KURP Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 15 Maja 2016 Jeszcze 6 lat temu gdyby ktoś mi powiedział że będę robił wędliny, sery i piwo zaśmiałbym się mu w twarz. 3 lata temu nie spodziewałem się że skażony bakcylem "warzenia piwa" dziś będę wysyłał piwo na II edycję Podlaskiego Konkursu Piw Domowych https://www.facebook.com/podlaskikpd/Dziś nastąpiła degustacja piwa konkursowego. Jak na mój gust w tej kategorii (Witbier kategoria 16A BJCP 2008) kolor, piana, i walory smakowe są ok. Ale to już oceni Jury.Trzymajcie kciuki aby się udało - (konkurencja jest duża ponad 50 zgłoszeń w tej kategorii) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 15 Maja 2016 3 lata temu nie spodziewałem się że skażony bakcylem "warzenia piwa" dziś będę wysyłał piwo na II edycję Podlaskiego Konkursu Piw Domowych No to pojechałeś po bandzie szacun i powodzenia Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 15 Maja 2016 kolor, piana, i walory smakowe są ok. Ale to już oceni Jury. Przywieź do Gąsiorowa, ocenę otrzymasz natentychmiast.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 15 Maja 2016 kolor, piana, i walory smakowe są ok. Ale to już oceni Jury. Przywieź do Gąsiorowa, ocenę otrzymasz natentychmiast.... Wiedziałem Piotrze że na Ciebie mogę liczyć - już w czwartek otrzymasz buteleczkę Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 15 Maja 2016 Trzymajcie kciuki aby się udało Trzymamy, że aż hej!!! Powodzenia!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 15 Maja 2016 już w czwartek otrzymasz buteleczkę Jutro sprawdzę plan - coś koło 19-tej zapraszam na piwko z kierowcą..., będę mieć małą przerwę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) Jeszcze 6 lat temu gdyby ktoś mi powiedział że będę robił wędliny, sery i piwo zaśmiałbym się mu w twarzWiesz Sylwku mamy podobnie . skażony bakcylem "warzenia piwa"ta "zaraza" idzie dalej Trzymam kciuki . Tak jak pisałam Ci na FB przywieź do Gąsiorowa ocenimy Edytowane 16 Maja 2016 przez Ela K. Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 16 Maja 2016 Trzymajcie kciuki aby się udało Powodzenia, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 16 Maja 2016 Trzymajcie kciuki aby się udało - (konkurencja jest duża ponad 50 zgłoszeń w tej kategorii) ....50, eeee bez przesady to nie ełrowizja.... tam się nic nie musi udawać, wygrasz.... 3mamy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Trzymajcie kciuki aby się udało - (konkurencja jest duża ponad 50 zgłoszeń w tej kategorii)....50, eeee bez przesady to nie ełrowizja.... tam się nic nie musi udawać, wygrasz.... 3mamy No dość dużo jest tych piw do konkursu - gdyby choć jakieś wyróżnienie - będzie sukces Za moment jadę po kolejną porcję mleka - dziś masa na korbacze, ale zanim ruszę pomyślałem że wstawię kilka fotek sera FETA co ją przed chwilą do solanki włożyłemZ 20litrów otrzymałem 2,89kg No i kolejne 2 piwka wczoraj zrobione wywożę do chłodu na dolną fermentację - tym razem warki numer 51 i 52 będą piwem Octoberfest. Edytowane 17 Maja 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 17 Maja 2016 Piękny przekrój tej fety. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 20 Maja 2016 Kurp - piwko konkursowe zostało w hotelu, tak je dobrze schowałem przed przypadkową konsumpcją... i nie wypili - flaszkę do Gąsiorowa przywieź.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-497360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 26 Maja 2016 Witam - rozpoczął sie sezon krokodylkowy - z mikro modernizacją cukier 0,8kg a ocet 0,5 dm3 - KURP- te ogóreczki winny być zakazane Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-498133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 26 Maja 2016 z mikro modernizacją cukier 0,8kg a ocet 0,5 dm3 - O ile zmiana ilości cukru wynosi 20% tyle zmiana ilości octu jest bardzo duża - przeszło 75% mniej . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-498166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapka Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Gratulacje Sylwek , wiedziałam, że z Lidzbarka bez nagrody nie wrócisz. Jakiś miesiąc temu jak rozmawialiśmy o festiwalu serów obstawiałam Twoje korbacze, chociaż nigdy ich jeszcze nie próbowałam, ale wiedząc z jaką pasją podchodzisz do ich tworzenia to musza być niezwykłe.No i udało się . Cytuj zapka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-499948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 6 Czerwca 2016 to i ja przyłączam się do Gratulacji!!! czekamy na oficjalne ogłoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-499961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Sylwek pochwal się Naokoło gadają, że docenili Twoje korbacze a Ty milczysz Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-499974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Sylwek jest ze mną u Andrzeja, wieczorem jak wróci do domu zda relacje.☺ Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Sylwek jest ze mną u Andrzeja, wieczorem jak wróci do domu zda relacje.☺ Powsinogi . Pozdrawiam Was wszystkich Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 6 Czerwca 2016 No i udało się Sylwek W. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Sylwek czemu nie moge do Ciebie nic na PW wyslac pisze ze nie mozesz otrzymywac wiadomosci ???? Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Pewnie ma pełną skrzynkę. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ma pełną oprozni wieczorem. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ma pełną oprozni wieczorem.Pisałem z konta Andyma, bo byliśmy cały dzień u naszego Andrzejka w Łazach zrobić trochę dobrej wędlinki (tak nam się umaniło że wracając z Lidzbarka Warmińskiego do niego zajedziemy i zrobimy małą produkcję) Sla100 masz już skrzynkę z kilku postów opróżnioną także śmiało możesz pisać.Zapka, ElaK. jutro wrzucę parę fot (obiecał mi EL Gregor, bo tylko On miał aparat). Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.