Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z reacji tego że w domu koniecznie przyszła moda na "odchudzanie" 

To indyka trzeba a nie świnkę.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336158
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Kaziu, moje wyniki kiepsko triglicerydy lub coś tam takiego do bani, trzeba się leczyć :w00t: , ale damy radę :thumbsup:. Zdrówka i pozdrowienia dla Ciebie i żony.

 

 

Indyka nie ma bo dób ja juz cały zjadł :D

Edytowane przez animus
Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336160
Udostępnij na innych stronach

pekolwana 5 dni i dwa dni gotowana po 5 minut

 

dobrze czytam ? Dwa dni gotowania po 5 minut ?

Nie rozpada się ?  :angel:  ;)

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336163
Udostępnij na innych stronach

Nie rozpada się ?

 

dyzio  a nie ropada się, toszkę się rozkleja w miejscu gdzie ją związałem do kupy bo miała 2 kg, gotowałem tak jak wcześniej wczoraj wieczorem zacząłem, mięso do zimnej wody, gdy się zagotowała odczekałem 5 minut z zegarkiem w ręku, pozostawiłem na piecu do wystygnięcia calą noc i dziś rano ponownie zabieg pięciominutowy, gdy sama z siebie ostygła w wodzie ociekanie i dopiero do krojenia. Mięsko super, część właśnie żona zrobiła w galarecie.

Tak na marginesie dla kolegów lubiących kopać - kielonek na fotce wykopany własnoręcznie.

post-56205-0-42770400-1393242227_thumb.jpgpost-56205-0-86688300-1393242337_thumb.jpg

Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336165
Udostępnij na innych stronach

Ja kiedyś z kumplami założyłem się o mocny trunek, że 1,5kg tort zjem w 8 minut. Byli niemile zaskoczeni, kiedy po czterech dniach skończyłem.

 

A co do wykopanego kielonka na fotce, to gdzieś go wykopał, bo nie wiżu.  :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336169
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Za radą  paweljack-a tylko nie z indyka a z kurczaka, oraz przepisem znalezionym na szanownym forum :clap: , 2 kg, podudzi z kurczaka, i wyszła mielonka, rodzinka twierdzi że bardzo smaczna i zwięzła, tam gdzie były jeszcze dziurki zalało je galaretką.

post-56205-0-76506400-1394090539_thumb.jpg

Edytowane przez animus
Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-338977
Udostępnij na innych stronach

A możesz podrzucić link do przepisu albo podać przepis?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339000
Udostępnij na innych stronach

Moja rada (na wypadek gdybyś chciał zamrozić)- mielonki nie mroź, zjadaj na bieżąco. Z uwagi na wysoką zawartość wody rozmrożona jest nieciekawa...

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339010
Udostępnij na innych stronach

Ja kiedyś jak mi się mielonka przejadła i nie bardzo wiedziałem co z resztą zrobić (jakoś sporawo jej narobiłem) zrobiłem z niej kotlety. panierka jak do schaboszczaka i na patelnię. Wyszło całkiem całkiem....  :cool:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339013
Udostępnij na innych stronach

Pamiętam. Smażyłeś na nowej patelni i złoty kolor nie za bardzo był wyszedł. Z Twojej rady skorzystałem i do dziś domownicy nie wiedzą co było na obiad. Smakowało, że hej !!!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339017
Udostępnij na innych stronach

 

 

Smażyłeś na nowej patelni i złoty kolor nie za bardzo był wyszedł.
I Ty Brutusie....  :facepalm:  Żeby tak moje wtopy publicznie wyciągać  :cry:  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339018
Udostępnij na innych stronach

Obróbka nie istotna.

Myśl się liczy. Zwłaszcz przewodnia.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339019
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję bardzo, jak chcesz wkleić konkretny przepis, w tym przypadku post ma numer <56, klikasz se na niego i kopiujesz adres i masz tak: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/?p=323911  Zakładam, że to ten.  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339033
Udostępnij na innych stronach

Witaj Animus. Twoje wyroby są super :clap: :clap: :clap: Jestem pod wrażeniem.

Chodzi mi o tę mielonkę z podudzia. Czy Ty nakłuwasz te osłonki do parzenia?

Przykładowo, jak włożę taką mielonkę w rękawie do praski, to muszę nakłuć?

 

Pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339128
Udostępnij na innych stronach

Moim, powiem tak, jak wyciągnąłem z gorącej wody to sama mielonka jest "napompowana", wkładam w praskę i dociskam, po jakimś czasie dociagam praskę w miarę stygnacej mielonki, to takie moje obserwacje ze jak ostygnie na samym początku to praska robi się luzniejsza. Nie robię nakłuć bo obawiam się że wycieknie to co najlepsze a i może dojdzie do rozerwania osłonki. 

Może bardziej doświadczeni z forum mają inne zdanie ale ja zrobiłem to w ten sposób.

Edytowane przez animus
Pozdrawiam Andrzej
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339140
Udostępnij na innych stronach

Te podudzia idą ze skórą?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339161
Udostępnij na innych stronach

Ja dawałem samo mięso z podudzi. Bez skóry  :)

OK. a skóra przeszkadza w konsystencji, czy czymś innym?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339205
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.