Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Są to kiełbasy regionalne i wytwarzane według receptur zakładowych . Recepturę i proces produkcji możesz znaleźć u producenta. Problem w tym że nikt nie zdradza dzisiaj tajników produkcji . Znalazłem taką kiełbasę

http://zpm-warta.c-h.pl/produkty.html

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8331-kie%C5%82basa-rzepi%C5%84ska/#findComment-293423
Udostępnij na innych stronach

Ja wiem, że rzepińska to jest kiełbasa z mięsa końskiego. Mogę ją także bez problemu kupić. Chodziło mi o recepturę do wytwarzania tej kiełbasy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8331-kie%C5%82basa-rzepi%C5%84ska/#findComment-293434
Udostępnij na innych stronach

Chodziło mi o recepturę do wytwarzania tej kiełbasy.

DZIADEK chciał Ci zasugerować żebyś za bardzo nie liczył bo to są raczej strzeżone receptury....

 

Zapytałeś i pozostaje Ci czekać że może ktoś przy tym pracował lub zna recepturę z innego źródła :cool:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8331-kie%C5%82basa-rzepi%C5%84ska/#findComment-293444
Udostępnij na innych stronach

Na szybko coś znalazłem, ale nie jest to kiełbasa rzepińska:

 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8331-kie%C5%82basa-rzepi%C5%84ska/#findComment-293447
Udostępnij na innych stronach

Temat kiełbas końskich jest zawarty w książce

Książki i Filmy » Biblioteka WB » [MIĘSO] Dział poświęcony technologii mięsa

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7835&postdays=0&postorder=asc&start=15

,,Obrót i przetwórstwo mięsa.''

Kiełbasa prawdopodobnie wzorowana jest na jednej z receptur z kiełbas trwałych lub półtrwałych

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8331-kie%C5%82basa-rzepi%C5%84ska/#findComment-293458
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.