m. Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam, Nie mam wędzarni, ale kuchnia jest mi bardzo bliska . Narazie będę pokazywał co zrobiłem w mojej skromnej kuchni, jak dojdzie może kiedyś wędzarnia to się pochwalę również produktami . [ Dodano: Wto 19 Lut, 2013 12:46 ]Kaczka faszerowana serem bałkańskim i suszonymi pomidorami, kasza gryczana oraz jęczmienna. http://i45.tinypic.com/j9t548.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Lutego 2013 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: smakowicie to wygląda Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-269428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Lutego 2013 Narazie będę pokazywał co zrobiłemMożesz wraz z opisami wykonania :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-269430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Lutego 2013 "Chefa" M. to znaczy szefa kuchni Mariot ? bo danie jak z folderu Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-269439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Lutego 2013 M jak początek imienia [ Dodano: Wto 19 Lut, 2013 16:14 ]Jutro gulasz z sarniny, która się marynuje od 4 dni :thumbsup: [ Dodano: Wto 19 Lut, 2013 16:18 ]Co do piersi to: - marynowana 1h w soli i pieprzu- nacięta kieszonka- faszerowana może być fetą i suszonymi pomidorami- smażona po 4-5 min po stronie skóry, 2-3 po stronie mięsa- 10-15 min w piekarniku w 180C Sos to:- por na maśle- grzyby namoczone- pomidory bez skórki, akurat tutaj moja zaprawa z lata , ale dodane na samym końcu na 2-3 min- potem bulion, w tym przypadku akurat z sarny, odparować bardzo dużo- dodać kremówki, ja dałem 18%, posypać pietruszką Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-269448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Lutego 2013 Sarnina z sosem borówkowym. Marynowałem według tego przepisu http://www.chefpaul.net/wild/marynata_S.html , ale według mnie i nie tylko wyszło za bardzo kwaśne (winne, octowe), na kolejne porcje muszę znaleźć inną marynatę... http://i49.tinypic.com/5zmvyf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Lutego 2013 m., jak z Bonda hehe bardzo ładne zdjęcia robisz :P prezentacja na talerzu też super choć sarninkę wolę dużo bardziej krwistą to myślę, że rozpływałbym się jedząc Twoje danie :thumbsup: :clap: :clap: :clap: do dziczyzny jak i krwistych mięs lubię słodkawe wręcz sosy :P dodałbym do marynaty miodu a usunął ocet albo zrobił sosik borówkowy na karmelu dla zrównoważenia kwasowości.. sky's the limit :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Lutego 2013 M. tutaj na pewno cos znajdziesz: https://www.rapidshare.com/files/2535963667/Najstarsza_Kuchnia_Swiata.zip To książka, której współautorem jest nasz forumowicz i Kolega KIT. Moim zdaniem bardzo dobra pozycja. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Lutego 2013 Maxell - dzięki! Książka na pierwszy rzut oka wygląda petarda, masz może jeszcze jakieś inne ciekawe pozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Lutego 2013 W tym wieku trzeba mieć w zapasie trochę tych pozycji. Na poważnie, to muszę poszukać. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Lutego 2013 m., prosze napisz dokladnie w jaki sposob zrobiles ta sarnine z marynata> Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Lutego 2013 Marynowałem 4 dni:http://www.chefpaul.net/wild/marynata_S.html Patelnia grillowa, przedtem, sarninę w oliwę z rozmarynem, ugrillowałem i tyle . Ale według mnie ta marynata wyszła dosyć kwaśna, będę szukał czegoś innego na kolejne kawałki, bo chciałbym czuć nie kwas, tylko dziczyznę . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 24 Lutego 2013 Doradźcie przed Wielkienocą będę miał dostęp do wędzarni, co polecicie na pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Lutego 2013 Doradźcie przed Wielkienocą będę miał dostęp do wędzarni, co polecicie na pierwszy raz boczki..polędwice.. to najłatwiejsze. Ale myślę,że trzeba się rzucić na głęboką wodę.i zrobić jakąś kiełbasę.. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Lutego 2013 Na pierwszy raz polecam ... wszystkiego po trochu : boczek , szyneczka , karkówka, polędwiczki oraz nie zapomnij także o serku typu włoskiego Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Lutego 2013 A jakieś sprawdzone przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 24 Lutego 2013 Jeśli chodzi o wędzonki to peklujesz mięso na mokro ,w odpowiedniej solance ,potem wędzisz ,parzysz i już. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 24 Lutego 2013 A jakieś sprawdzone przepisy? m. jesteś tu od września 2012 roku i nie bardzo mi się chce wierzyć w to,że nie miałeś czasu na czytanie forum i porad w nim zawartych.. :???: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-270793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 26 Lutego 2013 No zgadza się jestem tu moment, ale nie przeglądałem wogóle forum, a teraz mam mało czasu do wędzenia i ogólnie, jak ktoś coś fajnego prostego na pierwszy raz by polecił, to byłbym wdzięczny. Królik w śmietanie . http://s3.postimage.org/ojt1xvc3j/IMG_3990.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-271208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 3 Marca 2013 Konserwa mięsna, były 3 sztuki, ale jednej nie zdążyłem uchwycić. Klasyczna, z jałowcem oraz z prażoną cebulką. http://i48.tinypic.com/ay975d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-272380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 7 Marca 2013 http://s12.postimage.org/jauq38bdl/386633_530656576954028_108439363_n.jpg http://s24.postimage.org/p89izip35/62388_564860120200340_1365093017_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-273273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 8 Marca 2013 Tarta z kremem waniliowym na bazie budyniu domowego plus owoce http://s9.postimage.org/rp0uev03v/IMG_4020.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-273491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 11 Marca 2013 Lasagne z tuńczykiem http://s8.postimage.org/ghdpus16p/IMG_4027.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-274128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 11 Marca 2013 Drogi m.Czy możesz pod tak pięknymi zdjęciami zamieszczać przepis ?Z góry dzięki. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-274133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 11 Marca 2013 Lasagne makaron gotowy, bo nie robiłem jeszcze sam takiego makaronu. Sos beszamelowy:- 1/4 kostki masła- 2 łyżki mąki- 2 szklanki mleka- sól, pieprz, gałka muszkatołowa - opcjonalnie Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dajemy mąkę, mieszamy, jak zrobi się zasmażka (nie za długo, żeby nie zrobiła się brązowa) powoli dolewamy mleka, mieszkamy, przyprawiamy, można odstawić ciut szybciej, bo po ostygnięciu zrobi się gęściejsze. Farsz:- oliwa- 2 cebule- 4 ząbki czosnku (my lubimy dużo )- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym- 2 puszki pomidorów- bazylia, świeża robi różnice - oliwki czarne i czerwone- parmezan- pomidorki koktajolowe Na oliwię szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, potem dodajemy czosnek, zaraz odsączonego tuńczyka, trochę smażymy, potem pomidory, oliwki, bazylię, parę minut dusimy. W żaroodpornym naczyniu warstwami makaron, farsz, sos beszamelowy i ja dałem tak x3, na samą górę, na sos beszamelowy, oliwki, pomidorki koktajlowe, bazylia, do piekarnika na 25 min w 180C, potem posypać parmezanem i jeszcze na 5 min. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7857-kuchenne-amatorskie-wariacje-chefa-m/#findComment-274164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.