, kilka serków włoskich (w tym jeden próbuję z przyprawą Kamisu suszone pomidory i czosnek). Nie smiejcie się, ale pierwszy raz wędziłem samodzielnie od A do Z - od zimnej wędzarni. Miałem parę potknięć zanim w miarę opanowałem operowanie wędzarnią Karola i zależności pomiędzy temperaturą, uchyleniem drzwiczek paleniska i deseczkami włożonymi w komin... Na szczęscie po południu pojawił się Karol i trochę mi pomógł, ale sporo się nauczyłem... Przedmiotem produkcji były: polędwica, baleron, boczek, poza tym jedna polędwiczka i tytułem eksperymentu jedna mała szyneczka z wieprzowiny puławskiej. Ciekaw jestem czy bedzie różnica (stawiam,ze nie).Do tego zrobiłem dwie kiełbasy - jedno chorizo (o którym wczesniej juz pisałem) , tym razem je uwędziłem, bo w oryginale jest surowe. Robiłem je surowe w styczniu i chciałem wysuszyc na balkonie, ale.. było kilka stopni na plusie i padał deszcz i 5 kg chorizo mi spleśniało....Druga kiełbaska to zwykła kiełbaska "na winie" - ale wyszła naprawde smaczna, a na ciepło jest wrecz boska , przepis zamieszcze później. kiełbaska 'zwykla' Chorizo polędwica polędwiczka i szynka z wieprzowiny puławskiej boczki i baleron jeszcze się parzą PS. przy okazji błogosławię Tusiaczka, że mi podsunał pomysł i możliwośc kupienia pojemników GN, wszystko teraz jest proste - peklowanie, transport, chłodzenie.... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-407995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 27 Lutego 2015 No Piotrze to miałeś "chrzest bojowy" - moje gratulacje . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-407998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) jedno chorizo (o którym wczesniej juz pisałem) , tym razem je uwędziłem, bo w oryginale jest surowe. Robiłem je surowe w styczniu i chciałem wysuszyc na balkonie, ale.. było kilka stopni na plusie i padał deszcz i 5 kg chorizo mi spleśniało....A może to chorizo pokryło się szlachetna pleśnią, a Ty spanikowałeś? Jaki kolor maiła ta pleśń? Masz jakieś fotki? Edytowane 27 Lutego 2015 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-408011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 27 Lutego 2015 Tak jak Hektor prawi na chorizo robi się delikatny biały nalot i to nie jest nic złego;)zapodaj fotkę jak masz?a tak ogólnie ładnie sobie poczyniasz???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-408013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 28 Lutego 2015 Oj działał działał chłopak pilnie ale ładnie mu to poszło Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-408028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Jest już młoda kapusta, zachciało mi się bigosu- ale nie takiego ciężkiego -w koncu mamy lato. Nie chciałem też, żeby był bardzo kwasny - zmontowałem cos takiego. Ma tę zaletę, ze robi sie szybko - pół godzinki i po sprawie Na dodatek kapustka jest tylko troche uduszona i jest troche chrupka - polecam Bigos z młodej kapusty Składniki:1 młoda kapusta lub pół dużejduży pęczek koperku (3 czubate łyżki posiekanego)150g wędzonej słoniny lub boczku (ja mam swoja słoninkę paprykowana i z czosnkiem )200g dobrze uwędzonej kiełbasy3 łyżki octu winnego2 łyżki koncentratu pomidorowego1 duża cebulasól, pieprzJak to zrobić?Słoninę lub boczek pokoić na plasterki - mogą być duże takie 1x1 cm Wrzucić do garnka i podsmażyć, aby wytopił się tłuszcz Wrzucić do tego kapuste dość cienko pokrojoną i cebulę pokrojoną w półplasterki Przesmażyć wszystko mieszając,aż nieco zmięknie. Dorzucić posiekany koperek i kiełbasę pokrojoną w plastry, wlać ocet, dołożyć koncentrat Wymieszać i poddusić pod przykryciem ok 10 min Spróbować i doprawić pieprzem, ew solą (słonina i kiełbasa są już słone) Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-431566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 19 Lipca 2015 Dzisiejsze wędzenie, było bardzo trudno, ale jeszcze poczatkujacy jestem, zeszło 6 godzin (po wyrobach nie widac....) Najpierw przez 4 godziny nie mogłem uzyskac temperatury, później dymu, na koniec przyszła burza i strugach desczu wyciagałem takie jak wyszło - bez wybrzydzania...Schab, baleron, kiełbasa świąteczna Halusi, kabanosy na przepisie Kiełbasa kminkowa Małgoś i trochę kiełbasy z mięsa przyprawionego solą ELGREGORA. Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-435850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 19 Lipca 2015 No rzeczywiście Piotrku widze ze miales problemy z edzeniem no i ta burza... szkoda.. Ale tak czy naczej wyroby na pewno maja zapach wędzonki.. chociaz troszkę... Jaka opcje wypraleś... parzenie czy podpiekanie w piekarniku?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7242-jacinto-wyrabia-w%C4%99dliny-i-co%C5%9B-tam-jeszcze/page/2/#findComment-435898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.