Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

moi nie chcą jeść ni kaszaneczki ni salsesonu i czekam aż dziadek coś podrzuci

 

I tu widać, że dziadkowie się na coś przydają sądzę jednak, że w Twoim wykonaniu byłaby superowa zwłaszcza jak patrzę na Twoje dokonania :thumbsup:

Napisałem

Wziołem pod uwagę uwagi kolegi Arkadiusza no i dałem drobniejszą kaszę  kaszanka nie jest taka kostropata

 a prawda jest taka, że wpis kolegi Arka zdopingował mnie do szukania przyczyny.Arek napisał "Nie to żebym się czepiał ,ale czemu ona taka grutkowata po wystygnięciu" 

 

Wniosek dla mnie jest jeden trzeba bardziej uważać na to co się pisze a raczej jak w moim przypadku jak się pisze  :facepalm: . Sorki Arku jak sobie przypominam ty robisz z kasza gryczaną . Pozdrawiam  :D 

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329648
Udostępnij na innych stronach

 

 

tu widać, że dziadkowie się na coś przydają
często mu pomagam bo staruszek już ma 89lat,ale pamięć jego i wyroby są niezawodne.Jednym słowem kiedyś musi być ten pierwszy raz :)
Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329660
Udostępnij na innych stronach

                                    Obiecałem więc zapodaję fotki

 

post-51638-0-01971000-1390892741_thumb.jpgpost-51638-0-76953300-1390892753_thumb.jpg

 

A to, że ta powiem efekt naszej działalności mojej i LP po kolei salcesonik schabik i mieloneczka wieprzowa z dodatkiem piersi kurzej

 

post-51638-0-34343500-1390892765_thumb.jpg

 

Strasznie to smaczniste i tak sobie myślę dobrze jest umieć samemu coś zrobić no nie? :) Pozdrawiam :D

Edytowane przez baca 48

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329861
Udostępnij na innych stronach

 

 

więc kaszaneczka a i salcesonik się zrobiło

Baca salceson piekny, ja niestety jeszcze nie robiłem. A kaszanka super, miarką mierzyłeś że wszystkie takie równe :)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329888
Udostępnij na innych stronach

 

 

A kaszanka super, miarką mierzyłeś że wszystkie takie równe

Wiesz robię małe ilości więc tnę jelita na 70cm kawałki po nadzianiu składam na połowę potem te połówki na połowę i gotowe, a do zrobienia salcefixa namawiam  :cool:  :laugh: Pozdrawiam

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-329894
Udostępnij na innych stronach

Bardzo lubie kaszanke , ale robie ja tylko dla mnie ,a salcesonu jeszcze nie prubowalam zrobic. :tongue:


 a gdzie znajde przepis na kaszanke bo moja wychodzi troche nijaka i ciapowata.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-330384
Udostępnij na innych stronach

 a gdzie znajde przepis na kaszanke bo moja wychodzi troche nijaka i ciapowata.

 

Przepisów skolko ugodno a co to znaczy ciapowata. Przybliż temat bo wydaje mi się, że problem leży po stronie technologicznej. Pozdrawiam :)

Edytowane przez baca 48

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331466
Udostępnij na innych stronach

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331476
Udostępnij na innych stronach

moja kaszanka troche sie rozlatuje przy krojeniu i jest malo wyrazna w smaku ,jak jest goraca to wydaje sie ze jest ok , a jak przestygnie to cos jej brakuje.

Troszkę jest mi trudno Ci podpowiedzieć, ale napiszę jak ja to robię, do kaszanki dodaje skórek miękkich i zmielonych na drobnym sitku w moim przypadku jest to 3. Ponadto przy dosmaczaniu robimy, z moją LP kaszankę dość mocno słoną i pieprzną, 

pamiętając, ze smaki na ciepło są intensywniej odczuwane, jak wystygnie jest ok. Kwestia ilości soli, pieprzu jest rzeczą względną oczywiście w pewnym wymiarze, gdyż każdy z nas odczuwa to inaczej. Zawsze wychodzimy z założenia, że lepiej jest nie dosolić niż przesolić. Pozdrawiam  :)

I jeszcze co w moim mniemaniu jest ważne ja do kaszanki biorę ryj , nie tylko, tylko, że mięsko z ryja ma w sobie dużo kleju, no bo dużo skóry itp i to jest chyba recepta na to żeby kaszanka się nie rozpadała.

Edytowane przez baca 48

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331542
Udostępnij na innych stronach

"Najłatwiej będzie Ci solić w ten sposób.Sumujesz cały surowiec mięsny po ugotowaniu + wagę rosołu do gotowania kaszy + waga kaszy przed gotowaniem +waga krwi i solisz 17g/kg".[cytat]

Przepis ten jest sprawdzony a podesłał mi go kolega Arkadiusz, dzięki brachu miło mi, że zawsze mogę liczyć na Twoją pomoc. Dzięki  :thumbsup:  :) 

Edytowane przez baca 48

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8119-baca-kombinuje/page/2/#findComment-331611
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.