Skocz do zawartości

Fotki maszynek elektr i mieszarek-własne wykonanie

Rekomendowane odpowiedzi

to urządzenie może kiedyś też dokończę :):facepalm: DSCF6626_(1024_x_768).jpg

...i stało się, kilka dni temu zakończyłem budowę nadziewarki, pojemność 15 litrów

post-42787-0-69491400-1442738119_thumb.jpg    post-42787-0-35273000-1442738152_thumb.jpg

post-42787-0-10501300-1442738199_thumb.jpg    post-42787-0-40275900-1442738243_thumb.jpg

Grzegorz- pozdrawiam całą WB
  • Odpowiedzi 313
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wooow.....

Super, jestem pod wrażeniem.

A tak z innej beczki to pozdrawiamy serdecznie!

Janusz z ferajną.

..i stało się, kilka dni temu zakończyłem budowę nadziewarki, pojemność 15 litrów

Bardzo ładny sprzęt :clap: :clap: :clap: .

Skąd pozyskałeś przekładnię - gotową zakupiłeś , czy robiona we własnym zakresie .

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]

A tak z innej beczki to pozdrawiamy serdecznie! Janusz z ferajną.

Dzięki, my również pozdrawiamy Was, tej ferajny to tylko pozazdrościć. :D

Tak zgranej ekipy to z przysłowiową świeczką szukać. Do następnego spotkania. ;)

Skąd pozyskałeś przekładnię - gotową zakupiłeś , czy robiona we własnym zakresie .

Kupiłem gotowe zębatki od CNC, które musiałem poprzerabiać.Listwa zębata również gotowa, reszta to prace ręczne :rolleyes::).

Kupiłem gotowe zębatki od CNC, które musiałem poprzerabiać.Listwa zębata również gotowa, reszta to prace ręczne

Jeśli można to zrób fotkę tej przekładni i jeszcze raz gratuluję wykonania :clap:

Jeśli można to zrób fotkę tej przekładni i jeszcze raz gratuluję wykonania :clap:

post-42787-0-03669300-1442748008_thumb.jpg   post-42787-0-85679800-1442748040_thumb.jpg

post-42787-0-20199700-1442748075_thumb.jpg   post-42787-0-16053000-1442748105_thumb.jpg

post-42787-0-68942000-1442748148_thumb.jpg

Tak to po zdjęciu górnej osłonki wygląda. :)

:clap:   :clap:   :clap:   :clap:   :clap:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

'bogdan b', dnia 20 Wrze 2015 - 12:03, napisał: Jeśli można to zrób fotkę tej przekładni i jeszcze raz gratuluję wykonania :clap:

Dzięki za fotki , wykonanie jest tak solidne że z pewnością jeszcze Twoje Wnuki, tą nadziewarką będą pracować przez długie lata .

Edytowane przez bogdan b

Grzesiu, zdolna z Ciebie bestia. Wielkie :clap: :clap: :clap:

:facepalm::D:facepalm:

Dzięki za fotki , wykonanie jest tak solidne że z pewnością jeszcze Twoje Wnuki, tą nadziewarką będą pracować przez długie lata .

Mam taką nadzieję. :)

• 6 miesięcy temu...

Witam pozwolę sobie wkleić fotki (troszkę słabej jakości ale jak by ktoś potrzebował lepszej to dodam) oczywiście wielkie dziękuję dla lysy100 za cenne informacje które mi udzielił.post-77770-0-77592100-1458850639_thumb.jpgpost-77770-0-91892100-1458850641_thumb.jpg

Edytowane przez Pawelsiar
  • 10 miesięcy temu...

mam prośbę o zdjęcie przeniesienia napędu z wałka silnika na slimaka maszynki. chce zrobić rozwiazanie z kardanem i interesuje mnie jak u Was wygląda od srodka tuleja przychodząca na wał silnika i slimaka maszynki. jesli by ktoś miał chwile proszę o pomoc

Daj wędzarni serce a ona odda ci dusze :-) zasłyszane ale ładne....

https://www.youtube.com/watch?v=i4tAwQ4-aGE&feature=youtu.be

Edytowane przez Wolfik

Za dużo to na tym filmie nie widać, chyba że autorowi chodziło tylko o pokazanie jak mieli mięso :)

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

porobie next time. Muszą być dwie osoby. Zmęczony byłem. Maszynka jest z falownikiem - zastepuje z powodzeniem nadziewarke. Będe niedługo robił kaszanke to coś dogram. Planuje jeszcze podłączyc pod to mieszałke ale to za miesiąc. Chce mieć kombajn 3 w 1

• 1 miesiąc temu...
 maszynka do mięsa alfa 10 przerobiona na elektryczną obroty około 60/min.silnik od wciągarki linowej,na stelażu z profili,całość lekka i poręczna. 

Filmik z przedmiotem na youtube

Ładnie się prezentuje. Mółbyś podać model tej wyciągarki, może linka gdzie kupiłeś?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

Miłego dnia.