Artur Dor Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Lutego 2013 Przez ostatnie dni naczytałem się o słodkościach i postanowiłem coś upichcić. Przepisy z internetu wykonanie moje Faworki na początek Z pozostałości (białek zostało mi 5) zrobiłem bezy A żeby zjeść coś nie na słodko to pite z sosem czosnkowym dołożyłem do repertuaru :lol: Teraz jak dzieci śpią to mam czas, żeby sie pochwalić dzisiejszymi zabawami :grin: Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Lutego 2013 artur !!! :clap: Pyszności !!! 0.50 a ja chyba do lodówki przez ciebie zaglądnę Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julian Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Lutego 2013 Pokemonku właśnie wróciłem z kuchni :grin: nie dałem rady :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Lutego 2013 właśnie wróciłem z kuchni :grin: nie dałem rady :devil:nawet mi nie mów,,, czemu ja jeszcze nie śpie :??? :P Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Lutego 2013 Przez ostatnie dni naczytałem się o słodkościach i postanowiłem coś upichcić. Widzę że powiększa się '' ciastkowe'' grono :wink: Brawo Arturze :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Lutego 2013 To dopiero początek :wink: - pieczenia Wczoraj jak się od mojej LP dowiedzieli Jej rodzice co robię to po chwili miałem już gości :rolleyes: teściowie, ciotka i babcia Niby wszystko fajnie bo wymietli mi wszystkie słodkości ale co na poniedziałek dla mnie do pracy Totalne porażka z tymi słodkościami - teraz pora na pączki - takie Abratkowe :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam Odbyły się urodziny mojej pociechy to i torcik był, poniżej fotka słodkości Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Artur Dor, :clap: Corka musia sie ucieszyc z tortu. Jaki krem zrobiles? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 2 Czerwca 2013 ANNAM, Najbardziej to ucieszyła się z wróżek (lalki ze skrzydełkami - skrzydełka z drucika komputerowego i huśtawki) Baza upieczony biszkopt własno-ręcznie a reszta wersja leniwa - lukier, krem i kwiatki - wszystko kupne, Taki zasuw z resztą przygotowań, że nie było czasu na dopieszczanie wszystkiego. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Artur piękny tort :clap: :clap: :clap: Huśtawkę można zrobić z rurek śmietankowo-kakaowych z nadzieniem lub bez, przyklejasz je do siebie używając do tego kremu, metoda wypróbowana, ja tak zrobiłam bramki na torcie w kształcie boiska jednak trzeba to zrobić krótko przed podaniem, bo rurki nasiąkają kremem i robią się miękkie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 2 Czerwca 2013 ania27, ja użyłem drewnianych patyczków do szaszłyków - patyczki lekko naciąłem i w "widełki" włożyłem poprzeczną belkę, białą nitką wykonałem zawiesie i powiesiłem belkę do huśtania - całość została polukrowana i wbita w ciacho Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Długo to nic nie wstawiałem - czemu nie wiem pewnikiem praca i sporo innych zajęć.Generalnie od słodkości jest moja LP a ja tylko sporadycznie jak mam nadmiar czasu i weny.Zainspirowany Halusi roladkami drożdżowymi z budyniem postanowiłem dziś powtórnie uraczyć domowników tym smakołykiem.Drobny problem wyszedł w trakcie pieczenia; mianowicie budyń powylewał się na boki co i tak nie miało najmniejszego wpływu na smak i szybkość znikania z talerza.Zdjęte z blachy jeszcze na papierze (jak tylko na talerz położone to znikało więc na potrzeby fotki zostawiłem takJeszcze fotki głodomorów i synek z pięknymi plamami "wiatrówkowymi" Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Drobny problem wyszedł w trakcie pieczenia; mianowicie budyń powylewał się na boki co i tak nie miało najmniejszego wpływu na smak i szybkość znikania z talerza. Oj tam zaraz problem... widać ja Twoje pociechy wcinają drożdżóweczki...takie ciepłe najlepiej smakują.... Ale tak na marginesie... zastanawia mnie dlaczego ten budyń się tak rozlewał... czyżby był zbyt rzadki?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Budyń był robiony zgodnie z opisem na opakowaniu -> 2 op. budyniu = 1l mleka z tego troszkę odlane na rozmieszanie proszku.Może trzeba by robić budyń z 0,75l mleka na 2op budyniu ?? Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Budyń był robiony zgodnie z opisem na opakowaniu -> 2 op. budyniu = 1l mleka z tego troszkę odlane na rozmieszanie proszku. Oj kochany... już wiem w czym tkwi Twój problem..nie zastosowałeś się do przepisu Zgodnie z recepturą 2 opakowania budyniu na 3 szkl mleka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-drozdzoweczki/ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Babka Budyniowa wg. HalusiPrzepis banalnie łatwy ale ........... zakalec to podobno też ciastoTak na blaszcea tak w przekrojutrzeba sprawdzić jak w smaku i próbować dalej albo zostawić pieczenie ciast swojej LPGeneralnie to smakowo rewelacja tylko, że lekko gumowate - oj ale porażka Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Przepis banalnie łatwy ale ........... zakalec to podobno też ciasto Nie wierzę... po prostu nie wierzę... zastanawiam się co sknociłeś Na takiej blaszce tym bardziej powinna wyjść.. Dałeś wszystkie produkty sypkie?? Jak dla mnie czegoś tam brakuje... Arturze.. nie możesz się poddać... ja do tego nie dopuszczę Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Haluś robiłem tak:4 jajka (wymyte) wbiłem do pojemnika i zacząłem ubijać (blenderem z trzepaczką) powoli dosypując 1 szklankę cukrujak już było ubite to przelałem do miski robota kuchennego i włączyłem obroty na 3 bieg (z 4 możliwych) i powoli dosypywałem produkty sypkie ( 4 budynie, 3 łyżki stołowe mąki, 1 opakowanie cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia - wszystkie te produkty przesiane przez sitko ),Jak już produkty się połączyły w całość to wlałem 1/3 szklanki oleju i mieszałem dalej. Po wymieszaniu przelałem na blaszkę a to co zostało na ściankach misy zostało zaprawione kakao, wymieszane i polane na kremowego koloru masę (takie maziaje wyszły). Całość poszła do piekarnika rozgrzanego do 180*C na 30 min. Pęknie urosło i jak wyłączałem temperaturę widziałem jak całość "siada". Jedyne czego zapomniałem to ocet teraz pisząc zauważyłem że tego brak a w przepisie jest - może to jest przyczyna ?? Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 28 Stycznia 2014 trochę siadła... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Kochany Arturze... ja chyba Cię uduszę... Babka budyniowa- 4 jaja- 1 szkl cukru- 4 budynie śmietankowe bez cukru ( takie na 0,5l mleka)- 3 łyżki mąki pszennej- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 3/4 szkl oleju- cukier waniliowy- 1 łyżka octu Teraz już chyba znasz przyczynę dlaczego wyszedł Ci zakalec 4 jajka (wymyte) wbiłem do pojemnika i zacząłem ubijać (blenderem z trzepaczką) powoli dosypując 1 szklankę cukru jak już było ubite to przelałem do miski robota kuchennego i włączyłem obroty na 3 bieg (z 4 możliwych) Jaja z cukrem od razu dajesz do miski robota kuchennego .... ubijasz... a dalej jak w przepisie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Moje słodkości ostatnio zakalcowate wyszły Rękę mam [rozwaloną] niesprawną więc za wypieki wzięła się moja 1/2Upiekła Babkę z JabłkamiNa taccewycinek Mam dziwne wrażenie, że pieczenie zostawię LP - niech też ma w kuchni swoje miejsce Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Artur Dor Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Tyś jest gość ja to się tego w życiu nie nauczę(pieczenia ciast)jak podglądam moją frelę to mi się włos na rękach jeży,a ty to widzę majster;))) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 23 Lutego 2014 W wtorek datownik mi się posypał i przesunięcie o 1 tydzień nastąpiło. Pomieszało się i o tydzień chciałem przyspieszyć"Tłusty Czwartek" jak już zaczołem faworki robić to mnie moja LP wyprostowała - jak zacząłem to i kończyć trzeba byłowyszło troszkę chrustów i kilka bez W sobotę urodziny teścia i moja szanowna LP poczyniła torcik Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 23 Lutego 2014 :clap: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 23 Lutego 2014 W wtorek datownik mi się posypał i przesunięcie o 1 tydzień nastąpiło Arturze ... nieważne daty .. ważne chęci i zapał do robienia wypieków. Jestem trochę zawstydzona bo sama faworków nigdy nie piekłam nie mają ''wzięcia'' u mnie w domku ... bo tylko ja je lubię. wyszło troszkę chrustów i kilka bez troszkę to chyba mało powiedziane .. moja szanowna LP poczyniła torcik ma kobieta talent i cierpliwość do dekoracji Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.