BonAir Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 3 Grudnia 2007 w ostatniej fazie dodajesz tłuszcz i miksujesz to wszystko Jak powyższe zdanie ma się do tego filmu ? http://www.scharfen.de/video/produkt_dsl.wmv Po włożeniu mięsa, dodaniu peklosoli (?) i lodu w postaci śniegu w zasadzie od razu został dodany tłuszcz (a przyprawy na samiutkim końcu). No chyba, że na filmie pokazana jest produkcja z użyciem dodatków funkcjonalnych i nie ma to znaczenia. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/873-par%C3%B3wki-w-os%C5%82onkach-czy-to-b%C5%82%C4%85d/page/2/#findComment-24068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Dokładnie pokazana jest ostatnia faza kutrowania od momentu włożenia tłuszczu i ona jest najdłuższa a reszta skrótowo i nie wiadomo jak długo było mięso kutrowane przed dodaniem tłuszczu skąd wiesz że to peklosól a nie białko i inne dodatki .Jak mnie uczono to parówki były robione z mięsa peklowanego. Dzisiaj wszystko się w nowoczesnych technologiach zmieniło się ale my przecież propagujemy na tej stronie dawne technologie produkcji dobrych wędlin z odrobiną tylko trochę nowoczesności w niektórych wyrobach. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/873-par%C3%B3wki-w-os%C5%82onkach-czy-to-b%C5%82%C4%85d/page/2/#findComment-24083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jaki jest w takim razie przeciętny całkowity czas kutrowania ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/873-par%C3%B3wki-w-os%C5%82onkach-czy-to-b%C5%82%C4%85d/page/2/#findComment-24088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Ważniejsza jest temp. farszu w czasie kutrowania niż czas procesu homogenizacji.W zależności od mocy sprzętu, wsadu jednorazowego i konkretnego przeznaczenia farszu może wynosić od 5 do 30 min.Raczej jeśli dobrze pamiętam, to przyjmuje się średnio 15 min. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/873-par%C3%B3wki-w-os%C5%82onkach-czy-to-b%C5%82%C4%85d/page/2/#findComment-24090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disel Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zrobiłem ostatnio parowki w osłonkach celulozowych i po sparzeniu czesciowo się odkreciły i pojawiła się woda w srodku. Co mogło być przyczyną? w smaku wysmienite. ps. Może ktoś poda linka gdzie jest na forum jak prawidłowo skrecać parówki w osłonce celulozowej?. Cytuj Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.Autor: Carlo Ancelotti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/873-par%C3%B3wki-w-os%C5%82onkach-czy-to-b%C5%82%C4%85d/page/2/#findComment-541786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 21 Lutego 2017 jak prawidłowo skrecać parówki w osłonce celulozowej Wiązać sznurkiem każdą. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8710-spółdzielnia-miłośników-dobrego-smaku-mazowszanka/?p=486709 [Dodano: 21 lut 2017 - 22:23]https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8710-spółdzielnia-miłośników-dobrego-smaku-mazowszanka/?p=361618 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/873-par%C3%B3wki-w-os%C5%82onkach-czy-to-b%C5%82%C4%85d/page/2/#findComment-541790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disel Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 21 Lutego 2017 Dzieki Cytuj Tak. To ja ustalam skład. Co do meczu z Realem to jeszcze się zastanawiam, czy zmiażdżyć ich jak walec, czy zmielić jak maszynka do mięsa.Autor: Carlo Ancelotti Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/873-par%C3%B3wki-w-os%C5%82onkach-czy-to-b%C5%82%C4%85d/page/2/#findComment-541803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.