Pacan Wojciech Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Października 2013 Maad , to nie ejst zaczepka , ale dlaczego tak uważasz , przyznam ze ja się nie bawiew odmierzanie solanki na litry , jest prawda ze wedzonki robie w wiekszych ilosciach i marynate przygotowuje w wiadrach zawsze okolo 24 litrów rozpuszczajac 2 kg peklososli , ulakdam mieso w pojenikach i zalewam po trochu w miare wkladania miesa , wedzonki po 14 dniach nie sa slone , ( oczywiscie dla mnie ) domownicy tez nie skarża sie oraz przyjaciele , ale moze przy mojej ilosci miesa jest to wlasnie ilosc marynat na kg miesa okolo 0,4 litra , Musze to przeliczyc. Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-308984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 26 Października 2013 Mięso wciąga peklosól nie wodę, dlatego tak ważna jest jej ilość. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-308986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 26 Października 2013 przyznam ze ja się nie bawiew odmierzanie solanki na litry Nie twierdzę , że Twój sposób jest nie odpowiedni , bo jak Sam twierdzisz ... wedzonki po 14 dniach nie sa slone , ( oczywiscie dla mnie ) domownicy tez nie skarża sie oraz przyjaciele , Ale jakoś to tak ...od za przeproszeniem...D..py strony zaczynasz.. Przykładowo , ja najpierw ważę mięso , a pózniej obliczam ilość solanki ... Tj . 0,5 L solanki / 1 kg mięsa , stęzenie 80 g peklosoli / litr i jest Ps. Oczywiście kazdy robi jak mu wygodniej... Pozdrawiam ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-309069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Października 2013 Maad , to nie ejst zaczepka , ale dlaczego tak uważasz , Też tak uważam, bo robiłem eksperyment z peklowaniem w 0,4 l i 1l zalewy .Peklowane były dwie kulki o tej samej wadze, w tym samym czasie, w tym samym stężeniu, w tej samej temperaturze. Na zlocie w Purdzie był test. Wszyscy jednoznacznie wskazali, że szynka peklowana w 1l jest nieznacznie słońsza.Przed eksperymentem nikt nie wiedział ( oprócz mnie) w których zalewach były peklowane szynki. Dodam, że różnica w słoności nie była powalająca, jednak. Na forum oprócz mnie chyba ostał się tylko Abratek, który uczestniczył w "eksperymencie" no i MirekB czasami zagląda. Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-309101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Października 2013 o legendarny masarski wskaźnik 1:0,4 toczyliśmy już na forum krwawe boje, trzeba poszukać w archiwum Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-309114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 28 Października 2013 einshel Ale jakoś to tak ...od za przeproszeniem...D..py strony zaczynasz.. , dziekuje poruszyłaś dosc ważny element od ktorego zaczynają mężczyżni ,wiesz w moim wieku jestem dosc ostrozny, chyba doswiadczony i zawsze sprawdzam nim zaczne. Zapeweniam Cię ze znam wage miesa , pekluje sposobem mieszanym .Liczyłem na to ze po rozpoznaniu kierunku i czynności od której zaczynam napiszesz mi odpowiedź na pytanie . które zadałem ,ale sie pośpieszyłaś i nic z tego , proszę o poprawna odpowiedz nawet wtedy gdy wyjdzie ze jestem Pacan .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-309323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 31 Października 2013 , Dziekuje poruszyłaś DOSC Ważny elementem od ktorego zaczynają mężczyżni, wiesz w moim Wieku JESTEM DOSC ostrozny, chyba doswiadczony i ZAWSZE sprawdzam NIM zaczne. Zapeweniam CIE ZE znam płac miesa, pekluje sposobem mieszanym. Liczyłem na do ZE po rozpoznaniu kierunku i czynności od której zaczynam napiszesz mi odpowiedz na pytanie. które zadałem, ale sie pośpieszyłaś i nic z Tego , prosze o poprawna odpowiedz nawet wtedy GDY wyjdzie ZE JESTEM Pacan . Pozdrawiam Oj Wojciechu Wojciechu i o co Ci w tym wszystkim chodzi .Sorki ,ale z Twojego słowotoku nic nie rozumie ,za mało jestem inteligentny czy cóś Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-309891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 31 Października 2013 .Liczyłem na to ze po rozpoznaniu kierunku i czynności od której zaczynam napiszesz mi odpowiedź na pytanie . które zadałem ,ale sie pośpieszyłaś i nic z tego A Czy mogie'' prosić o powtórzenie owego pytania...? Rownież pozdrawiam ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-309963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Eishel zarzucilas mi ze robie od .... , ja tak nie robie , zadalem pytanie kolegom dlaczego ilosc marynaty 0,4 litra jest typowa dla kilograma miesa i dlaczego uwazaja ze zrobienie podwojnej ilosci marynaty lub nawet wiekszej ilosci ale o tym samym steżeniu peklosoli i umieszczenie w niej kilograma miesa ,spowoduje ze mięso bedzie bardziej słone po peklowaniu ,to jest moje pytanie ,Nie chcialem sie dowiedzic od Ciebie ze zaczynam peklowanie nie zgodnie z trendem , a tak napisalas pouczajac mnie , ze kolejnosc jest inna , wiec prosze jesli znasz odpowiedz napisz mi czy mieso o masie 1 kg peklowane w ilosci 3 litrów solanki bedzie poprocesie peklowania bardziej slone niz taka sam ilosc miesa peklowana w ilosci 0,4l solanki o takim samym stezeniu jak solanka o objetosci 3 litrów .Pozdrawiam Dodano: 31 październik 2013 - 21:37baca48 przekreciles cytat mojej wypowiedzi i zrobiłes zmiany w niej - nie odpowiada on orginałowi wróć i przeczytaj zacytuj poprawnie .Pozdrawiam Edytowane 31 Października 2013 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 31 Października 2013 Na forum oprócz mnie chyba ostał się tylko Abratek, który uczestniczył w "eksperymencie" no i MirekB czasami zagląda. No Gonzo, jest nas więcej, niż myślisz, ale ta bardziej słona nie była za słona. Myślałem, że temat o zielonym mięsie, a tu jak zwykle o ilości solanki. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 31 Października 2013 Simon, na ten temat dużo już było. Ta ilość wody/solanki/, 0,4l/1l wystarcza, pod warunkiem że masz odpowiednie naczynie. Mięso musi być ułożone ściśle, tak aby wypełniało naczynie.Jest jeszcze kilka "myków" aby wypełnić przestrzeń. Pozdrawiam i powodzenia życzę, Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Listopada 2013 Myślałem, że temat o zielonym mięsie, a tu jak zwykle o ilości solanki. Widzisz Piotrze i tu było potrzebne wygaszanie.Bym wygasił moją wypowiedź skierowaną do Pana Pacana a temat po jednym dniu nadal by się ostał tylko o zielonych plamach. Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 1 Listopada 2013 baca48 przekreciles cytat mojej wypowiedzi i zrobiłes zmiany w niej - nie odpowiada on orginałowi wróć i przeczytaj zacytuj poprawnie .Pozdrawiam Sorki faktycznie różni się trudno w to uwierzyć ,ale żadnych zmian nie robiłem tylko cytat jaki wtedy widziałem i stąd moje wcięcie w temacie .czyżby komp? nie mam pojęcia tak czy siak przepraszam Cię za mój wpis Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 1 Listopada 2013 zadalem pytanie kolegom dlaczego ilosc marynaty 0,4 litra jest typowa dla kilograma miesa i dlaczego uwazaja ze zrobienie podwojnej ilosci marynaty lub nawet wiekszej ilosci ale o tym samym steżeniu peklosoli i umieszczenie w niej kilograma miesa ,spowoduje ze mięso bedzie bardziej słone po peklowaniu ,to jest moje pytanie ,Nie chcialem sie dowiedzic od Ciebie ze zaczynam peklowanie nie zgodnie z trendem , a tak napisalas pouczajac mnie , ze kolejnosc jest inna , wiec prosze jesli znasz odpowiedz napisz mi czy mieso o masie 1 kg peklowane w ilosci 3 litrów solanki bedzie poprocesie peklowania bardziej slone niz taka sam ilosc miesa peklowana w ilosci 0,4l solanki o takim samym stezeniu jak solanka o objetosci 3 litrów . Wojtku jeśli mogę.Jeśli przygotujesz solankę o składzie 10 dkg peklosoli na litr wody i 1kg mięsa zapeklujesz w 0,4L solanki, a drugi w 3L solanki, to drugie mięso będzie słone.Dlaczego ?Dlatego, że mięso nie reaguje z wodą tylko z zawartą w niej peklosolą.Układ mięso + solanka dąży do wyrównania ilości soli.W układzie 3L solanki soli jest trzykrotnie więcej. Podobnie jest w przypadku ziemniaków.Wlej do garnka litr wody dodaj 2 łyżeczki soli + 1kg ziemniakówDo drugiego garnka 3 litry wody, 6 łyżeczek soli i również 1 kg ziemniaków.Które według ciebie będą bardziej słone ? Z mięsem jest tak samo. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 1 Listopada 2013 Wojtku jeśli mogę. Miro wątek jest o zielonych plamach a nie o przemyśleniach Pana Pacana odnośnie ilości solanki na kg mięska. Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Panie Gonzo , jesli sie nie mylę to wiekszośc forumowiczów ustaliła ,ze powodem zielonych plam jest właśnie niewłaściwy sklad solanki , wiec moje pytanie nie odbiega od tematu.Wynika z tego ze albo nie czytałeś tematu lub też zapomniałeś co na poczatku było .Mozesz dać wniosek do moderatorów o ich usunięcie , jesli uznaja ze masz racje przyjme ta decyzje .Twoja niecierpliwość jest wg. mnie nieuzasadniona. Pozdrawiam Miro ja rozpatruje stezenia peklososli : 10dkg peklosoli / litr wody i 30dkg peklososli / 3 litry wody ,sa one równe , pekolsól jest roztworem , uważasz ze 1 kg miesa wlozony do tych dwoch objetosci pochlonie wieksza ilosc peklosoli w wiekszej objetosci , chyba w 1kg miesa - ilosc wchłonietej solanki powienna byc jednakowa bez wzgledu na objetość solanki . Przekonuje mnie to. ze moj wuj zawodowy masarz i rzeznik zawsze mnie uczula by w przypadku mieszanego peklowania ,zastosować taka sama ilosc peklosoli na 1kg miesa do zrobienia roztworu , jaki uzyłem do jego natarcia na sucho, robie tak wyroby nie są z tego tytulu bardziej slone. Stosujac Twoj tok myslenia powinienem zmniejszyc ilośc peklososli lub zalac tylko woda w objetosci 0,4 litra natarty peklosola 1 kg miesa ( przyslowiowy ) .Pozdrawiam Baca 48 dziekuje , .Pozdrawiam Miro teze o ziemniakch sprawdze . Pozdrawiam Edytowane 1 Listopada 2013 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Przeczytaj jeszcze raz co napisał Miro bo źle kombinujesz.Zwróć uwagę z czym reaguje mięso .Z wodą czy zawartą w tej wodzie solą?. Edytowane 1 Listopada 2013 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 1 Listopada 2013 Panie Gonzo , jesli sie nie mylę to wiekszośc forumowiczów ustaliła ,ze powodem zielonych plam jest właśnie niewłaściwy sklad solanki , wiec moje pytanie nie odbiega od tematu.Wynika z tego ze albo nie czytałeś tematu lub też zapomniałeś co na poczatku było .Mozesz dać wniosek do moderatorów o ich usunięcie , jesli uznaja ze masz racje przyjme ta decyzje .Twoja niecierpliwość jest wg. mnie nieuzasadniona. Pozdrawiam Panie Pacanie nie wiem co ustaliła większość forumowiczów ale na pewno zielone plamy nie powstają/powstały w wyniku peklowania, czy to było w 0,4l czy w 3l solanki.Zresztą Pan nie odnosi się do zielonych plam tylko do słoności. I już Pan zaczynasz mieszać w to wuja i peklowanie mieszane.Na czym skończymy ??? Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Na niczym my we wspolnej dyskusji panie Gonzo - dla kolegi jest to moja ostatnia odpowiedz .Pozdrawiam Arkadiusz , myślę ze spróbuję głebiej poszukać w literaturze , moze sie uda , znależć właściwą odpowiedż.Pozdrawiam Edytowane 1 Listopada 2013 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 1 Listopada 2013 Ok Wojtku. Pomiń wodę jako nośnik/rozpuszczalnik peklosoli.Teraz abstrahując umieść 1kg mięsa w 10 gkg peklosoli, a drugi kg mięsa w 30 dkg peklosoli.Który kawałek mięsa będzie bardziej słony ? Dodano: 01 listopad 2013 - 21:42 Przekonuje mnie to. ze moj wuj zawodowy masarz i rzeznik zawsze mnie uczula by w przypadku mieszanego peklowania ,zastosować taka sama ilosc peklosoli na 1kg miesa do zrobienia roztworu A tu sam sobie odpowiedziałeś. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Miro , już napisałem ze mnie to nie przekonuje ,bedac pare lat na delegacji pieklem kurczaki w duzej ilosci soli i wcale nie byly słone wzięly tylko tyle soli, ile ? ,że nam smakowaly i nie byly nadmiernie słone. Jako Ci juz obiecalem sprawdzę ziemniaki gotujac je w roznych objetosciach przy zachowaniu tej samej masy .O efekcie powiadomię .Pozdrawiam Edytowane 1 Listopada 2013 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 1 Listopada 2013 Wojtku zerknij na układ mięso - woda - sól.Woda nie ma znaczenia, pozostaje mięso i sól. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 1 Listopada 2013 Miro dobrze , Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 2 Listopada 2013 Wojtek, przemyśl jeszcze raz sprawę wyrównywania się stężeń, biorąc pod uwagę, że mięso składa się głównie z .... wody. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 2 Listopada 2013 Może to Ci rozjaśni nieco Twoje wątpliwości.Zwróć uwagę ,że woda nie jest środkiem peklującym i tak jak pisał Miro możesz ją pominąć w swoich rozważaniach. http://wedlinydomowe.pl/peklowanie/peklowanie-porady/959-prawie-wszystko-o-peklowaniu-d Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8677-zielone-plamy-w-mi%C4%99sie/page/2/#findComment-310250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.