ziezielony Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Panowie, jestem zbyt penisolicy aby babrać się w kiełbasy/mięsa jak ciepło jest.Warunkami dysponuję garażowymi, prymitywnymi.... oparty jestem w doktrynie Lusseirosss... Już i tak Macicę poniosło z zaawansowaniem technologicznym Jak jest cieplej to nawet i czasu nie sztymuje na tak szykowne rozrywki Kwietniem, jeszcze się poleci z kiełbą i wędzonkami, zamrażara i luziomózio Serów kilka planuję i coś do podwędzenia na zimno, w wyrafinowanej Dymaczce Macicowej Zresztą to jakoś tak "zdrowiej" bo będzie za czym tęsknić....A tak w ogóle to planuję trochę się odgrubić... nie ma co się trwożyć... bo na szczęście planuję Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-418182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 nie ma co się trwożyć... bo na szczęście planuję To będziemy spokojni u mnie również zazwyczaj na tym "etapie" pozostaje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-418673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Arko... wzrost samooceny w fazie (przed)odgrubieniowej bezcenny :D Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-418690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 wzrost samooceny w fazie (przed)odgrubieniowej bezcenny Bardzo dobrze chłop gada....... polać mu i golonkę podać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-418707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Serdolnik.... trochę nieaktualny.... zmiany, ciągłe zmiany...Nie zdążam ze starości ale się staram- dobrze, że nie staram...Kolejne, dziejów kolein uroby... Tsharny Skoobanietz- rzecz do kilku zmian. Rasowo Lussseirossowy....Przed formowaniem dodałem proszek z mielonych grzybów suszonych. Kilka etapów Skoobanietz miał...1. Ciekawość...2. zaskoczenie3. niepewność4. niecierpliwość5. ..... zaduma6. koszszszszszSkórka plus 10 mm- smak "nawetnawet" - nie wszystkim nie/smakował- pół/półGłębiej breja... kwaśnawa, biała ciemniejąca po kilku godzinach.Pierwotnie białe, później różowawe, kaszankowe, brązowe i czarne jak skórka..Ta breja zniechęcała choć był głos, że to "ma to coś"....Masa jakby nie wiązała, opadała, wybrzuszając boki. Po około 2 tyg zaczął się skorupić - ta skorupa... to właśnie jej postaram się poszukać.Zjedzono połowę- drugą wyrzuciłem. Trochę teraz żałuję. Występek z gatunku penisolicych.... Znajdź 8,6 szczegółów różniących te obrazki Jeszcze serów sztuki 4 do zewidencjonowania mam... się zczyni fotki i lusseiross Dziś zakupy w mięsowym pod kątem wędzonek, za tydzień dokup do kiełbasowania i Część Artystyczna.... Skład jest w ciągłym puchu, znaczy się puchnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-420307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Dociągnąłem do fazy bezbarwnie polioctanowej resztę posiadanych serdolniczych wyrobów To pozornie takie łatwe jest....Trzeba się pilnować, systematyczność, konsekwencja.... ciężko....Zdarzały się zaplechy, były problemy z wilgotnością...coś się zapomniało.Trochę zaskakuje różność w zasadzie tych samych serów, jedynie uformowanych kilkadziesiąt sekund później...Nawet na podstawie uzysków wagowych wyłapano "niedopojenie" krów ....to taki cienki........to czekanie....$#^%$@Bambułki zaewidencjonowane Teraz łatwizna.... wałkonienie obrotowe na plecach, brzuchach i bokach...aby do września Jeszcze może jakieś etykietki im zrobię zamiast w ... nosie dłubać Łatwiej będzie stopniować jeżeli się to nada do jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-421307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 4 Maja 2015 https://www.youtube.com/watch?v=Obb-ZyZGWL0 ....SiBy starzejemy się Godnie Dumnie donoszę, że zakończenie sezonu kiełbasowego 2014/15 – 23/24kwi- przebiegło owocnie i owacyjnie…Macica Pancerna ...Tam gdzie dymy o świcie... Asortymenty były trzy zeSzynko”wa fi65, GGBG (Grzeszna Gruba.. Bez Grzybów) fi55 oraz masa o do dziś nie ustalonej nazwie Kiełtlet lub Kotbassa… plus wędzonkiTe grubsze to wiadomo… ustandaryzowane w przedziałach notowań wysokich ....lecz -nowość- Kiełtlety…. Zadowolenie, w postaci czystej i pod czystą , w trakcie konsumpcji powodują nastrój błogo lussseirossowy By spektakularnie zamknąć zaciekły sezon i zalegalizować opilstwo, poprzeczkę ustawiliśmy dość wysoko. Nawet wolne z fabryki musiałem pobrać... Akcję zaplanowano chytrze czyli wędzonki ^20 kg i sektor kiełbaśniczy po 21,5 kg /łba… Chyba rekord..Nieopisaną radością jest uczucie, że