paweljack Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Lutego 2014 Z reacji tego że w domu koniecznie przyszła moda na "odchudzanie" To indyka trzeba a nie świnkę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Kaziu, moje wyniki kiepsko triglicerydy lub coś tam takiego do bani, trzeba się leczyć , ale damy radę . Zdrówka i pozdrowienia dla Ciebie i żony. Indyka nie ma bo dób ja juz cały zjadł Edytowane 24 Lutego 2014 przez animus Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) [ pekolwana 5 dni i dwa dni gotowana po 5 minut. To wszystko gotowa do zjedzenia Edytowane 24 Lutego 2014 przez maria.s Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Lutego 2014 pekolwana 5 dni i dwa dni gotowana po 5 minut dobrze czytam ? Dwa dni gotowania po 5 minut ?Nie rozpada się ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Lutego 2014 Nie rozpada się ? dyzio a nie ropada się, toszkę się rozkleja w miejscu gdzie ją związałem do kupy bo miała 2 kg, gotowałem tak jak wcześniej wczoraj wieczorem zacząłem, mięso do zimnej wody, gdy się zagotowała odczekałem 5 minut z zegarkiem w ręku, pozostawiłem na piecu do wystygnięcia calą noc i dziś rano ponownie zabieg pięciominutowy, gdy sama z siebie ostygła w wodzie ociekanie i dopiero do krojenia. Mięsko super, część właśnie żona zrobiła w galarecie.Tak na marginesie dla kolegów lubiących kopać - kielonek na fotce wykopany własnoręcznie. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Lutego 2014 Dziękuję już rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Lutego 2014 Ja kiedyś z kumplami założyłem się o mocny trunek, że 1,5kg tort zjem w 8 minut. Byli niemile zaskoczeni, kiedy po czterech dniach skończyłem. A co do wykopanego kielonka na fotce, to gdzieś go wykopał, bo nie wiżu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Lutego 2014 dyzio u takiego pana co lubi czteropaki, kielonek z II wojny zrobiony z łuski, praktyczny tzw. sztuka okopowa Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-336173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 6 Marca 2014 (edytowane) Za radą paweljack-a tylko nie z indyka a z kurczaka, oraz przepisem znalezionym na szanownym forum , 2 kg, podudzi z kurczaka, i wyszła mielonka, rodzinka twierdzi że bardzo smaczna i zwięzła, tam gdzie były jeszcze dziurki zalało je galaretką. Edytowane 6 Marca 2014 przez animus Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-338977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 6 Marca 2014 A możesz podrzucić link do przepisu albo podać przepis? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 6 Marca 2014 Znalazłem tą mielonkę u tusiaczkahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page-3 Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 6 Marca 2014 Moja rada (na wypadek gdybyś chciał zamrozić)- mielonki nie mroź, zjadaj na bieżąco. Z uwagi na wysoką zawartość wody rozmrożona jest nieciekawa... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 6 Marca 2014 Dziękuję bardzo za przepis :clap: , jest super, mrozić nie będę bo już pewnie nie będzie co, jutro do pracy a po jutrze będzie robiona następna porcja. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 6 Marca 2014 Ja kiedyś jak mi się mielonka przejadła i nie bardzo wiedziałem co z resztą zrobić (jakoś sporawo jej narobiłem) zrobiłem z niej kotlety. panierka jak do schaboszczaka i na patelnię. Wyszło całkiem całkiem.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 6 Marca 2014 Pamiętam. Smażyłeś na nowej patelni i złoty kolor nie za bardzo był wyszedł. Z Twojej rady skorzystałem i do dziś domownicy nie wiedzą co było na obiad. Smakowało, że hej !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 6 Marca 2014 Smażyłeś na nowej patelni i złoty kolor nie za bardzo był wyszedł. I Ty Brutusie.... Żeby tak moje wtopy publicznie wyciągać Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 6 Marca 2014 Obróbka nie istotna.Myśl się liczy. Zwłaszcz przewodnia. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 6 Marca 2014 Znalazłem tą mielonkę u tusiaczkahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page-3Dziękuję bardzo, jak chcesz wkleić konkretny przepis, w tym przypadku post ma numer <56, klikasz se na niego i kopiujesz adres i masz tak: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/?p=323911 Zakładam, że to ten. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgadza się to ten, dzięki będę pamiętał. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 6 Marca 2014 Witaj Animus. Twoje wyroby są super :clap: Jestem pod wrażeniem.Chodzi mi o tę mielonkę z podudzia. Czy Ty nakłuwasz te osłonki do parzenia?Przykładowo, jak włożę taką mielonkę w rękawie do praski, to muszę nakłuć? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) Moim, powiem tak, jak wyciągnąłem z gorącej wody to sama mielonka jest "napompowana", wkładam w praskę i dociskam, po jakimś czasie dociagam praskę w miarę stygnacej mielonki, to takie moje obserwacje ze jak ostygnie na samym początku to praska robi się luzniejsza. Nie robię nakłuć bo obawiam się że wycieknie to co najlepsze a i może dojdzie do rozerwania osłonki. Może bardziej doświadczeni z forum mają inne zdanie ale ja zrobiłem to w ten sposób. Edytowane 7 Marca 2014 przez animus Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 7 Marca 2014 Te podudzia idą ze skórą? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 7 Marca 2014 Ze skórką, wszystko razem zmielone Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 7 Marca 2014 Ja dawałem samo mięso z podudzi. Bez skóry Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 7 Marca 2014 Ja dawałem samo mięso z podudzi. Bez skóry OK. a skóra przeszkadza w konsystencji, czy czymś innym? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/page/2/#findComment-339205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.