Artur Dor Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 17 Listopada 2013 ilość jak na pierwszy raz bardzo spora - odważny jesteś ,szare oczko - dobry nastrzyk i było by po kłopocie - mięsko jest niedopeklowane w tym miejscu albo ma przebarwienie - po zdjęciu nie widać dokładnie (tak ja to widzę) to trzeba by zobaczyć z bliska i zobaczyć strukture mięsa - niedopeklowane ma wyraźnie inną gęstośćkiełbaski w przekroju - zdjęcia nie pokazują struktury kiełbasy - ale to wina przypiętego do aparatu operatora (ale to nie ma nic wspólnego z kiełbasą) wyglądają fajnieNajważniejsze by Tobie i Twoim bliskim smakowało i abyś na święta nic kupnego nie miał Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-313988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Listopada 2013 A czy ja mogę wyrazić opinię o wyrobach? Temat ciekawy, to lubię... Dawaj ,domniemuje ,że abud czeka na konstruktywną krytykę Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Listopada 2013 W zwiazku z moim dzisiejszym 12 h wedzeniem zapraszam do wydania opinii na temat ponizszych wyrobów: - zdjecie nr 1 od lewej krakowska ( ma jakieś brązowe przebarwienia nie wiem czemu); nastepnie szynkowa wg Mira ( rewelacja ) , polędwiczka i na koncu szynka z jakimś szarym oczkiem ( był to najwiekszy egzemplarz więc może dlatego, reszta ok ) -zdjecie nr 2 to kielbasa Rzeszowska wędzona 3 h i nastepnie pieczona 40 min -zdjęcie nr 3 to kiełbasa Zbója Madeja ( wędzona 3 h i parzona 25 min ) - super -Zdjęcie nr 4 to Krakowska oraz kiełbasa wg Szczepana która wędruje do parzenia ) - zdjęcie 5 i 6 to pyszne ośmiorniczki -Krakowska - z papryką w wędlinach trzeba uważać, można zepsuć wizualizację wyrobu, za luźno nadziana -Szynkowa wg. Mira - nie znam przepisu, ale jak na szynkową zdecydowanie za dużo masy wiążącej i za luźno nadziana-Szynka - szare oczko, to nie przeszkadza i zdarza się, wygląda na niedoparzoną, mierzyłeś temp. w środku tej szynki? -Kiełbasa Rzeszowska - skróć czas wędzenia i pieczenia o połowę, poznasz wtedy wyższość wyrobów pieczonych nad parzonymi-Kiełbasa Zbója - wygląda poprawnie-Ośmiorniczki - jadam tylko u beżowych, jak złowią Myślę, że jak na jeden cykl produkcyjny za dużo rodzajów asortymentu jak na początek, ale i tak jest nieźle. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbud Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Listopada 2013 -Krakowska - z papryką w wędlinach trzeba uważać, można zepsuć wizualizację wyrobu, za luźno nadziana -Szynkowa wg. Mira - nie znam przepisu, ale jak na szynkową zdecydowanie za dużo masy wiążącej i za luźno nadziana-Szynka - szare oczko, to nie przeszkadza i zdarza się, wygląda na niedoparzoną, mierzyłeś temp. w środku tej szynki? -Kiełbasa Rzeszowska - skróć czas wędzenia i pieczenia o połowę, poznasz wtedy wyższość wyrobów pieczonych nad parzonymi-Kiełbasa Zbója - wygląda poprawnie-Ośmiorniczki - jadam tylko u beżowych, jak złowią Myślę, że jak na jeden cykl produkcyjny za dużo rodzajów asortymentu jak na początek, ale i tak jest nieźle. -Z tym luźnym nadzianiem to nie wiem jak to lepiej zrobić, nabijałem z żoną, nastepnie rolowałem i nakłuwałem, nie rozpada sie na kawałki po zdjeciu jelita więc nie jest tak źle.-Szynkowa Mira zdecydowanie według jego przepisu, po czym stwierdasz za duzą ilość masy wiążącej?