Skocz do zawartości

KURP'iowska zadyma w kuchni


Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze 6 lat temu gdyby ktoś mi powiedział że będę robił wędliny, sery i piwo zaśmiałbym się mu w twarz. 3 lata temu nie spodziewałem się że skażony bakcylem "warzenia piwa" dziś będę wysyłał piwo na II edycję Podlaskiego Konkursu Piw Domowych https://www.facebook.com/podlaskikpd/

Dziś nastąpiła degustacja piwa konkursowego. Jak na mój gust w tej kategorii (Witbier kategoria 16A BJCP 2008) kolor, piana, i walory smakowe są ok. Ale to już oceni Jury.

Trzymajcie kciuki aby się udało - (konkurencja jest duża ponad 50 zgłoszeń w tej kategorii)

post-45680-0-38931700-1463344576_thumb.jpgpost-45680-0-83877500-1463344577_thumb.jpgpost-45680-0-76016100-1463344578_thumb.jpgpost-45680-0-57515600-1463344579_thumb.jpg

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496669
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 864
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

3 lata temu nie spodziewałem się że skażony bakcylem "warzenia piwa" dziś będę wysyłał piwo na II edycję Podlaskiego Konkursu Piw Domowych

 

No to pojechałeś po bandzie ;) szacun i powodzenia :thumbsup:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496670
Udostępnij na innych stronach

 

 

kolor, piana, i walory smakowe są ok. Ale to już oceni Jury.

 

Przywieź do Gąsiorowa, ocenę otrzymasz  natentychmiast....   :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496671
Udostępnij na innych stronach

 

kolor, piana, i walory smakowe są ok. Ale to już oceni Jury.

 

Przywieź do Gąsiorowa, ocenę otrzymasz  natentychmiast....   :cool:

 

Wiedziałem Piotrze że na Ciebie mogę liczyć - już w czwartek otrzymasz buteleczkę ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496672
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trzymajcie kciuki aby się udało

Trzymamy, że aż hej!!! Powodzenia!!!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496677
Udostępnij na innych stronach

 

 

już w czwartek otrzymasz buteleczkę

 

Jutro sprawdzę plan - coś koło 19-tej zapraszam na piwko z kierowcą..., będę mieć małą przerwę....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496678
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze 6 lat temu gdyby ktoś mi powiedział że będę robił wędliny, sery i piwo zaśmiałbym się mu w twarz

Wiesz Sylwku mamy podobnie :) .

 

 

skażony bakcylem "warzenia piwa"

ta "zaraza" idzie dalej ;):cool::thumbsup:

 

Trzymam kciuki . Tak jak pisałam Ci na FB przywieź do Gąsiorowa ocenimy  :)

Edytowane przez Ela K.

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496698
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trzymajcie kciuki aby się udało - (konkurencja jest duża ponad 50 zgłoszeń w tej kategorii)

....50, eeee bez przesady :) to nie ełrowizja.... tam się nic nie musi udawać, wygrasz.... :D

3mamy :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496714
Udostępnij na innych stronach

 

Trzymajcie kciuki aby się udało - (konkurencja jest duża ponad 50 zgłoszeń w tej kategorii)

....50, eeee bez przesady :) to nie ełrowizja.... tam się nic nie musi udawać, wygrasz.... :D

3mamy :thumbsup:

 

No dość dużo jest tych piw do konkursu - gdyby choć jakieś wyróżnienie - będzie sukces

 

Za moment jadę po kolejną porcję mleka - dziś masa na korbacze, ale zanim ruszę pomyślałem że wstawię kilka fotek sera FETA co ją przed chwilą do solanki włożyłem

Z 20litrów otrzymałem 2,89kg

post-45680-0-71711100-1463493588_thumb.jpgpost-45680-0-27006300-1463493591_thumb.jpgpost-45680-0-91895900-1463493593_thumb.jpgpost-45680-0-77204000-1463493595_thumb.jpg

 

No i kolejne 2 piwka wczoraj zrobione wywożę do chłodu na dolną fermentację - tym razem warki numer 51 i 52 będą piwem Octoberfest.

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-496879
Udostępnij na innych stronach

Kurp - piwko konkursowe zostało w hotelu, tak je dobrze schowałem przed przypadkową konsumpcją...   i nie wypili - flaszkę do Gąsiorowa przywieź.... :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-497360
Udostępnij na innych stronach

Witam - rozpoczął sie sezon krokodylkowy - z mikro modernizacją cukier 0,8kg a ocet 0,5  dm3 - KURP- te ogóreczki winny być zakazane :)

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-498133
Udostępnij na innych stronach

 

 

z mikro modernizacją cukier 0,8kg a ocet 0,5 dm3 -

O ile zmiana ilości cukru wynosi  20%   tyle zmiana ilości octu jest bardzo duża - przeszło 75% mniej .

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-498166
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Gratulacje Sylwek :clap:  :clap:  :clap: , wiedziałam, że z Lidzbarka bez nagrody nie wrócisz. :clap:  :clap:  :clap:


Jakiś miesiąc temu jak rozmawialiśmy o festiwalu serów obstawiałam Twoje korbacze, chociaż nigdy ich jeszcze nie próbowałam, ale wiedząc z jaką pasją podchodzisz do ich tworzenia to musza być niezwykłe.No i udało się :clap:.

zapka
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-499948
Udostępnij na innych stronach

Sylwek pochwal się :) Naokoło gadają, że docenili Twoje korbacze a Ty milczysz ;)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-499974
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sylwek jest ze mną u Andrzeja, wieczorem jak wróci do domu zda relacje.☺

Powsinogi :D . Pozdrawiam Was wszystkich :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500026
Udostępnij na innych stronach

Sylwek czemu nie moge do Ciebie nic na PW wyslac pisze ze nie mozesz otrzymywac wiadomosci ????

„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”

 

Pozdrawiam Sylwester

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500060
Udostępnij na innych stronach

Ma pełną oprozni wieczorem.

Pisałem z konta Andyma, bo byliśmy cały dzień u naszego Andrzejka w Łazach zrobić trochę dobrej wędlinki (tak nam się umaniło że wracając z Lidzbarka Warmińskiego do niego zajedziemy i zrobimy małą produkcję) ;)

Sla100 masz już skrzynkę z kilku postów opróżnioną także śmiało możesz pisać.

Zapka, ElaK. jutro wrzucę parę fot (obiecał mi EL Gregor, bo tylko On miał aparat).

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/27/#findComment-500175
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.