McLeo Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Września 2013 No więc, Szanowni Koleżanki i Koledzy. Wziąwszy sobie do serca Wasze rady i uwagi, dziś po raz trzeci podszedłem do wędzenia. Postarałem się trochę zaizolować rurę, palić "krótki ogniem" jak radził kolega itd. Muszę powiedzieć że robi się coraz fajniej, aczkolwiek jeszcze duuuużo nauki. Jak zwykle obiektem eksperymentów była peklowana golonka oraz testowo boczek. Wydaje mi się, że tym razem wyszło trochę lepiej, nie jest takie okopcone. http://www.malew.user.icpnet.pl/wedliny-trzeciepodejscie.jpg I jak, poprawiam się? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Września 2013 robi się coraz fajniej, A...No ... :clap: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam! :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Września 2013 I jak, poprawiam się? Jeżeli tak smaczne jak wygląda to czapki z głów :thumbsup: :clap: :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McLeo Opublikowano 15 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Września 2013 To się niedługo okaże, na razie stygną po sparzeniu. Ale ostrożnie z tymi czapkami panowie, to praca bardzo mocno początkującego amatora, ukłony należą tym bardziej doświadczonym kolegom, którzy dzielą się wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Września 2013 Nie widzę powodów by się czepiać, lecz widzę je by gratulować :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Września 2013 Tylko trochę okopcone..... widać że walczysz z wędzarnią, ale już bliżej niż dalej. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Września 2013 :rolleyes: Tylko trochę okopcone Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McLeo Opublikowano 15 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Września 2013 Miro - w porównaniu do poprzednich (nie mówiąc o tych sprzed dwóch tygodni...) to są czyste jak odział chirurgii przed wizytą Sanepidu Tak już serio, to tak, gdzieniegdzie jeszcze mi "kopćnęło" albo - i tu nie jestem pewien, czy nie przypaliło. Trafił mi się jeden kawałek drewna - i pierwszy raz coś takiego widziałem w życiu - siedzę sobie obok i nagle słyszę że coś syczy. I nie był to wąż, nawet ogrodowy Musiałem wyjąc z paleniska kawałek drewna, zachowywał się tak, jakby w środku miał butle z gazem i ział ogniem. Temperatura dosłownie w ciągu 30 sekund skoczyła do ponad stu stopni. Dużo już pomogło "ogacenie" rury, muszę pokombinować nad samą wędzarnią. Nie bardzo chciałbym ją obijać wełną mineralną, więc prawdopodobnie jakąś deską obłożę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Września 2013 McLeo, Ja lubię takie delikatnie podkopcone :thumbsup: wiejskie smaczki . Wędzarni się pilnuje , też raz pogaduchy z sąsiadem zakończyły się tym że wędzonki dostały "kopa" . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Września 2013 Pokaż przekrój po parzeniu, poza tym Miro ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McLeo Opublikowano 15 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Września 2013 Ale ja nie mówię, że nie ma Przekrój - o mało co by nie było możliwości, bo zeżarte. Dopiero teraz widzę, doszedłszy do najgrubszej szczęści, że się niedopeklowało - to od tego to szare, mam racje? http://www.malew.user.icpnet.pl/przekroj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Września 2013 McLeo, się nie przejmuj , to sie zdarza nabierzesz wprawy ,widac ze to końcówka boczku wiec smakowało , na następny raz pekluj jeden dzien dlużej lub nastrzyknij grubsze kawalki ( tez nie za mocno bo beda słone ) , :clap: :clap: Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McLeo Opublikowano 15 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Września 2013 Zapeklowałem we wtorek, dziś wziąłem najcieńszy kawałek do testów, zamierzam potrzymać w zalewie do najbliższe soboty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Września 2013 McLeo, napeweno sie uda , nie zapomnij o temperaturze peklowania - pszesz potrzymam do soboty , mam nadzieje ze w lodówce lub chłodni - to tylko przypomnienie .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McLeo Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Września 2013 Tak, siedzi w lodówce, jest na tyle zimno, że jak przewracam mięso w naczyniu to mnie niemal palce bolą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Września 2013 nie jest takie okopcone.Jak tak przymknę jedno oko to okopcenia wcale nie widzę :grin: :grin: tym się za bardzo nie przejmuj jeden taki klient kiedyś bardziej "dymił" wędzonki I tak jak napisałeś: aczkolwiek jeszcze duuuużo nauki.Pomogli mi kiedyś w rzemiośle, pomogą i Tobie :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McLeo Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Września 2013 A tak, coś wspominali o sławnym Zbóju Madeju Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8506-trzecie-podej%C5%9Bcie/#findComment-301558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.