mniej zarobią na mnie penisolicy alchemicy, nie wypełnią mojego cieliwa zawiłymi „E”bukietami, piejdże (PH) branżowi nie podgonią słupków koncernom mięsowo-chemicznym… choć wszyscy wymienieni już mi mięso prawdopodobnie przerobili genetycznie, skarmili gmopaszą, i dociążyli czymś wodochłonnym- mizerna więc radość obiektywna….Skład… zmienny. Manjan i zzy plus kilku… Sprzyjaciół … Alkowydolność umiarkowana- jębłnięto właściwie po granicy możliwości bez udziału twardych alkoholi. Pogoda doskonała ku figlom wędzarniczym, ciepło a i wiatr nie przeszkadzał, chociaż po południu się wzmógł.Efekty wstreczki … smakowite plus Z nowości … kiełtlety… specjalnie zakupiłem praskę dedykowaną do ©hamburgieruf- sprawność zadziwiająca- polecam. Kiedyś przybierałem się do miczi rumuńskiego ale sposobności zabrakło, może i chęci.. Kiełtlety zastąpić mają nam w sezonie gorylowym kiełbasę cienką w osłonce. Pakowane po 6 szt, przełożone papierem do pieczenia, zaworowane profikukiem i zamrożone.Smak… szczególnie cieszy mnie opinia 7 Gimb (sześciu uczennic i jednego ucznia gimnazjum)- przytaczał nie będę ale w całokształcie pozytywna- mi wystarczyły puste talerze .Polecam szczególnie początkującym- takie mięso mielone z wariacjami osobistymi lub/i osobliwymi. Tak naprawdę to można część mięsa zmielić sobie (poprosić) w sklepie, resztę pociąć nożem w domu, wyrobić, poformować i na ruszcik Niezapominajka.... Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-423202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 4 Maja 2015 Brawo brawo i jeszcze raz Brawo Lusseirooooos totalny ale roboty było "troszkie"..... HAM...burgiera to będę musiał spróbować następnym razem Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-423210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 5 Maja 2015 Arko... no weź... Dzięki Z tą robotą to kwestia jedynie wiedzieć co można ... Kiełtlety polecam... mając na szalach estetyczną i łatwą w użytkowaniu praskę i pęk jelit do mycia z jakichś organicznych resztek...Bez nadziewania, bez mycia.... tylko mięso, sól/psól, temperatura i trochę chęci Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-423388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Jołjołjoł SiBy PrzeOgromnym zaskoczeniem było dla mnie odkrycie z dnia 20 czerwca...... Letniego Grąp Prisk Macica'15...Można wędzonkować latem! Mało, że wychodzi, dodatkowo, że przyjemniej, w sumie, że jakby lepiej, generalnie, że Polecam i zobowiązuję się praktykować...Bezbrzeżny Lusseirosss.... Odkrycie przypadkowe, wynikło raczej z presji otoczenia, niż przyszło z weną...20kilka kilko wędzonek i wędzonków trochę też za zanęta kol. AG i BW Macicowo- polędwice i boczulki....Oczywiście nie jest to Kiełbassowanie przez wielkie "K"... taki raczej substytutosuplement, w zupełności mi/nam odpowiadający Brak "oprawy", harmonogramu, zadaniowości, wykorzystania parku maszyn... słabiasto Pifff pifnięto normatywnie, pogoda dopisała, Towarzycho to wiadomo Składna robota pośród anturażu habitatowego ....Sytuacja poparzeniowa Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-432871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Co taki krótki opis, AC/DC nie wysłuchałem do końca A wedzonki Czajnik też się wędził Edytowane 27 Czerwca 2015 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-432876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Noooo i to się nazywa Lussseiros:)A z tym czajnikiem to jakaś nowa "modyfikacja"? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-432882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Czajnik wędzony, to może być hit ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-432885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Pod płaszczykiem uroczego imbryka, niezauważenie zmaskował się spinacz do/od bielizny Panowie onen imbryk to wynik zrelaksowania oraz interpretacji przepisów ppoż, oczywiście ałtorska inbrykpretacja Jakieś takie mamy naturalne ciągoty ku absurdom Przepraszam, że czajnika nie wyposażyłem w okulary ppsłoneczne, pocierka o sadyzm ------Panowie niech Lusseirosss mknie w umysłach, Bazyl coś tam doskrobiemy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-432918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Napisano wczoraj, 20:05 Pod płaszczykiem uroczego imbryka, niezauważenie zmaskował się spinacz do/od bielizny Panowie onen imbryk to wynik zrelaksowania oraz interpretacji przepisów ppoż, oczywiście ałtorska