KarKan Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Do ile w środku zalecacie i jaki czas? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8664-mi%C4%99sa-parzone-w-niskiej-temperaturze/page/2/#findComment-346728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Poczytajcie o Sous-vide Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8664-mi%C4%99sa-parzone-w-niskiej-temperaturze/page/2/#findComment-346729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Poczytajcie o Sous-vide Czytamy, czytamy ,tylko praktyka z karkówką jest inna. Do ile w środku zalecacie i jaki czas?W tej metodzie nie możesz nic zrobić do temperatury w środku bo nie możesz przebić woreczka. Czas 6 godzin i więcej robi swoje. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8664-mi%C4%99sa-parzone-w-niskiej-temperaturze/page/2/#findComment-346731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Klasyka tej techniki to 70st C dla mięs czerwonych reszta to bagaż doświadczeń własnych Karkówka będzie bardziej soczysta od polędwicy. Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8664-mi%C4%99sa-parzone-w-niskiej-temperaturze/page/2/#findComment-346732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Jak dla mnie polędwica w 60°C to jest majstersztyk! Z karkówki mniej zadowolony byłem ale nie przyprawiałem jej niczym. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8664-mi%C4%99sa-parzone-w-niskiej-temperaturze/page/2/#findComment-346734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilzerka Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dosyć szczegółową tabelę czasu i temperatury gotowania sous vide znalazłem na tej stronie: https://gotowaniesousvide.com/ Ale wiadomo każdy ma własne upodobania i doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8664-mi%C4%99sa-parzone-w-niskiej-temperaturze/page/2/#findComment-580836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Ja kupiłem urządzenie do sous vide firmy Profi cook. Gotowałem kilka rodzajów mięs, mi osobiście najlepiej smakuje łopatka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8664-mi%C4%99sa-parzone-w-niskiej-temperaturze/page/2/#findComment-580853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Ja też pozazdrościłem kolegom , i również nabyłem "drogą kupna" na dzisiejszej promocji w szwedzkim LIDLu to urządzonko w wersji "stick" https://www.lidl.se/sv/erbjudanden.htm?articleId=5854podoba mi się o tyle że nie zabiera wiele miejsca w trakcie przechowania, bo tych "gratów" związanych z naszym hobby nazbierało się, oj nazbierało, a szafki niestety gumowe nie są . To ten sam model który jest sprzedawany w Polsce, a i jego cena po przeliczeniu na złotówki jest też taka sama. Nawet instrukcja obsługi posiada wariant w języku polskim. Próby jednak będę już chyba robił na spokojnie po Świętach . Edytowane 21 Grudnia 2017 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8664-mi%C4%99sa-parzone-w-niskiej-temperaturze/page/2/#findComment-580897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.