Baca Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 27 Stycznia 2014 moi nie chcą jeść ni kaszaneczki ni salsesonu i czekam aż dziadek coś podrzuci I tu widać, że dziadkowie się na coś przydają sądzę jednak, że w Twoim wykonaniu byłaby superowa zwłaszcza jak patrzę na Twoje dokonania NapisałemWziołem pod uwagę uwagi kolegi Arkadiusza no i dałem drobniejszą kaszę kaszanka nie jest taka kostropata a prawda jest taka, że wpis kolegi Arka zdopingował mnie do szukania przyczyny.Arek napisał "Nie to żebym się czepiał ,ale czemu ona taka grutkowata po wystygnięciu" Wniosek dla mnie jest jeden trzeba bardziej uważać na to co się pisze a raczej jak w moim przypadku jak się pisze . Sorki Arku jak sobie przypominam ty robisz z kasza gryczaną . Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Stycznia 2014 tu widać, że dziadkowie się na coś przydają często mu pomagam bo staruszek już ma 89lat,ale pamięć jego i wyroby są niezawodne.Jednym słowem kiedyś musi być ten pierwszy raz Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Obiecałem więc zapodaję fotki A to, że ta powiem efekt naszej działalności mojej i LP po kolei salcesonik schabik i mieloneczka wieprzowa z dodatkiem piersi kurzej Strasznie to smaczniste i tak sobie myślę dobrze jest umieć samemu coś zrobić no nie? Pozdrawiam Edytowane 28 Stycznia 2014 przez baca 48 Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Strasznie to smaczniste Nie wątpię w to dobrze, że po sniadaniu jestem Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 28 Stycznia 2014 więc kaszaneczka a i salcesonik się zrobiło Baca salceson piekny, ja niestety jeszcze nie robiłem. A kaszanka super, miarką mierzyłeś że wszystkie takie równe Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 28 Stycznia 2014 A kaszanka super, miarką mierzyłeś że wszystkie takie równe Wiesz robię małe ilości więc tnę jelita na 70cm kawałki po nadzianiu składam na połowę potem te połówki na połowę i gotowe, a do zrobienia salcefixa namawiam Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Bardzo lubie kaszanke , ale robie ja tylko dla mnie ,a salcesonu jeszcze nie prubowalam zrobic. a gdzie znajde przepis na kaszanke bo moja wychodzi troche nijaka i ciapowata. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-330384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) a gdzie znajde przepis na kaszanke bo moja wychodzi troche nijaka i ciapowata. Przepisów skolko ugodno a co to znaczy ciapowata. Przybliż temat bo wydaje mi się, że problem leży po stronie technologicznej. Pozdrawiam Edytowane 3 Lutego 2014 przez baca 48 Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 3 Lutego 2014 a gdzie znajde przepis na kaszanke Tutaj może.http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych/1537-cz-i-kaszanka-wiejska-tzw-parnikowa Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 3 Lutego 2014 Baca48 moja kaszanka troche sie rozlatuje przy krojeniu i jest malo wyrazna w smaku ,jak jest goraca to wydaje sie ze jest ok , a jak przestygnie to cos jej brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) moja kaszanka troche sie rozlatuje przy krojeniu i jest malo wyrazna w smaku ,jak jest goraca to wydaje sie ze jest ok , a jak przestygnie to cos jej brakuje.Troszkę jest mi trudno Ci podpowiedzieć, ale napiszę jak ja to robię, do kaszanki dodaje skórek miękkich i zmielonych na drobnym sitku w moim przypadku jest to 3. Ponadto przy dosmaczaniu robimy, z moją LP kaszankę dość mocno słoną i pieprzną, pamiętając, ze smaki na ciepło są intensywniej odczuwane, jak wystygnie jest ok. Kwestia ilości soli, pieprzu jest rzeczą względną oczywiście w pewnym wymiarze, gdyż każdy z nas odczuwa to inaczej. Zawsze wychodzimy z założenia, że lepiej jest nie dosolić niż przesolić. Pozdrawiam I jeszcze co w moim mniemaniu jest ważne ja do kaszanki biorę ryj , nie tylko, tylko, że mięsko z ryja ma w sobie dużo kleju, no bo dużo skóry itp i to jest chyba recepta na to żeby kaszanka się nie rozpadała. Edytowane 3 Lutego 2014 przez baca 48 Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) "Najłatwiej będzie Ci solić w ten sposób.Sumujesz cały surowiec mięsny po ugotowaniu + wagę rosołu do gotowania kaszy + waga kaszy przed gotowaniem +waga krwi i solisz 17g/kg".[cytat]Przepis ten jest sprawdzony a podesłał mi go kolega Arkadiusz, dzięki brachu miło mi, że zawsze mogę liczyć na Twoją pomoc. Dzięki Edytowane 4 Lutego 2014 przez baca 48 Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.