Einshell Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 22 Lipca 2013 Co to za pytanie ... :rolleyes: :shock: :lol: W obydwóch ''sceneriach'' wygląda smakowićie... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam ! :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/4/#findComment-293685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 22 Lipca 2013 Tak zrobię, lub nawet całkiem zrezygnuję z ziemniaczanej.Ja osobiście bym nie rezygnowała.. Może w tej kwestii wypowie się Nasz Mistrz Abratek :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/4/#findComment-293707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 22 Lipca 2013 mąka ziemniaczana w tego typu ciastach nadaje puszystości połączonej z kruchością...ciasta na samej mące pszennej będą "kluchowate" ze względu na dużą ilość glutenuowszem w biszkoptowych jest to raczej pożądane bo wtedy struktura jest sprężysta, pozwalająca ładnie utrzymać nasączenia ...biszkopty z mąką ziemniaczaną mają te właściwość gorszą także ja bym nie rezygnował Rafale z dodatku ziemniaczanki - możesz poeksperymentować i zobaczyć jakie będą efekty Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/4/#findComment-293730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 22 Lipca 2013 I jeszcze siłą rozpędu przepis na pomadę Pomada wodna proporcje do polania ciasta z blaszki 30x40 cm 50 ml wody 130 g cukru 30 g złotego syropu Cukier rozpuścić w wodzie i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok 5 minut. Dodać złoty syrop. Syrop ten można zastąpić syropem glukozowo-fruktozowym, syropem ziemniaczanym lub w ostateczności octem (dla tej proporcji ok 2 ml). Gotować nadal, na niedużym ogniu aż syrop osiągnie temperaturę 120 °C. Powierzchnię pomady skropić wodą, aby cukier nie krystalizował. Ostudzić do ok 50-60° i napowietrzyć, ucierając drewnianą pałką, lub robotem na wolnych obrotach aż będzie biała. W miarę ucierania, jeżeli pomada będzie zbyt gęsta i zacznie się kruszyć dolać odrobinę wody (łyżeczkę, lub dwie w zależności od potrzeby). Ciasto polewać ciepłą pomadą. Pomadę można przechowywać w szczelnym naczyniu, w lodówce, nawet przez kilka miesięcy. Przed ponownym użyciem podgrzać. Pomadę można aromatyzować lub barwić barwnikami spożywczymi podczas napowietrzania. http://www.panwedzonka.pl/wp-content/uploads/2013/07/pomada_500.jpg Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/4/#findComment-293747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Dobre babeczki nie są złe. Te są nawet bardzo dobre. Kokosowe babeczki z malinami 9 muffinek 170g mąki pszennej 60g cukru 40g wiórek kokosowych pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 60 ml oleju 150ml mleka 1/3 koszyczka malin W misce wymieszaj mąkę, cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce roztrzep jajko z olejem i mlekiem. Połącz zawartość obu misek i wymieszaj. Foremki do muffinek posmaruj olejem lub wyłóż papilotkami. Nakładaj na przemian łyżkę ciasta i 2-3 maliny – do ¾ wysokości foremek. Piecz w temperaturze 190 st. C. przez 25 minut. Studź na kratce. Przepis z tąd Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7746-dobrze-wypieczony-rav/page/4/#findComment-298342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.