inbrykpreta Ziezielony a juz myslałem żę robisz jakaś odmianę od wody święconej, czyli wodę wędzoną Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-432950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 28 Czerwca 2015 To mi wygląda na samoczynny, domowy system gaśniczy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-432988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 28 Czerwca 2015 A ja myślę że Zielony robi wode wędzoną, jest woda święcona to teraz będzie też wędzona Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-433026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 26 Lipca 2015 Jołjołjoł SiBy Lato latem a kiełbasowanie kiełbaśnictwem, bez związku z powyższym olałem termin 180 dni dojrzewania serów i ujrzałem ....Pacmana '96 Jest to już druga offiara zniecierpliwienia- pierwszy, 99. już wydalony. Różne miał recenzje, przeważały "+", tak jakoś 6/4. Był ostry, taki jakoś... mocny, suchy. Niby gołda a bardziej parmezanowicz.... grańskopadański.Rzeczy zbieżne.. to chyba najbardziej "struktura".Jestem zaskoczony szczególnie 96., 99. znakomity, 96. to prawdziwy Macicznik Dodatkowo jakby czedarowna nuta się zawarła, dopętując grańskopadańską ... zmiana smaku wraz ze zmiana temperatury, gęstości... kryształki rozpływające się między podniebieniem a jęzzykiem...ekstatyczne erekcje, znaczy reakcje, kubków smakowych... finezyjny balans soli, uniwersalnie się zrównoważył bez względu na wiek degustantów....Serdolniczo wykształcona skórka...., czasem zaburzenia wilgotności doprowadzały mnie do szału lecz doktyna Lussseiross zaowocowała uwodzicielską trójwarstwową skorupinką, jadalną wielosystemowo....można gryźć prostopadle do powierzchni lub lubieżniczo wgryzać się w skorupinę w kierunku ku niej SiBy... a ta kruchość... to przyklejanie się odłameczków do palca...zapach.....i pomyśleć, że to wszystko, żeby se było przyjemniej pifffo pifffnąć... Jak udało mi się przeprowadzić 99. bez żadnych dodatków, tak 96. posiadł we siebie plechę. Taka co czasem jest demonstrowana jako niebieska/zielona pleśń. Uznałem, że tę z racji, że nieziezielona to będzie niepożądana i usunąłem. Czynności dokonałem, specjalistycznym nożykiem do usuwania plechy ze serów lub do obierkowania warzyw...ok 1cm3 straty Dwie warstwy bezbarwnego pilioctanu, zrywają się z łatwością...Różnica w kolorze l/p wynika z przeleżenia bez osłonki bo wszak wciąż ubywa.... trójkacikami...Ta kruchość i spęki... pewnie też źle dobrany nóż... nie to, że tępy... tępy to raczej narzynant Nie znam się na serach ale w gołdę to raczej nie trafiłem SiBy jest jedna rzecz, dzięki której urobki są tak entuzjastycznie recenzowane... to absolutny brak jakiegokolwiek "oborowo/krowowego" smaku/posmaku/zapachu/woni/czegokolwiek...NIC!!!.... To jest najważniejsze Proszę bardzo SiBy... częstujcie się lussseirosssowo Od dziś Ser'de(L)cznie jest rózne od tego wczorajszego....Jest takie.... serowoserdeLove Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy RozsądekPolecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-436737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Suplement...diety Roboczo nazywany Oscylek.... bo oscyluje w niedalekości pysznosci Ważne, żeby definicją nie frustrować tych z dołu... co są w górze Łatwizna... za to jaka skrzypliwa przyjemność w międzyzębiu... Edytowane 28 Lipca 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-436932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 28 Lipca 2015 Kiedyś też będę mocarz (słowo przypadkowe) w robieniu serów. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-436983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Davido to ja tak samo chcę jak i Ty Premedytacja i Metodyka to Siostry Matką jak kiedyś i zawsze... Macica Do kaffki z Coolegami zawsze mały bryłek... mlaski niepoliczalne A to jękliwe ...o kypba... bezcenne Wystarczy trochę poczytać.... https://www.youtube.com/watch?v=pGphoyl5spM Edytowane 29 Lipca 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-437016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 29 Lipca 2015 O kurde dawno nie widziałem Tyma tak młodego. ???? Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-437026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) W jakimś sensie zainaugurowano zimowe Grąks Priks 2015/16... bez celebracji, ceregieli, certolenia... i reklam.... nie będzie pokonanych.... Zaczęło się....Wcale nie potrzeba nakupić mięsa 3 taczek... plan był odmienny aż tu.... yębło gromko Żadnej szczególności dzień... się miało kupić papryki i posłoikować. Zastana bladym świtem papryka nie spełniła oczekiwań i standardów macicowych Paprykę przełożono na jutro czyli dziś, bo stawało sie to wczoraj Szkoda było tak rychłego wstania więc wyzwoiłem...mleko... 