miro Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Maja 2013 2dkg/1kg mięsa = 7dkg/3,5kg mięsa.Oczywiście można mniej 1,5-1,8 dkg/1kg mięsa. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Maja 2013 2dkg/1kg mięsa = 7dkg/3,5kg mięsa. Oczywiście można mniej 1,5-1,8 dkg/1kg mięsa.No tak, przepraszam, mój błąd. :blush: Pomyślałem, że tyle dajemy na 1 kg. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Maja 2013 Wszystkim którzy jedzą również oczami do grillowych proponuję mieszankę peklującą 85-90 % sól 10-15 % peklosól . Kiełbasa biała. Łopatka 1 kg Boczek ok. 1 kg Podgardle ok. 0,5 kg Słonina ok. 0,5 Wołowina z łopatki 0,5 kg - Łopatkę kroimy w kostkę ok. 1-2 cm Chodzi mi o łopatkę tak podany sposób jej przygotowania do kiełbasy jest nie pełny . ominięto w przepisie najważniejszą czynność . Kiełbaski grillowe należą do kiełbas średnio rozdrobnionych lecz największe oczka siatek to przeważnie 10mm . Kostka rozdrobnienia 20 mm też jest zaliczana do średnio rozdrobnionych lecz przy tym opisie nic nie wspominającym o wycięciu z mięsa łopatki ścięgien , pozostałości części okostnej itd. czynić może ją ciężko zjadliwą . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 1 Maja 2013 bendetto, 20 gram na kg to mało? :shock: 2dkg/1kg mięsa = 7dkg/3,5kg mięsa. moja pomyłka :blush: odczytałem to jako 7g na 1kg wyroby, zawsze używam gramatury 20g a nie 2dkg. :wink: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 Maja 2013 A ja myslałem ze sama sól do grillowej?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 3 Maja 2013 Dziadku wybacz "ułomność" przepisu, ale pochodzi on z 2006r i tak właśnie ułomnie zaczynałem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-283363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekTechBud Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 14 Lipca 2013 A ja myslałem ze sama sól do grillowej??????????Dokładnie też mi się tak zdawało że do grillowania nie wolno ani grama saletry ze względu na szkodliwość w czasie pieczenia... Cytuj www.techbud.jaworzno.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/784-kie%C5%82baski-grillowe/page/2/#findComment-292289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.