KURP Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 23 Września 2015 Dzisiejszy urobek - 4 godziny łażenia po lesie, ale 19 prawych jest Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 23 Września 2015 Na Kaszubach niespotykany urodzaj na prawdziwki a tu czasu na las brak Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 23 Września 2015 Na Kaszubach niespotykany urodzaj na prawdziwki a tu czasu na las brak Pojechałbym do Was bo widziałem ile Tusiaczek zebrał Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 23 Września 2015 A co Cię powstrzymuje? Grzybów podobno w opór więc dawaj na Kaszuby... Ja niestety następny raz w las pójdę dopiero na zielonki bo teraz czasu nie ma i jakiś rejs podobno ma być... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 23 Września 2015 A co Cię powstrzymuje? Grzybów podobno w opór więc dawaj na Kaszuby... Ja niestety następny raz w las pójdę dopiero na zielonki bo teraz czasu nie ma i jakiś rejs podobno ma być... Ty to teraz przez najbliższe 10 dni będziesz z Dorszami rozmawiał/je dokarmiał Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 23 Września 2015 (edytowane) Kruszynka , posiadacz sekstantu , Kurp on chyba nie bedzie karmił dorszy , on umie poprowadzić pewenie Zawiszę , wiec nic nie sugeruj tylko pytaj po rejsie , bo jak sie Twoje przewidywanie nie sprawdzi to Cie przeciągną pod kilem . Kurp dorobiłeś się kutra ( do mięsa oczywiście ) gratuluje ,Wyroby piekne Pozdrawiam Edytowane 23 Września 2015 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 23 Września 2015 Kruszynka , posiadacz sekstantu , Sekstans zięciowy jest .A co do karmienia dorszy to nikt nie może być pewnym swojej odporności.Opowiem na Zawiszy jak kolega spowodował u mnie takie rzyganko że po ponad 40 latach pamiętam Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 23 Września 2015 Moze , ktoś opoweść spisze . Będą mieli co wspominać .Powodzenia Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 23 Września 2015 Ty to teraz przez najbliższe 10 dni będziesz z Dorszami rozmawiał/je dokarmiał Dorsze to ja będę tarmosił na pokład... Wędka spakowana, pilkery policzone, może jeszcze jutro podskoczę jakąś przywieszkę albo dwie dokupić i będzie gitarra Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 23 Września 2015 Sławek kup jeszcze jakąś zawieszkę za burtę dla Wiesia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 23 Września 2015 Kruszynka , posiadacz sekstantu , Kurp on chyba nie bedzie karmił dorszy , on umie poprowadzić pewenie Zawiszę , wiec nic nie sugeruj tylko pytaj po rejsie , bo jak sie Twoje przewidywanie nie sprawdzi to Cie przeciągną pod kilem . Kurp dorobiłeś się kutra ( do mięsa oczywiście ) gratuluje ,Wyroby piekne PozdrawiamPacan - kuter taki stoi u Bagno, a że do niego mam aż raptem 35km to grzech nie skorzystać Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 23 Września 2015 Wiesiek to na kotwicę będzie łapał taaaaaką rybę Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 23 Września 2015 Wiesiek to na kotwicę będzie łapał taaaaaką rybę Tylko dajcie mu agrafkę zamiast harpuna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 24 Września 2015 @tusiaczek, @Gwizdek, Będę o Wasz pamiętał przy premiach i nagrodach jubileuszowych Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 24 Września 2015 Będę o Wasz pamiętał przy premiach i nagrodach jubileuszowych Na etat ich wziąłeś Tylko nie pisz że jestem złośliwy bo to taki żart ma być. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-446660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Siedzę sobie teraz wieczorem przy Český Ležák warka 24 (stwierdzam z dumą że takiego piwa trudno szukać w sklepach, a sztukę warzenia opanowałem na tyle że nie ma się czego wstydzić) i podsumowuję dzień:uwędzone 4,8kg korbaczy (z 50litrów mleka - myślę że dobra wydajność) i popakowane. Na ostatnim zdjęciu efekt kilku dni pracy - 3 Goudy, Korbacze i Feta - w sumie przerobione 150litrów mleka . Do skonsumowanie jeszcze Octoberfest warka 23 Edytowane 29 Września 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 29 Września 2015 Po co się tak męczysz sam. Podrzuć nam trochę, pomożemy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 29 Września 2015 o k... ile mopów... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 29 Września 2015 Po co się tak męczysz sam. Podrzuć nam trochę, pomożemy. Mirku - mówisz o skrzyneczce browaru?o k... ile mopów... To są dredy - dosztukujemy Ci tier z Bazylem po pijaku przy najbliższej okazji Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 29 Września 2015 Ale wypas! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 29 Września 2015 o k... ile mopów... To są dredy - dosztukujemy Ci tier z Bazylem po pijaku przy najbliższej okazji [Lubię to!] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) o k... ile mopów... To są dredy - dosztukujemy Ci tier z Bazylem po pijaku przy najbliższej okazji [Lubię to!] Pisu się pytał czy wybierasz się na Ryte Błota i czy byś mnie po drodze nie zabrał tam możemy dredów nakręcić Edytowane 29 Września 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-447643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Takie zdjęcie z serii "sentymentalnych" - pomyśleć że kiedyś zaczynałem przygodę z serami od 5litrowego garka - teraz 50litrowy bywa za mały Dla porównania oba 5l i 50l Trzeba było popełnić jakiś wyrób z szynkowarki - Luncheon-Meat - efekt końcowy parzenia - smak rewelacja DZIADEK miałeś rację że to najprostsza i najsmaczniejsza konserwa.Miro i Chudziak dzięki za podpowiedzi odnośnie czasów parzenia. Popełniłem też "Dżem ze świni - wg. receptury Spółdzielni Mazowszanka - zielony od dużej ilości majeranku Edytowane 4 Października 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-448203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) KURP podaj przepis na Luncheon-Meat , z czasem parzenia . Piekny wyrób Ci wyszedł .Dziekuje .Pozdrawiam Edytowane 4 Października 2015 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-448412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 4 Października 2015 Przepis masz pod tym linkiem: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/264-mielonka/?p=2015 Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/20/#findComment-448414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.