jacak Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Września 2013 Zastanawiam się czy warto, przed zamrożeniem, świeże grzyby zapakować próżniowo? Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8526-mro%C5%BCenie-grzyb%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Września 2013 Zastanawiam się czy warto, przed zamrożeniem, świeże grzyby zapakować próżniowo? nie wiem czy jest taka potrzeba... bo ja od wielu lat pakuję surowe grzyby w torebki przeznaczone do zamrażania i w takich przechowuję. Przed mrożeniem obgotowuję tylko maślaki, gąski i opieńki... pozostałe oczyszczam i zamrażam w stanie surowym. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8526-mro%C5%BCenie-grzyb%C3%B3w/#findComment-302830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANNA-89 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Września 2013 ania27, A po rozmrożeniu nie robią Ci się tzw. kapcie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8526-mro%C5%BCenie-grzyb%C3%B3w/#findComment-302833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wal.dek59 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Września 2013 Własnie, miałem taki sam problem Cytuj Waldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8526-mro%C5%BCenie-grzyb%C3%B3w/#findComment-302834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Września 2013 Aniu, zapomniałaś o kurkach, kurka zamrożona bez blanszowania robi się gorzkawa . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8526-mro%C5%BCenie-grzyb%C3%B3w/#findComment-302840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Września 2013 Aniu, zapomniałaś o kurkach, kurka zamrożona bez blanszowania robi się gorzkawa . oj tak... :blush: zapomniałam.... kurki też się blanszuje... A po rozmrożeniu nie robią Ci się tzw. kapcie?nie robią... ponieważ po wyjęciu z zamrażalnika od razu wrzucam je na gorącą osoloną wodę... zarówno te które są w całości (całe kapelusze) jak i te które kroję na drobno np. w paseczki. nikomu jeszcze moje grzyby mrożone w ten sposób nie zaszkodziły.... Ogonki prawie wszystkich grzybów... obgotowuję drobno kroję lub przekręcam przez maszynkę o grubych oczkach i wtedy zamrażam.... bo one często po zamrożeniu w całości są ''gumowate'' :wink: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8526-mro%C5%BCenie-grzyb%C3%B3w/#findComment-302842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Września 2013 Rydze też się blanszuje Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8526-mro%C5%BCenie-grzyb%C3%B3w/#findComment-302844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.