Tomasz_65 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Witam kostek61 chyba nie trzeba pytać zniknęły przed wędzeniem pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-329478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 26 Stycznia 2014 No proszę, kolejny wkręcony w parówkowy biznes Zamówiłeś już osłonki celulozowe?Dzieciaki czasem się krzywią na serdelki, ale tradycyjne cienkie parówki wciągają aż miło popatrzeć.I nie rezygnuj z wędzenia. Wystarczy krótko odymić, 30 minut i smak rewelacja. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-329479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Smakowo - rewelacja.Spróbowałem i smak jakoś tak cofnął mnie w dawne lata młodości.Jedyny problem jaki jest przy robieniu parówek to zabrudzenia robota kuchennego. Pomiędzy misę a nakładką z nożami wchodzi farsz i wciska się, aż do samej góry i ciężko to wymyć - chyba trzeba wyizolować to miejsce newralgiczne uszczelką.Marku (Maad) czy dobrze myślę bo to chyba ta uszczelka o której rozmawialiśmy?? W piątek uzupełniam zapasy szynkowo, boczkowo, karkówkowe i wstawiam na 7 dni do zalewy a po tygodniu będę wędził do tego jeszcze kiełbasy to i poczynię parówki i podwędze.Co do osłon celulozowych to pokuszę się jak sprawie sobie nadziewarkę - nadziewanie maszynką jest mocno męczące i mało wygodne, a jak bym jeszcze musiał nadziewać w tak cieniutkie osłonki to był by problem.Zaczynam dojrzewać do tak potrzebnego zakupu jakim jest nadziewarka (lub do zrobienia samoróbki) ale mam na to jeszcze 2 tyg. Zrobie wywiad pomiędzy kolegami który może mi rurę KO załatwić i kto to połączy w całość - jeszcze tylko ustalę średnicę i skok gwintu - ale z gwintem na najmniejszy problem - są jeszcze tokarki i tokarze więc ten problem to nie problem - w sumie tylko rura jest problemem Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-329481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Artur, tak, ten załatwiony przez Ciebie teflonowy pierścień jest właśnie do tego celu. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za pomoc U mnie patent się sprawdzil, ale są przecież rożne konstrukcje robotów i trzeba dostosować rozwiązanie do konstrukcji robota. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-329486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Dopiero dziś zobaczyłem po co to i czemu takie duże Dzięki temu, że wymyśliłeś jak to uszczelnić ja mam gotowe rozwiązanie Chyba nie będziesz czuł się wykorzystany jak powielę na własne potrzeby TWÓJ pomysł Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-329488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 26 Stycznia 2014 no jakże bym mógł, skoro cel tak szczytny Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-329489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Arturze.. Ty jednak jesteś '' zakręcony'' pozytywnie oczywiście. Teraz masz już '' przerąbane'' Dzieci nie zjedzą już parówek sklepowych.Twoje wyglądają rewelacyjnie Edytowane 26 Stycznia 2014 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-329525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zapasy świąteczne topnieją jak śnieg na dworze, trzeba myśleć o jedzeniu.Przygotowanie nie jest procesem jedno dniowym to dziś szykuję się na w wędzenie za tydzień w sobotę. Przygotowanie mieszanki do peklowanie przy pomocy kalkulatora wg. słoności Szczepana.Szynki, boczki i schab - po troszku wszystkiego Łopatka i część karkówki pokrojona na fantazje słoikowe.Ogólnie mięska było :szynki 10kgKarkówka 5,6kg i łopatka 5kgi troszkę boczusia 7kg - będzie z zupami rewelacyjnie się komponować A i jeszcze troszkę zostało do obiadów codziennych - do przemielona łopatka na wierzchu skrywa schab i karkówkę na kotlety- na kilka tygodni będzie spokój z zakupami. Następne fotki z realizacji słoikówek Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-330980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 16 Marca 2014 Obiecałem dzieciakom kiełbaskę - prognoza tak fatalna deszcz, wiatr więc padło na nie wędzoną. Z kilograma szynki zrobiłem kiełbaskę parzoną. Przyprawy jak na kiełbasę tylko, że na soli 70/30 peklo.Peklo bo nie będę mroził a powisi by szkraby mogły na bieżąco podjadać.Ich matka wścieka się ale trzech na jednego i jest na przegranej Niedziela, obiad co na obiad ?? Wiadomo rosół z makaronem swojskim Ale co zrobić z tym mięsem wygotowanym ??A niech tam będzie! Maszynka do mięsa sitko 2mm i robimy pasztet.Mięso z gotowania rosołu a reszta to jest doskonale opisane u Halusi https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/?p=131912/ . Ten przepis traktuję jako bazowy a reszta to inwencja - co mamy i co damy:) Jedna brytfanka dla mnie a druga, żeby nie było, że niewdzięczny zięciu to ta mniejsza dla teściów po upieczeniu tak się prezentujeKilka kromek już poszło i smakowało.I znowu trzeba przyznać Haluś to dzięki Twoim przepisom bazowym można robić tak smaczne wariacje Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-340997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 16 Marca 2014 wow ..zebym to ja tak znalazla taka strone 25 lat temu ..wiedzialabym gdzie szukac kandydata na TZ..a tak, jak se nie zrobie sama to jem kupne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-341000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 16 Marca 2014 To masz podobnie jak ja. Jak se nie zrobię czegoś co lubię to LP mi na pewno nie zrobi. Ale co tam robię dla siebie i dzieci a LP jak chce to może się poczęstować dzieciaki są głównym motorem działania Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-341004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 16 Marca 2014 a moj TZ to beztalencie kulinarne jest Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-341008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ab48 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 16 Marca 2014 electra...a tam ....po prostu gotuje inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-341011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 16 Marca 2014 Obiecałem dzieciakom kiełbaskę - prognoza tak fatalna deszcz, wiatr więc padło na nie wędzoną. Z kilograma szynki zrobiłem kiełbaskę parzoną. Nie próżnujesz Arturze oj nie... kiełbaska wygląda smacznie.. Co do pasztetu to niezle wykombinowałeś systemem gospodarczym i to mi się podoba Nawet Teściowej '' skapła''się malutka foremeczka... no no.