morfeusz300 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 14 Września 2014 Straszysz mnie tymi serami;))mniam,minam... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-370862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 14 Września 2014 Jakie straszysz, jakie straszysz - produkuję bo a nóż widelec zechcesz w paczkę na Boże narodzenie po kawałku? HEHE Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-370874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 14 Września 2014 Czy ktoś następny się już zapisał też na paczkę świąteczną ? Jeśli nie to ja drugi. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-370897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 14 Września 2014 produkuję bo a nóż widelec zechcesz w paczkę na Boże narodzenie po kawałku? HEHE Ja też bym chciał . Tylko wpierw bym musiał wiedzieć ile ten gwiazdorek ma kosztować . . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-370899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 14 Września 2014 produkuję bo a nóż widelec zechcesz w paczkę na Boże narodzenie po kawałku? HEHE Ja też bym chciał . Tylko wpierw bym musiał wiedzieć ile ten gwiazdorek ma kosztować . . Gorąco pozdrawiam Andrzeju na pewno nie będzie drogi jak przypuszczasz - myślę że będzie w podobnej cenie jak Twoje oscypki za kg Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-370954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 14 Września 2014 Jakie straszysz, jakie straszysz - produkuję bo a nóż widelec zechcesz w paczkę na Boże narodzenie po kawałku? HEHETo mosz na bank!!) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-370957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 14 Września 2014 piękny torcik Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-370958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 17 Września 2014 Kurp, super start, oby tak dalej.Wyciągaj wnioski i do przodu.Następnym razem podziel sobie ser na cząstki przed pakowaniem próżniowymWtedy gdy najdzie Cię ochota na spróbowanie, nie musisz otwierać całego krążka.A uwierz mi że kusi... i to każdego dnia. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-371617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 17 Września 2014 witaj Daniel to jest pośrednio TWOJA szkoła Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-371623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 18 Września 2014 Oj, Grzesiu droczysz się....a ja taki skromny chłopina Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-371730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 18 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 18 Września 2014 Shadow na jutro 25litrów mleka zamówione na Zlot w Gąsiorowie i wspólnie z Grzegorzem poczynimy ser Zlotowy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-371731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 3 Października 2014 Ostatnie dni upłynęły na robieniu Nalewek Domowych. We wtorek nastawiłem jeden słój nalewki z winogron, w środę dwa słoje pigwówki z pigwy przemrożonej w zamrażalniku, dziś pigwa nie mrożona, pokrojona. Na zdjęciu też ser Grouyer wykonany w Gąsiorowie 19.09.2014 roku wspólnie z EL GregoremDziś po miesiącu dojrzewania nastąpiła próbna degustacja sera twardego Gouda. Smak, konzystencja, twardość - zadowalająca. Ser jest znacznie lepszy od sklepowej Goudy bo super się kroi, nie ciągnie się po nożu, a smak... 100% mleka bez żadnych domieszek olejów roślinnych. Po niedzieli rusza produkcja kolejnych. Myślę że znajdą się koneserzy ręcznie wytwarzanych serów, bez chemi, tylko z mleka z zielonych płuc Polski - z KURPI!!!Odbyła się też degustacja sera Cheddar - chciałem sprawdzić czy twardoś, konzystencja i smak jest w porządku. Jest!!!... jak najbardziej jest. Jako że degustacja odbyła się w gronie przyjaciół (tylko mały kawałek) wszyscy zgodnie stwierdzili że ser ten jest inny niż Gouda i od Goudy zdecydowanie smaczniejszy. Trzeba też będzie kilka zrobić. Kolejna degustacja na święta Bożego Narodzenia Popełniłem też w dniu wczorajszym Konserwę Tyrolską. Mój syn ją uwielbia - dziecku się nie odmawia. A że wybieram się na sobotę i niedzielę na męski survival (no bo temp. w nocy spada do 0, a będziemy całe dwa dni na świeżym powietrzu), to taka konserwa będzie w sam raz. Do tego przygotowana krata (20 butelek) piwa własnoręcznie ważonego - 5 gatunków (Helles (Monachijskie Jasne), Monachijskie Ciemne, OctoberFest (Marcowe), Robust Porter, Weizenbock) i 4 butelki cydru zrobionego z Polskich Jabłek Myślę że będzie i smacznie i cudownie, tym bardziej że pogoda dziś była BAJKA!!! Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-375029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 3 Października 2014 Ale, ale Arku... dla każdego po jednym z rodzaju piwqa na twarz Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-375036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 3 Października 2014 to i tak 5 browarków + jeden cydr Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-375042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 16 Października 2014 Żeby nie było że u Sylwestra nic się nie dzieje - tutaj troszkę zapakowanych serków z przerobu 100l mleka. Są Koryciny, oscypki, korbacze i jest ser twardy gouda z prawdziwkami. A tu wspomnienie Spółdzielni Mazowszanka numer 6 - trochę zapakowanych wędlin. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 16 Października 2014 Do tej pory w Ostrołęce najlepszy w PL gaz do auta kupowałem, 430-450 km na tankowaniu robię, a z innych miejsc ledwo do 400 km dociągam, a tu takie wspaniałe smakołyki, że aż samemu nie chce się robić. Jak coś będziesz miał, kiedyś po ser bym wpadł, ja obecnie nie robię. Szkoda, że na Mazury chyba dopiero na wiosnę pojadę, może jednak znajdę jakiś pretekst, np sprawdzić czy chałupa stoi Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 16 Października 2014 Nie bój żaby... Sylwek Ci wyśle Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 16 Października 2014 Smakowicie to wszystko wygląda;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 16 Października 2014 Żeby nie było że u Sylwestra nic się nie dzieje Yhyy... już to widzę....Kurpiu, aż dziwne, że miałeś kiedy takie estetyczne kombinacje wydziwić z przerobu 100l mleka Chyba na wanny mleko już kupujesz W podziwie zastygłym z krztyną zazdrości Suuper ------Dziadek Maciek bo w Oce gniazdo dobrych gazzmanów PS. to już woda spuszczona??? Przecież jeszcze jesieni nie było Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 16 Października 2014 Sylwek super widać że przygotowania do zimy idą pełną parą Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 16 Października 2014 Żeby nie było że u Sylwestra nic się nie dzieje Yhyy... już to widzę....Kurpiu, aż dziwne, że miałeś kiedy takie estetyczne kombinacje wydziwić z przerobu 100l mleka PS. to już woda spuszczona??? Przecież jeszcze jesieni nie było Dziadek Maciek - Jak będziesz się wybierał wodę spuścić w grzejnikach, daj znać mi i koledze ziezielonemu - zgramy się w czasie i pojedziemy spuścić, nie tylko wodę Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 16 Października 2014 zgramy się w czasie i pojedziemy spuścić, nie tylko wodę Syyyyyyyylweeeeek Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 16 Października 2014 Niestety woda spuszczona, pompa zdjęta Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 16 Października 2014 Oscypki Sylwka po prostu wymiatają tłuste, skrzypiące, pachnące ... po prostu zajebiaszcze Mógłbyś Sylwuś górali uczyć, jak się te serki powinno robić Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 16 Października 2014 Oj tam Marek są lepsi - AndrzejK, czy Radek (on przecież z gór). Ja tam góral nizinny Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/14/#findComment-377328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.