20 l mleka!Serdolnik odpalony gwałtownie i niespodziewanie, sprzęty poparzone, zapasuję perspektywicznie wiosnę 2016!!!W związku z tym padły następujące numery:LXXXl - F1- 1349 grLXXX - F2- 1589 grWydajność zadowalajaca.. jota1 agrovis......porannie jednostronnie pierwszorazowo zasolone... używając terminu, wysokiego doświadczenia Kolegów... hrrrm hmm (chrząknięcie ) ... "z ręki", pancem roztarte Technologia przyjęta jakoby do gołdy... obecnie nie jest to istotne.. ser po prostu znakomity wychodzi... i w dodatku sam Priorytet to Higiena i możliwie dokładne odtwarzanie czynności z pierwszych Rund Oborowych...Chlupot mleka....beżowa zwiewnośc bakteryj...brzęk pokrywki...pikanie termometru.. nieniebieski szelest chusty... ehhh.. Macica krzepnie...Dysponuję 2 (dwo-ma!!!) nowymi praskami do sera/kiełbasy, w oparciu o rozwiązanie ażurowo parasolowe- zdjęcie wrzucę...Wszystko również idzie ku realizacji inwestycji w mielarkę większego kalibru- trwa to długo ale jestem na kierunku, widząc metę Ziezielonie zadowolony jestem bo zaranie obeszło się bez napinki, projektów, uzgodnień, harmonogramów, debilnych telefonów i esemesów........ nadzieje skromne i marzenia wielkie...... jak dżin czekają zamknięte w butelce....Skuszony łatwością w lusseirossowości postępków już ciemnością szybując kombinuję kolejne fale uniesień ------------Pytanie mam SiBy...Ser wałkoni się leżąc w 20/21*C przenieść go do chłodniejszego pomieszczenia?Ile sugerujecie stopni? Jak długo? Warto nieść stres?Podajcie proszę temperatury graniczne- "prasowania"- po "prasowaniu" w trakcie soleniaLeżakować będzie w 14/15*C....---------Nie wiadomo czy to się cieszyć/smucić ze schyłku lata czy może smucić/cieszyć z początku jesieni...Kiełbasofilnie jest świętować rokrocznie, rączo pobekując, kolejne mlecznomgliste poranki o temperaturze idealnej... temperaturze peklowania Dziś było 9*...nerwowe ruchy w blokach, starter mruży oczy....To tak jesiennie klimatyzując.... Edytowane 3 Września 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-442874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) ...1....2....3....praskaNie ma co pisać o szczególnie selekcjonowanym drewnie sosnowym z kilkusetletnich puszcz północy.......że atestowane narzędzia pomiarowe rodzimej produkcji przyczyniły się do........że powłoki malarskie nie dość, że wykonane wg restrykcyjnych.........że park maszyn gwarantuje optymalizację........że ekologiczny... zostało przerżnięte przez wszystkie przypadki, liczby i rodzaje.......że cały proces produkcji opierał się o ISO oraz kodeks pracy........że zgłoszenie do ZUS....bo to rzecz oczywista. że reguł przestrzegam i tak było Trochę źle zrobiłem bo się do końca nie składa- błąd ze statywu wiertarki... ale dla mnie wystarczająco Żółte precyzyjne sześciopalczaste dłonie pewnie poradziłyby se lepiej...Ramię narządu.... Tłok... System do zawieszania ciężarków.... x2- x4... na miarę.... Wahałem się czy mi chce robić czy lepiej kupić... Jak sery by nie wychodziły to bez sensu...Kłopot bo trzeba było zrobić Lubię sobie mieć odmienność to zrobiłem jak umiałem Zachęcam i kibicuję by prócz kiełbasowania zagrzebać się w sery... szczególnie te dojrzewające min 6 mcy...Jest na forum kilka osób kapujących o co chodzi- chętnie pomagają/podpowiadają.... jest Agrovis... jest Serowar... jest kapitalna jazda i inny poziom ....spotkań towarzyskich Edytowane 4 Października 2015 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-448328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 4 Października 2015 Zachęcam i kibicuję by prócz kiełbasowania zagrzebać się w sery... szczególnie te dojrzewające min 6 mcy... Potwierdzam, mój z marca ma moc i koneserów też znalazł... Wahałem się czy mi chce robić czy lepiej kupić... Mój skrobidecha już prawie rok mi robi praskę, dostał w piątek ponaglenie telefonicznie, zobaczymy co będzie dalej, bo ustawianie różnych ciężarków na serze już mnie mierzi.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7850-w%C4%99dlinowanie-prymitywistyczne-czyli-mi%C5%82o-sp%C4%99dzamy-czas/page/6/#findComment-448395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.