nestor Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Czerwca 2014 W masarni jest wędzarnia,dym może przeszkadzać sąsiadom. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/page/2/#findComment-359286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurok syn Jarka Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 26 Czerwca 2014 witam zobacz na pw Cytuj Lubię te blondynki... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/page/2/#findComment-359294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Operaaa Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Witajcie dołączę do tematu. Jestem 3 pokoleniem produkującym wędliny i ryby na tzw potrzeby własne . Nigdy nie legalizowaliśmy działalności i wreszcie przyszedł czas na to aby rozpatrzyć owa możliwość. Moje pytanie dotyczy legalizacji tworzenia produktu z zakupionego / przebadanego mięsa - czyli powstawałyby kiełbasy, szynki boczki - oczywiście wraz z wędzeniem. Sprzedaż około 70 - 100 kg tygodniowo. Pomieszczenia do adaptacji to część domu jednorodzinnego - parter wraz z garażem przynależącym do domu. Czy są jakieś uproszczone procedury otwarcia takiego małego zakładu (bez rozbierania mięsa) - pomóżcie! I jeszcze jedno - bo to mnie nie przestaje dziwić - zapewne wiecie, że na placach targowych jak chociażby krakowski Kleparz, handluje się mięsem i wędlinami często bez jakichkolwiek pozwoleń - i dobrze - tylko jak to się dzieje, że Panowie Staś i Zdziś stoją od lat i nikt ich nie rusza - czy jest jakaś luka w przepisach, która umożliwia sprzedaz na placach handlowych? Mam nadzieję ŻE TAK Pozdrawiam,Andrzej amator dobrych smaków i dj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/page/2/#findComment-390081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osvka Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 21 Lutego 2016 ffffff, to jeszcze i ja. podobnie chcę otworzyć masarnię MLO. Co prawda obok jest hałaśliwa firma i 1 dom jednorodzinny -tutaj sąsiedzi raczej nie będą protestować. 100m2 -wystarczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/page/2/#findComment-478096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 21 Lutego 2016 100m2 -wystarczy?? Wystarczy. Wszystko zależy od wielkości produkcji.Więcej informacji http://www.infomeat.eu/index.php/component/content/article?id=19 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/page/2/#findComment-478173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fasolka Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Witam, czy ktos mógłby mi pomóc i wyjaśnić jak to jest z produkcją, np. rozbiorem mięsa w dzierżawionych pomieszczeniach działającego zakładu? czy trzeba wnosić o nadanie nowego numeru wetarynaryjnego, ponowne zatwierdzenia wynajętych pomieszczeń,itp.? gdzi można znaleźć przepisy regulujące te sprawy? z góry dziękuję za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/page/2/#findComment-493423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 czy ktos mógłby mi pomóc i wyjaśnić jak to jest z produkcją, np. rozbiorem mięsa w dzierżawionych pomieszczeniach działającego zakładu? czy trzeba wnosić o nadanie nowego numeru wetarynaryjnego, ponowne zatwierdzenia wynajętych pomieszczeń,itp.? Nie lepiej i prościej wziąć fakturę na usługę rozbioru. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/page/2/#findComment-493460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fasolka Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Dziękuje za odpowiedź; może ktoś zna podjety przeze mnie temat, miał styczność albo słyszał, jak by można to poprowadzić w PIW tak aby taka działalność mogła być prowadzona jako, np.filia zakładu, gdzie można ew. dostawić swoje urzadzenie, wysłać własnych pracowników? czy to zależy tylko od formy prawnej firmy, czy PIW ma dowolność w w takich kwestiach, instrukcja GLW zawiera co prawda zalecenia ale PIW ma problem, gdzie szukać wskazówek czy lepiej dać sobie spokój, jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/page/2/#findComment-493560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) gdzie szukać wskazówek czy lepiej dać sobie spokój, jak myślicie?Raczej wśród instytucji dedykowanych tym tematom + u ludzi z branży (przetwórstwa zawodowego). To forum jak by nie był ma trochę inną specyfikę a wiedzy jakiej poszukujesz jest specjalistyczna Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/page/2/#findComment-493566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fasolka Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Dzięki:), będę szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/page/2/#findComment-493580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.