- Wszystko parzę z termometrem wewnętrznym, ta szynka była najwieksza i tu wystapił problem-reszta sztuk jest ok-Jeśli Rzeszowską będę wędził 1,5 h plus 20 min pieczenia jak radzisz to będzie surowa Cytuj Adbud Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Listopada 2013 Jeśli Rzeszowską będę wędził 1,5 h plus 20 min pieczenia jak radzisz to będzie surowa Jak ją sparzysz albo podpieczesz do odpowiedniej temperatury wewnątrz to będzie dobra Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 18 Listopada 2013 -Z tym luźnym nadzianiem to nie wiem jak to lepiej zrobić, Wystarczyło po przewiązaniu i wymasowaniu zacisnąć pętelkę na środku i wyszłyby dwie ciasno napełnione .Pochwal się czy warto bawić się w ośmiorniczki , czy jak podejrzewam guma do żucia o morskim smaku ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbud Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Listopada 2013 -Z tym luźnym nadzianiem to nie wiem jak to lepiej zrobić,Wystarczyło po przewiązaniu i wymasowaniu zacisnąć pętelkę na środku i wyszłyby dwie ciasno napełnione .Pochwal się czy warto bawić się w ośmiorniczki , czy jak podejrzewam guma do żucia o morskim smaku ? no to nastepnym razem zrobie dłuższą i zacisnę w połowie. Co do ośmiornic to chyba nie do konca, jadlem je pod różnymi postaciami w Chorwacji i Egipcie. Te które widzisz na zdjeciu są kupione w Polsce i przyrządzone przez moją żonę. Jak sie dobrze zrobi to smakują fajnie ale napewno nie są gumiaste i nie przypominają typowego morskiego smaku Dodano: 18 listopad 2013 - 19:14 Jeśli Rzeszowską będę wędził 1,5 h plus 20 min pieczenia jak radzisz to będzie surowaJak ją sparzysz albo podpieczesz do odpowiedniej temperatury wewnątrz to będzie dobra No wlasnie ale oryginalnie ona nie miala byc parzona. Mówisz o pieczeniu w wedzarni do odpowiedniej temperatury wewnętrznej czy może o pieczeniu w piekarniku ? Jeśli w wędzarni to ciężko będzie mierzyć temp. wew. Cytuj Adbud Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Listopada 2013 A co przeszkadza w mierzeniu temperatury podczas pieczenia w wędzarni? Wystarczy że zanabędziesz drogą kupna termometr z sondą (najprostszy i najtańszy to z Ikei za 28 złociszy) i po sprawie. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 18 Listopada 2013 -Z tym luźnym nadzianiem to nie wiem jak to lepiej zrobić, nabijałem z żoną, nastepnie rolowałem i nakłuwałem, nie rozpada sie na kawałki po zdjeciu jelita więc nie jest tak źle. Nie wiem czy wiesz ,że te osłonki białkowe, które użyłeś do krakowskiej to powinieneś najpierw namoczyć w 10% roztworze wody z solą przez 15 min.Robią się wtedy bardziej miękkie i można je przepełnić. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbud Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 18 Listopada 2013 -Z tym luźnym nadzianiem to nie wiem jak to lepiej zrobić, nabijałem z żoną, nastepnie rolowałem i nakłuwałem, nie rozpada sie na kawałki po zdjeciu jelita więc nie jest tak źle. Nie wiem czy wiesz ,że te osłonki białkowe, które użyłeś do krakowskiej to powinieneś najpierw namoczyć w 10% roztworze wody z solą przez 15 min.Robią się wtedy bardziej miękkie i można je przepełnić. tak tez zrobilem Cytuj Adbud Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 21 Listopada 2013 Te które widzisz na zdjeciu są kupione w Polsce i przyrządzone przez moją żonę. Jak sie dobrze zrobi to smakują fajnie ale napewno nie są gumiaste i nie przypominają typowego morskiego smaku A mógłbyś podać dokładniejszy przepis na owe ośmiorniczki ? i gdzie je nabyłeś? Będę niezmiernie wdzięczny Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbud Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 25 Listopada 2013 Te które widzisz na zdjeciu są kupione w Polsce i przyrządzone przez moją żonę. Jak sie dobrze zrobi to smakują fajnie ale napewno nie są gumiaste i nie przypominają typowego morskiego smaku A mógłbyś podać dokładniejszy przepis na owe ośmiorniczki ? i gdzie je nabyłeś? Będę niezmiernie wdzięczny Pozdrawiam. Przepis wzięty stad : http://gotujmy.pl/osmiornica-z-ziemniakami,przepisy-kuchnie-swiata-przepis,46509.html a ośmiorniczki kupiłe w Selgrosie Cytuj Adbud Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-316078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.