pinio1 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Witam.Wiem ze wydam Wam się małym leniem ale poradźcie mi jak wędzimy na zimno ile czasu jaka temperatura dymy i czy ciągle przez ten czas czy z przewami.dzieki i życzę wszystkim przy okazji Zdrowych i radosnych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7617-wedzenie-na-zimno-szynki-i-schabu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Punkt pierwszy http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/rodzaje-wedzenia/145-wszystko-o-wedzeniu Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7617-wedzenie-na-zimno-szynki-i-schabu/#findComment-257568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinio1 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Pis ja myślałem że po to jest tez te forum aby sobie pomagać i wspierać a nie dogryzać ! Dzięki Pis ! [ Dodano: Czw 20 Gru, 2012 14:39 ]Czyli moznaby spróbować wędzić dymem o temperaturze 28 stopni przez 24 h? [ Dodano: Czw 20 Gru, 2012 14:39 ]24h albo dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7617-wedzenie-na-zimno-szynki-i-schabu/#findComment-257570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinio1 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Grudnia 2012 ile mam wędzić w tem 22 stopni 24h a może dłużej ? szyneczki do kawałki po około 1 kg schabiki również a i jeszcze jedno po wędzeniu na zimno parzymy wyroby?czy nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7617-wedzenie-na-zimno-szynki-i-schabu/#findComment-257581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Grudnia 2012 ja myślałem że po to jest tez te forum aby sobie pomagać i wspierać a nie dogryzać ! Dzięki Pis ! Polecam się, lenie tak mają, wszystko chcą mieć gotowe, ja też. szyneczki do kawałki po około 1 kg Dwa dni po 3-4 godziny. schabiki również Jeśli o polędwicę chodzi to z 5 godzin i gotowe. po wędzeniu na zimno parzymy wyroby? Jak "zamiarujemy" parzyć wyroby to po co wędzić na zimno? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7617-wedzenie-na-zimno-szynki-i-schabu/#findComment-257587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Grudnia 2012 ja tam jak na razie robiłem polędwicę łososiową ligawy oraz schinkenspeck , wpisz w wyszukiwarkę i masz przepisy Leniuszku jeden !! ja wędziłem 2X12H a w nocy przerwa w chłodnym miejscu powisiało mięsko potem do domku na 2h w celu podniesienia temp. wewnątrz i znowu w dym, przy okazji wędziłem sól morską gruboziarnistą na sitku (do dziś pachnie dymem) i kawałek sera żóltego w paprycei tak jak pisze Pis67 jak na zimno to nie parzyć !! i surowiznę jeść :thumbsup:a ze schabu koniecznie wytnij warkocz i zostaw samo mięsko, wyjdzie pyszna polędwica [ Komentarz dodany przez: EAnna: Pią 21 Gru, 2012 11:49 ]Podkreśliłam to najważniejsze :!: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7617-wedzenie-na-zimno-szynki-i-schabu/#findComment-257590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinio1 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dziękuję !!! Pis idą Święta więc nie czuję urazy trzeba się kochać hi jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7617-wedzenie-na-zimno-szynki-i-schabu/#findComment-257595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Loren1 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Marca 2013 a ze schabu koniecznie wytnij warkocz i zostaw samo mięsko, wyjdzie pyszna polędwica [ Komentarz dodany przez: EAnna: Pią 21 Gru, 2012 11:49 ]Podkreśliłam to najważniejsze :!: a jeśli nie wytnę warkocza i wszelakiej "białości" to co bedzi? Cytuj mądry uczy się od każdego, głupi wie wszystko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7617-wedzenie-na-zimno-szynki-i-schabu/#findComment-273840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Marca 2013 a ze schabu koniecznie wytnij warkocz i zostaw samo mięsko, Tylko proszę przy takiej poradzie, napisać jak to zrobić Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7617-wedzenie-na-zimno-szynki-i-schabu/#findComment-273844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 10 Marca 2013 a jeśli nie wytnę warkocza i wszelakiej "białości" to co bedzi?tez polędwica ale kolego "na surowo" bedzie się troszku ciągneło.... :rolleyes: gdybyś pozostawił warkocz, okrywę tłuszczową mizdry i wędził na ciepło a potem sparzył to wyszła by Krotoszyńska PSEAnna odniosła się do wyrównania temperatur a nie do wykrawania [ Dodano: Nie 10 Mar, 2013 13:12 ]Tylko proszę przy takiej poradzie, napisać jak to zrobićja myślę że najlepiej niech się zapisze na kurs do Łaz.... tam DZIADEK zapewne precyzyjnie wytłumaczy Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7617-wedzenie-na-zimno-szynki-i-schabu/#findComment-273849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.