miro Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Mireczku,jutro o 7 rano jestem na śniadanku u Ciebie Tą jedną paróweczkę to mi zostaw.Serdecznie zapraszam, ale paróweczką niestety nie będę mógł poczęstować, bo już znikły. Edytowane 18 Listopada 2013 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Listopada 2013 Mirku,do 7 rano masz dużooooooooooooo czasu na zrobienie 1 malutkiej paróweczki A tak poważnie wyszły Ci extra wyroby Pozdróweczka Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 19 Listopada 2013 Mirektaki pomysł mi chodzi po głowie.Może udałoby sie zorganizować jakiś takie krótkie spotkanie w okolicach B. Białej. Z toba w roli wykładowcy . Myślę że z południa polski była by spora grupa która chętnie posłuchałaby tego co masz do powiedzenia i podpatrzyła przy pracy. Wiesz ja na przykład jestem wzrokowcem. Jak raz coś zobaczę to zapamiętuje na bardzo długo. Myślę o takim spotkaniu, które nie sprawi ci problemu i nie zabierze zbyt dużo czasu Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 19 Listopada 2013 Izo-askorbinian sodu- 3g miro czy ten izo coś tam, coś tam jest konieczny do wyrobu tej kiełbasy? Pierwszy raz słyszę o czymś takim. Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 19 Listopada 2013 Czytaj Tubis, czytaj. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 19 Listopada 2013 Fajne te wyroby, muszą być smakowite, ja też jak Zosia wybrałbym parówki:) A parówek było sztuk dwie ... Rozwaliłeś mnie tym tekstem Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 30 Listopada 2013 Dzisiejszy urobek przed parzeniem prosto z kija. I dziewczynki w parzeniu ... Na dziś THE END. Jutro będziemy się rozkoszować smakiem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 30 Listopada 2013 Miro ostrzegałeś przed czytaniem podczas wędzenia Ale po wędzeniu The End? Też nie można czytać? Oj coś mi sie nie chce wierzyć. Wędzonki aż ślina cieknie. Jakbyś miał ochotę na mielonke to zapraszam na mój kącik. Też nie próżnowałem. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Po THE END jak najbardziej Michale .... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Na dziś THE END. Spokój nam tylko śni się! Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Dzisiejszy urobek przed parzeniem prosto z kija. Wędzone urządzeniem? I dziewczynki w parzeniu .. Widzę też chłopaczka... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Pomimo niby udanego wędzenia, po parzeniu okazało się, że wyroby zaliczyły gorycz/kwas octowy. Delikatny, ale mimo wszystko wkurzający.Na 100% cała procedura osuszania w wędzarni była prawidłowa, ponieważ sprawdzałem wędliny po 1h wędzenia i smak mięsa z zewnątrz był ok. Tak sobie dziś rozmyślałem gdzie nastąpił defekt i chyba już wiem.Około 3h wędzenia DG przestał dawać dym. Pomyślałem że zgasł, więc włączyłem nadmuch z pompki na full i ponownie rozpaliłem DG opalarką.Trochę przesadziłem, bo aż ogień poszedł z rurki dymowej, ale po zmniejszeniu powietrza na pompce dym szedł ....tylko jakiś dziwny lekko żółty ??I zlałem sprawę ... to był mój błąd.Minęło z 15-cie minut i znowu brak dymu.Wkurzyłem się myśląc że DG się zapchał i pewnie temu głupieje, ale okazało się że ..... w DG skończyły się zrębki .... a tego wariantu wcześniej nie sprawdziłem. Dosypałem świeżych i ponownie rozpaliłem z tym że dym był jak zwykle ładny biały. Wnioski przydadzą się innym.Te parę minut w żółtym dymie starczyło na zaliczenie kwasu/goryczy na wędzonkach, choć wilgoci nie było żadnej !Jak dobrze rozumiem swój błąd, rozpaliłem spalone resztki drewna w DG i to spowodowało że kolor dymu był ciężko żółty.Tak więc pilnujcie koloru dymu !Wszelkie oznaki żółtego,ciężkiego dymu spowodują gorycz wędzonek. To kolejna lekcja z wędzenia i jak widać warto uczyć się na błędach i wyciągać wnioski. Ps.Wędzonki uratowałem mocząc je w letniej wodzie przez całą noc.Zapach goryczy znikł, mięsko trochę się odsoliło, ale jest jak najbardziej zjadliwe. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Święta coraz bliżej. Dzisiejszy dzień był idealny na wędzenie. Nie tylko pogoda dopisała, ale też Sobota, wolne i dużo czasu na pracę.Jutro znowu wędzenie, ale dzisiejsze mogę uznać za bardzo udane.Dla potomności zrobiłem fotki: Edytowane 21 Grudnia 2013 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 21 Grudnia 2013 A jak się nazywa ta ostatnia kiełbaska? Fajnie wygląda, podobna do polskiej Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Moja Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ok, dzięki Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Miro, wyroby profesjonalnie wykonane. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Jutro znowu wędzenie, ale dzisiejsze mogę uznać za bardzo udane. Oj tak udane i to bardzo. Mirku mistrz z Ciebie, moje , z przyjemnością obejrzę następne pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 22 Grudnia 2013 THE END ... można się napić browarka. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 22 Grudnia 2013 THE END Nie kończ rób więcej.........następnym razem Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zawsze mam wrażenie, że robię za dużo, a jak już zrobię jakoś dziwnie znikają.Po rodzince porozdaję, każdemu po trochę i .... nagle ni ma Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Szynkowa THE BEST aż mnie korci aby zrobic Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Nie umiem jeszcze tak pięknie nadziewać kiełbasy, takie równiutkie kawałki,powtarzalne Moje to każdy inny, do tego czasami wiązane sznurkiem Wprawa potrzebna jak widać Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dziadku zerknij na trzeci filmik (jest tylko link) i spokojnie zrobisz równe kiełbaski. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8842-poradnik-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cej-zosi-jak-nadziewa%C4%87-jelita/ Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zerknąłem, proste, całkiem inaczej to robiłem, pęta w trakcie nadziewania robiłem. Przyda się na następną robotę.Ważne, że wyszła całkiem dobra, dałem synowi spróbować, to zabrał paczkę, nie czekał na święta. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.