Baca Posted January 27, 2014 Author Report Share #26 Posted January 27, 2014 moi nie chcą jeść ni kaszaneczki ni salsesonu i czekam aż dziadek coś podrzuci I tu widać, że dziadkowie się na coś przydają sądzę jednak, że w Twoim wykonaniu byłaby superowa zwłaszcza jak patrzę na Twoje dokonania NapisałemWziołem pod uwagę uwagi kolegi Arkadiusza no i dałem drobniejszą kaszę kaszanka nie jest taka kostropata a prawda jest taka, że wpis kolegi Arka zdopingował mnie do szukania przyczyny.Arek napisał "Nie to żebym się czepiał ,ale czemu ona taka grutkowata po wystygnięciu" Wniosek dla mnie jest jeden trzeba bardziej uważać na to co się pisze a raczej jak w moim przypadku jak się pisze . Sorki Arku jak sobie przypominam ty robisz z kasza gryczaną . Pozdrawiam Quote Pozdrawiam Zbigniew Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329648 Share on other sites More sharing options...
Anulka Posted January 27, 2014 Report Share #27 Posted January 27, 2014 tu widać, że dziadkowie się na coś przydają często mu pomagam bo staruszek już ma 89lat,ale pamięć jego i wyroby są niezawodne.Jednym słowem kiedyś musi być ten pierwszy raz Quote Moją pasją jest kuchnia:) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329660 Share on other sites More sharing options...
Baca Posted January 28, 2014 Author Report Share #28 Posted January 28, 2014 (edited) Obiecałem więc zapodaję fotki A to, że ta powiem efekt naszej działalności mojej i LP po kolei salcesonik schabik i mieloneczka wieprzowa z dodatkiem piersi kurzej Strasznie to smaczniste i tak sobie myślę dobrze jest umieć samemu coś zrobić no nie? Pozdrawiam Edited January 28, 2014 by baca 48 Quote Pozdrawiam Zbigniew Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329861 Share on other sites More sharing options...
Anulka Posted January 28, 2014 Report Share #29 Posted January 28, 2014 Strasznie to smaczniste Nie wątpię w to dobrze, że po sniadaniu jestem Quote Moją pasją jest kuchnia:) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329878 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted January 28, 2014 Report Share #30 Posted January 28, 2014 więc kaszaneczka a i salcesonik się zrobiło Baca salceson piekny, ja niestety jeszcze nie robiłem. A kaszanka super, miarką mierzyłeś że wszystkie takie równe Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329888 Share on other sites More sharing options...
Baca Posted January 28, 2014 Author Report Share #31 Posted January 28, 2014 A kaszanka super, miarką mierzyłeś że wszystkie takie równe Wiesz robię małe ilości więc tnę jelita na 70cm kawałki po nadzianiu składam na połowę potem te połówki na połowę i gotowe, a do zrobienia salcefixa namawiam Pozdrawiam Quote Pozdrawiam Zbigniew Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329894 Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted January 29, 2014 Report Share #32 Posted January 29, 2014 Bardzo lubie kaszanke , ale robie ja tylko dla mnie ,a salcesonu jeszcze nie prubowalam zrobic. a gdzie znajde przepis na kaszanke bo moja wychodzi troche nijaka i ciapowata. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-330384 Share on other sites More sharing options...
Baca Posted February 3, 2014 Author Report Share #33 Posted February 3, 2014 (edited) a gdzie znajde przepis na kaszanke bo moja wychodzi troche nijaka i ciapowata. Przepisów skolko ugodno a co to znaczy ciapowata. Przybliż temat bo wydaje mi się, że problem leży po stronie technologicznej. Pozdrawiam Edited February 3, 2014 by baca 48 Quote Pozdrawiam Zbigniew Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331466 Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted February 3, 2014 Report Share #34 Posted February 3, 2014 a gdzie znajde przepis na kaszanke Tutaj może.http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych/1537-cz-i-kaszanka-wiejska-tzw-parnikowa Quote Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331476 Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted February 3, 2014 Report Share #35 Posted February 3, 2014 Baca48 moja kaszanka troche sie rozlatuje przy krojeniu i jest malo wyrazna w smaku ,jak jest goraca to wydaje sie ze jest ok , a jak przestygnie to cos jej brakuje. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331485 Share on other sites More sharing options...
Baca Posted February 3, 2014 Author Report Share #36 Posted February 3, 2014 (edited) moja kaszanka troche sie rozlatuje przy krojeniu i jest malo wyrazna w smaku ,jak jest goraca to wydaje sie ze jest ok , a jak przestygnie to cos jej brakuje.Troszkę jest mi trudno Ci podpowiedzieć, ale napiszę jak ja to robię, do kaszanki dodaje skórek miękkich i zmielonych na drobnym sitku w moim przypadku jest to 3. Ponadto przy dosmaczaniu robimy, z moją LP kaszankę dość mocno słoną i pieprzną, pamiętając, ze smaki na ciepło są intensywniej odczuwane, jak wystygnie jest ok. Kwestia ilości soli, pieprzu jest rzeczą względną oczywiście w pewnym wymiarze, gdyż każdy z nas odczuwa to inaczej. Zawsze wychodzimy z założenia, że lepiej jest nie dosolić niż przesolić. Pozdrawiam I jeszcze co w moim mniemaniu jest ważne ja do kaszanki biorę ryj , nie tylko, tylko, że mięsko z ryja ma w sobie dużo kleju, no bo dużo skóry itp i to jest chyba recepta na to żeby kaszanka się nie rozpadała. Edited February 3, 2014 by baca 48 Quote Pozdrawiam Zbigniew Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331542 Share on other sites More sharing options...
Baca Posted February 4, 2014 Author Report Share #37 Posted February 4, 2014 (edited) "Najłatwiej będzie Ci solić w ten sposób.Sumujesz cały surowiec mięsny po ugotowaniu + wagę rosołu do gotowania kaszy + waga kaszy przed gotowaniem +waga krwi i solisz 17g/kg".[cytat]Przepis ten jest sprawdzony a podesłał mi go kolega Arkadiusz, dzięki brachu miło mi, że zawsze mogę liczyć na Twoją pomoc. Dzięki Edited February 4, 2014 by baca 48 Quote Pozdrawiam Zbigniew Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331611 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.