Pools Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Października 2012 Właśnie rozebrałem parę golonek. III klasa idzie do kiełbasy, kości zamroziłem, będą na zupę, ale co z resztą ?. Co można zrobić ze skórek i tłuszczu z golonek ? Myślałem o pasztetowej (mam jeszcze co nieco okrawków z szynki), ale w żadnym z wyszukanych przepisów nie ma mowy o dodawaniu do pasztetowej skórek. Macie jakieś propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7395-przer%C3%B3b-golonek/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamJas Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Października 2012 Oj, aż mi żal :sad: Goloneczki trzeba było, w żeliwnym kociołku 3 godziny podpiekać na ognisku i zjeść z kapustą kuszoną, popijając piwkiem :thumbsup: Nie było by kłopotu. (przepraszam za mało pomocny post, ale nie mogłem się powstrzymać) :grin: PS: do parówek by się pewnie doskonale nadały Cytuj Wędzarnicza gastro-faza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7395-przer%C3%B3b-golonek/#findComment-245637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Października 2012 Co można zrobić ze skórek i tłuszczu z golonek ? Bardzo dobry wkład do bigosiku lub kaszanki. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7395-przer%C3%B3b-golonek/#findComment-245638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Października 2012 Ja tam lubię mięciutko ugotowaną skórkę odszukać w krupniku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7395-przer%C3%B3b-golonek/#findComment-245672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Października 2012 Właśnie rozebrałem parę golonek. III klasa idzie do kiełbasy, kości zamroziłem, będą na zupę, ale co z resztą ?. Co można zrobić ze skórek i tłuszczu z golonek ? Myślałem o pasztetowej (mam jeszcze co nieco okrawków z szynki), ale w żadnym z wyszukanych przepisów nie ma mowy o dodawaniu do pasztetowej skórek. Macie jakieś propozycje ? Jak masz smak na paszteta to dzialaj bedzie po Twojemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7395-przer%C3%B3b-golonek/#findComment-245702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekpiter2 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Października 2012 zamroź i bedzie do kapuśniaku Cytuj Gdy ludzie rzucają ci kłody pod nogi to nie patrz na nie idź dalej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7395-przer%C3%B3b-golonek/#findComment-245708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Października 2012 ale co z resztą ?Taka "reszta" i nie tylko dziś u mnie idzie do "Kaszanki Pobiedziskiej" :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7395-przer%C3%B3b-golonek/#findComment-245848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.