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-341034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 30 Marca 2014 W lodówce pusto, trzeba uzupełnić zapasy.Peklowanie 6 dni wersja mniej słona.Osuszanie i wędzenie około 6 godz. Parzenie wg. termometrów i znowu można jeść mięsko WędzoneParzone i widok przekrojonego Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-343593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Pychotka:) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-344890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 mięsko Artur ładne wyroby Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-344891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Sezon grillowy w pełni to i trzeba by coś na szybko wykombinować.Zrobiłem kiełbaskę tylko do celów grillowych - bez peklosoli - proporcje przypraw na smak.Kiełbasa powędrowała do wędzarni - dla smaku i zapachu. Coś jak by białą podwędzić i na grilla wstawić.Mięso 2 kg --łopatka 1,5kg, podgardle 0,5kg - tłuste poszło dwukrotnie na sitko 4mm a reszta nożem najdrobniej.Sól, pieprz, papryka czerwona, gorczyca cała, czosnek, woda, jelita 28-32 - mieszane i na smakChodziła i chodziła i wreszcie zrobiłem 4 batony szynkowej wg. przepisu Maxella,Dodatkowo kilka szynek całości uwędziłem.Dla potrzeb fotki tylko tyle zostało reszta wczoraj zaraz po wędzeniu została rozparcelowana. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-356694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Artur sorki ale nie mogę załapać o co chodzi z tą silikonową uszczelką do maszynki?Wyroby pierwsza klasa. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-356890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Michał czy chodzi o uszczelkę do robota kuchennego przy robieniu parówek ?? Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-356939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Tak. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-357362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Dawno nic nie pisałem co nie znaczy, że się obijałem 3 tyg. temu wędziłem kiełbaskę, wisiała w chłodnym przewiewnym miejscu i podeschła troszeczkę.Kiełbasa wg. przepisu własnego można by nazwać Kiełbasa Domowa Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-417763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Dziś troszkę luzu od dreptania kuchenno - wędzarniczego to można coś powklejać 10 kg. mięska poszło na kiełbaski, 2 kg kiełbaski parzonej reszta do wędzarni.Nie jest to biała bo peklowana dla tego użyłem nazwy parzona bez przedrostka biała.Kilka pętek do fotki i zaraz do gara i na talerze Szyneczka nastawiona na 9 dni, wędzona i parzona ---------- nastrzyknięta wstawiona do gara, przyciśnięta i 9 dni nie zaglądałem tam bo czasu nie było.Po przekrojeniu w jednej szare oczko wyszło - chyba trzeba było przewracać Reszta kiełbas na patyki i w dym.Przypałętał się tylny napęd od kurczaka to też go zadymiłem Kiełbasy po wędzeniu i parzeniu na kije i do piwnicy - do jedzenia będą najlepsze za około 1 tydzień. Smakowo jak zwykle czyli extra. Żurek na zakwasie z białą, boczusiem i jajeczkiem rewelacja.Uwielbiam serwować swojskie wyroby jak wszyscy zachwalają Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-418406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Po przekrojeniu w jednej szare oczko wyszło - chyba trzeba było przewracać Ja tam nie przewracam mając nawet czyste ręce można jakieś brudy wprowadzic Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-418409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 6 Maja 2015 Dawno nic nie pisałem co nie znaczy, że leniuchowałem.W czwartek po pracy zobaczyłem co moja LP kupiła - normalnie szok - 18 kg mięsa różnego rodzaju - troszkę z mojego zamówienia a reszta wg. Jej gustuW zakupach znalazła się łopatka, karkówka, golonka, szynka, boczek - wszystko wieprzowina.Zamówienie na kabanosy i kiełbasę do "ręki: i na grilla i na smarówkę (metka cebulowa).Kabanosy wg. przepisu Halusi ,2 kije kabanosów - wiszące od soboty - dziś próbowane przez rodzinkę - pełen zachwytCo do kabanosów - nadziewanie tych cienkich jelit ręczną maszynką 10 to jedna pomyłka -już zapowiedziałem, że następny raz to już muszę mieć nadziewarkę bo inaczej się wykończę Kiełbasa grillowo- kanapkowo- w rękę z bułką - wg przepisu własnego opartego na smakach rodzinki.i w przybliżeniu po przekrojeniuPołowa z ilości kiełbasy po 5 dniach w piwnicy do zamrażalnika i będzie na grilla w sobotęReszta kiełbasek podsuszać się będzie jeszcze do soboty i wtedy dopiero do mrożenia. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7693-w%C4%99dzenie-i-nie-tylko-wg-artur-dor/page/4/#findComment-423721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.