Skocz do zawartości

Wyroby Adbud- krytyka mile widziana :)


Rekomendowane odpowiedzi

ilość jak na pierwszy raz bardzo spora - odważny jesteś :),
szare oczko - dobry nastrzyk i było by po kłopocie - mięsko jest niedopeklowane w tym miejscu albo ma przebarwienie - po zdjęciu nie widać dokładnie (tak ja to widzę) to trzeba by zobaczyć z bliska i zobaczyć strukture mięsa - niedopeklowane ma wyraźnie inną gęstość
kiełbaski w przekroju - zdjęcia nie pokazują struktury kiełbasy - ale to wina przypiętego do aparatu operatora (ale to nie ma nic wspólnego z kiełbasą) wyglądają fajnie
Najważniejsze by Tobie i Twoim bliskim smakowało i abyś na święta nic kupnego nie miał

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-313988
Udostępnij na innych stronach

 

 

A czy ja mogę wyrazić opinię o wyrobach? :cool: Temat ciekawy, to lubię...

Dawaj ,domniemuje  ,że abud czeka na konstruktywną krytykę :cool:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314049
Udostępnij na innych stronach

 

 

W zwiazku z moim dzisiejszym 12 h wedzeniem zapraszam do wydania opinii na temat ponizszych wyrobów: - zdjecie nr 1 od lewej krakowska ( ma jakieś brązowe przebarwienia nie wiem czemu); nastepnie szynkowa wg Mira ( rewelacja ) , polędwiczka i na koncu szynka z jakimś szarym oczkiem ( był to najwiekszy egzemplarz więc może dlatego, reszta ok ) -zdjecie nr 2 to kielbasa Rzeszowska wędzona 3 h i nastepnie pieczona 40 min -zdjęcie nr 3 to kiełbasa Zbója Madeja ( wędzona 3 h i parzona 25 min ) - super -Zdjęcie nr 4 to Krakowska oraz kiełbasa wg Szczepana która wędruje do parzenia ) - zdjęcie 5 i 6 to pyszne ośmiorniczki

 

-Krakowska - z papryką w wędlinach trzeba uważać, można zepsuć wizualizację wyrobu, za luźno nadziana 

-Szynkowa wg. Mira - nie znam przepisu, ale jak na szynkową zdecydowanie za dużo masy wiążącej i za luźno nadziana

-Szynka - szare oczko, to nie przeszkadza i zdarza się, wygląda na niedoparzoną, mierzyłeś temp. w środku tej szynki? 

-Kiełbasa Rzeszowska - skróć czas wędzenia i pieczenia o połowę, poznasz wtedy wyższość wyrobów pieczonych nad parzonymi

-Kiełbasa Zbója  - wygląda poprawnie

-Ośmiorniczki - jadam tylko u beżowych, jak złowią

 

Myślę, że jak na jeden cykl produkcyjny za dużo rodzajów asortymentu jak na początek, ale i tak jest nieźle. :cool:  

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314093
Udostępnij na innych stronach

 

 

-Krakowska - z papryką w wędlinach trzeba uważać, można zepsuć wizualizację wyrobu, za luźno nadziana 

-Szynkowa wg. Mira - nie znam przepisu, ale jak na szynkową zdecydowanie za dużo masy wiążącej i za luźno nadziana

-Szynka - szare oczko, to nie przeszkadza i zdarza się, wygląda na niedoparzoną, mierzyłeś temp. w środku tej szynki? 

-Kiełbasa Rzeszowska - skróć czas wędzenia i pieczenia o połowę, poznasz wtedy wyższość wyrobów pieczonych nad parzonymi

-Kiełbasa Zbója  - wygląda poprawnie

-Ośmiorniczki - jadam tylko u beżowych, jak złowią

 

Myślę, że jak na jeden cykl produkcyjny za dużo rodzajów asortymentu jak na początek, ale i tak jest nieźle. :cool:  

 

-Z tym luźnym nadzianiem to nie wiem jak to lepiej zrobić, nabijałem z żoną, nastepnie rolowałem i nakłuwałem, nie rozpada sie na kawałki po zdjeciu jelita więc nie jest tak źle.

-Szynkowa Mira zdecydowanie według jego przepisu, po czym stwierdasz za duzą ilość masy wiążącej?

