Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2dkg/1kg mięsa = 7dkg/3,5kg mięsa.

Oczywiście można mniej 1,5-1,8 dkg/1kg mięsa.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283137
Udostępnij na innych stronach

2dkg/1kg mięsa = 7dkg/3,5kg mięsa.

Oczywiście można mniej 1,5-1,8 dkg/1kg mięsa.

No tak, przepraszam, mój błąd. :blush: Pomyślałem, że tyle dajemy na 1 kg.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283147
Udostępnij na innych stronach

Wszystkim którzy jedzą również oczami do grillowych proponuję mieszankę peklującą

85-90 % sól 10-15 % peklosól .

Kiełbasa biała.

 

Łopatka 1 kg

Boczek ok. 1 kg

Podgardle ok. 0,5 kg

Słonina ok. 0,5

Wołowina z łopatki 0,5 kg

- Łopatkę kroimy w kostkę ok. 1-2 cm

 

Chodzi mi o łopatkę tak podany sposób jej przygotowania do kiełbasy jest nie pełny . ominięto w przepisie najważniejszą czynność . Kiełbaski grillowe należą do kiełbas średnio rozdrobnionych lecz największe oczka siatek to przeważnie 10mm . Kostka rozdrobnienia 20 mm też jest zaliczana do średnio rozdrobnionych lecz przy tym opisie nic nie wspominającym o wycięciu z mięsa łopatki ścięgien , pozostałości części okostnej itd. czynić może ją ciężko zjadliwą .

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283151
Udostępnij na innych stronach

bendetto, 20 gram na kg to mało? :shock:

2dkg/1kg mięsa = 7dkg/3,5kg mięsa.

moja pomyłka :blush: odczytałem to jako 7g na 1kg wyroby, zawsze używam gramatury 20g a nie 2dkg. :wink:

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283153
Udostępnij na innych stronach

Dziadku wybacz "ułomność" przepisu, ale pochodzi on z 2006r i tak właśnie ułomnie zaczynałem.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283363
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

A ja myslałem ze sama sól do grillowej??????????

Dokładnie też mi się tak zdawało że do grillowania nie wolno ani grama saletry ze względu na szkodliwość w czasie pieczenia...
www.techbud.jaworzno.pl
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-292289
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.