Skocz do zawartości

KURP'iowska zadyma w kuchni


Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiejszy urobek - 4 godziny łażenia po lesie, ale 19 prawych jest ;)

 

post-45680-0-18532000-1443028087_thumb.jpgpost-45680-0-67361100-1443028088_thumb.jpg

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446474
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 840
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Na Kaszubach niespotykany urodzaj na prawdziwki a tu czasu na las brak :(

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446478
Udostępnij na innych stronach

Na Kaszubach niespotykany urodzaj na prawdziwki a tu czasu na las brak :(

Pojechałbym do Was bo widziałem ile Tusiaczek zebrał ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446488
Udostępnij na innych stronach

A co Cię powstrzymuje? Grzybów podobno w opór więc dawaj na Kaszuby... Ja niestety następny raz w las pójdę dopiero na zielonki bo teraz czasu nie ma i jakiś rejs podobno ma być...  :cool:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446508
Udostępnij na innych stronach

A co Cię powstrzymuje? Grzybów podobno w opór więc dawaj na Kaszuby... Ja niestety następny raz w las pójdę dopiero na zielonki bo teraz czasu nie ma i jakiś rejs podobno ma być...  :cool:

Ty to teraz przez najbliższe 10 dni będziesz z Dorszami rozmawiał/je dokarmiał ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446515
Udostępnij na innych stronach

Kruszynka , posiadacz sekstantu , Kurp on chyba nie bedzie karmił dorszy , on umie poprowadzić pewenie  Zawiszę , wiec nic nie sugeruj tylko pytaj po rejsie , bo jak sie Twoje przewidywanie nie sprawdzi to Cie przeciągną pod kilem .  :)  :D  :cry:

Kurp dorobiłeś się kutra ( do mięsa oczywiście  ) gratuluje ,Wyroby piekne  Pozdrawiam

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446523
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kruszynka , posiadacz sekstantu ,

Sekstans zięciowy jest :D .A co do karmienia dorszy to nikt nie może być pewnym swojej odporności.Opowiem na Zawiszy jak kolega spowodował u mnie takie rzyganko że po ponad 40 latach pamiętam :facepalm:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446530
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ty to teraz przez najbliższe 10 dni będziesz z Dorszami rozmawiał/je dokarmiał
Dorsze to ja będę tarmosił na pokład... Wędka spakowana, pilkery policzone, może jeszcze jutro podskoczę jakąś przywieszkę albo dwie dokupić i będzie gitarra   :w00t:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446537
Udostępnij na innych stronach

Kruszynka , posiadacz sekstantu , Kurp on chyba nie bedzie karmił dorszy , on umie poprowadzić pewenie  Zawiszę , wiec nic nie sugeruj tylko pytaj po rejsie , bo jak sie Twoje przewidywanie nie sprawdzi to Cie przeciągną pod kilem .  :)  :D  :cry:

Kurp dorobiłeś się kutra ( do mięsa oczywiście  ) gratuluje ,Wyroby piekne  Pozdrawiam

Pacan - kuter taki stoi u Bagno, a że do niego mam aż raptem 35km to grzech nie skorzystać ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446553
Udostępnij na innych stronach

Wiesiek to na kotwicę będzie łapał taaaaaką rybę :)

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446554
Udostępnij na innych stronach

 

 

Będę o Wasz pamiętał przy premiach i nagrodach jubileuszowych

Na etat ich wziąłeś :cool:;)

Tylko nie pisz że jestem złośliwy bo to taki żart ma być.

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446660
Udostępnij na innych stronach

post-45680-0-32955200-1443555413_thumb.jpg

Siedzę sobie teraz wieczorem przy Český Ležák warka 24 (stwierdzam z dumą że takiego piwa trudno szukać w sklepach, a sztukę warzenia opanowałem na tyle że nie ma się czego wstydzić) i podsumowuję dzień:

post-45680-0-73201700-1443555411_thumb.jpg

uwędzone 4,8kg korbaczy (z 50litrów mleka - myślę że dobra wydajność) i popakowane.

post-45680-0-26493000-1443555410_thumb.jpg

Na ostatnim zdjęciu efekt kilku dni pracy - 3 Goudy, Korbacze i Feta - w sumie przerobione 150litrów mleka  ;)Do skonsumowanie jeszcze Octoberfest warka 23  :)

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447621
Udostępnij na innych stronach

Po co się tak męczysz sam. ;) Podrzuć nam trochę, pomożemy. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447622
Udostępnij na innych stronach

Po co się tak męczysz sam. ;) Podrzuć nam trochę, pomożemy. :D

Mirku  - mówisz o skrzyneczce browaru?

o k... ile mopów... :tongue::clap:

To są dredy - dosztukujemy Ci tier z Bazylem po pijaku przy najbliższej okazji ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447626
Udostępnij na innych stronach

 

o k... ile mopów... :tongue::clap:

To są dredy - dosztukujemy Ci tier z Bazylem po pijaku przy najbliższej okazji ;)

 

 

[Lubię to!] :cool:

 

Pisu się pytał czy wybierasz się na Ryte Błota i czy byś mnie po drodze nie zabrał ;) tam możemy dredów nakręcić ;)

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447643
Udostępnij na innych stronach

Takie zdjęcie z serii "sentymentalnych" - pomyśleć że kiedyś zaczynałem przygodę z serami od 5litrowego garka - teraz 50litrowy bywa za mały :) Dla porównania oba 5l i 50l

post-45680-0-38778600-1443951347_thumb.jpg

 

Trzeba było popełnić jakiś wyrób z szynkowarki - Luncheon-Meat - efekt końcowy parzenia - smak rewelacja :)

DZIADEK miałeś rację że to najprostsza i najsmaczniejsza konserwa.

Miro i Chudziak dzięki za podpowiedzi odnośnie czasów parzenia. :)

post-45680-0-21472300-1443951498_thumb.jpgpost-45680-0-49704500-1443951500_thumb.jpgpost-45680-0-41334500-1443951502_thumb.jpg

 

Popełniłem też "Dżem ze świni - wg. receptury Spółdzielni Mazowszanka - zielony od dużej ilości majeranku :)

post-45680-0-34491900-1443951576_thumb.jpg

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-448203
Udostępnij na innych stronach

KURP podaj przepis na Luncheon-Meat , z czasem parzenia . Piekny wyrób Ci wyszedł .Dziekuje .Pozdrawiam

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-448412
Udostępnij na innych stronach

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-448414
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.