- Wszystko parzę z termometrem wewnętrznym, ta szynka była najwieksza i tu wystapił problem-reszta sztuk jest ok

-Jeśli Rzeszowską będę wędził 1,5 h plus 20 min pieczenia jak radzisz to będzie surowa :)

Adbud

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314184
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jeśli Rzeszowską będę wędził 1,5 h plus 20 min pieczenia jak radzisz to będzie surowa
Jak ją sparzysz albo podpieczesz do odpowiedniej temperatury wewnątrz to będzie dobra  :)  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314185
Udostępnij na innych stronach

 

 

-Z tym luźnym nadzianiem to nie wiem jak to lepiej zrobić,

Wystarczyło po przewiązaniu i wymasowaniu zacisnąć pętelkę na środku i wyszłyby dwie ciasno napełnione .

Pochwal się czy warto bawić się w ośmiorniczki , czy jak podejrzewam guma do żucia o morskim smaku ?  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314186
Udostępnij na innych stronach

 

-Z tym luźnym nadzianiem to nie wiem jak to lepiej zrobić,

Wystarczyło po przewiązaniu i wymasowaniu zacisnąć pętelkę na środku i wyszłyby dwie ciasno napełnione .

Pochwal się czy warto bawić się w ośmiorniczki , czy jak podejrzewam guma do żucia o morskim smaku ?  

 

no to nastepnym razem zrobie dłuższą i zacisnę w połowie. Co do ośmiornic to chyba nie do konca, jadlem je pod różnymi postaciami w Chorwacji i Egipcie. Te które widzisz na zdjeciu są kupione w Polsce i przyrządzone przez moją żonę. Jak sie dobrze zrobi to smakują fajnie ale napewno nie są gumiaste i nie przypominają typowego morskiego smaku :)

 

Dodano: 18 listopad 2013 - 19:14

 

Jeśli Rzeszowską będę wędził 1,5 h plus 20 min pieczenia jak radzisz to będzie surowa
Jak ją sparzysz albo podpieczesz do odpowiedniej temperatury wewnątrz to będzie dobra  :)  

 

No wlasnie ale oryginalnie ona nie miala byc parzona. Mówisz o pieczeniu w wedzarni do odpowiedniej temperatury wewnętrznej czy może o pieczeniu w piekarniku ? Jeśli w wędzarni to ciężko będzie mierzyć temp. wew.

Adbud

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314193
Udostępnij na innych stronach

A co przeszkadza w mierzeniu temperatury podczas pieczenia w wędzarni? Wystarczy że zanabędziesz drogą kupna termometr z sondą (najprostszy i najtańszy to z Ikei za 28 złociszy) i po sprawie.

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314194
Udostępnij na innych stronach

 

 

-Z tym luźnym nadzianiem to nie wiem jak to lepiej zrobić, nabijałem z żoną, nastepnie rolowałem i nakłuwałem, nie rozpada sie na kawałki po zdjeciu jelita więc nie jest tak źle.

 

Nie wiem czy wiesz ,że te osłonki białkowe, które użyłeś do krakowskiej to powinieneś najpierw namoczyć w 10% roztworze wody z solą przez 15 min.Robią się wtedy bardziej miękkie i można je przepełnić. 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314210
Udostępnij na innych stronach

 

-Z tym luźnym nadzianiem to nie wiem jak to lepiej zrobić, nabijałem z żoną, nastepnie rolowałem i nakłuwałem, nie rozpada sie na kawałki po zdjeciu jelita więc nie jest tak źle.

 

Nie wiem czy wiesz ,że te osłonki białkowe, które użyłeś do krakowskiej to powinieneś najpierw namoczyć w 10% roztworze wody z solą przez 15 min.Robią się wtedy bardziej miękkie i można je przepełnić. 

 

tak tez zrobilem 

Adbud

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314216
Udostępnij na innych stronach

 

 

Te które widzisz na zdjeciu są kupione w Polsce i przyrządzone przez moją żonę. Jak sie dobrze zrobi to smakują fajnie ale napewno nie są gumiaste i nie przypominają typowego morskiego smaku

 

A mógłbyś podać dokładniejszy przepis na owe ośmiorniczki ? i gdzie je nabyłeś? Będę niezmiernie wdzięczny :) 

Pozdrawiam. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-314863
Udostępnij na innych stronach

 

Te które widzisz na zdjeciu są kupione w Polsce i przyrządzone przez moją żonę. Jak sie dobrze zrobi to smakują fajnie ale napewno nie są gumiaste i nie przypominają typowego morskiego smaku

 

A mógłbyś podać dokładniejszy przepis na owe ośmiorniczki ? i gdzie je nabyłeś? Będę niezmiernie wdzięczny :)

Pozdrawiam. 

 

Przepis wzięty stad : http://gotujmy.pl/osmiornica-z-ziemniakami,przepisy-kuchnie-swiata-przepis,46509.html a ośmiorniczki kupiłe w Selgrosie

Adbud

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8772-wyroby-adbud-krytyka-mile-widziana/page/2/#findComment-316078
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.