miro Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Piękna dekoracja domku ....... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja tam na kotach się nie znam ale chyba by nie dały rady sięgnąć takich powieszonych na rynnie? U nas większym zagrożeniem są mewy ... Wielkie bydlęta i pazerne jak diabli Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek58au Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 23 Grudnia 2013 A u mnie sikorki by zjadly :-) Wesolych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 23 Grudnia 2013 i pazerne jak diabli Ja bym temu nie ufał http://hanula1950.blox.pl/resource/Mikolaj_juz_w_drodze1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbarian Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Smakowicie tusiaczek, smakowicie Uśmiechnę się do kolegi jakby co o porady bo blisko Edytowane 30 Grudnia 2013 przez darbarian Cytuj Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Jako że jakoś wymiotło zawartość lodówki zainspirowany zobaczonym gdzieś na forum przepisem @arkadiusza postanowiłem zrobić na szybkiego mielonkę z podudzi. W przepisie praktycznie nic nie zmieniałem, 2 kg podudzi z kurczaka, peklowane 24 godziny - 23 g/kg (mieszanka 50/50 sól/peklosól), potem zmielone na sitku 5mm, dodane 0,5 litra zimnej wody (25% wagi), 2,5 gr pieprzu (nie miałem białego więc dałem czarny), od siebie dodałem troszkę mielonej gałki bo lubię. Wymieszałem do wchłonięcia wody i dodałem 60g mąki ziemniaczanej (3% ). Po dość dokładnym wymieszaniu wpakowałem w osłonki termokurczliwe. Nauczony ostatnim doświadczeniem ze duży baton trudniej zjeść podzieliłem całość na cztery zgrabne bąbelki Parzone 85 minut w temperaturze 80`C. Potem wsadzone w praskę spod samiućkich tater i na balkon.Smak i konsystencja całości bardzo nam odpowiadają więc wyrób ten będzie częściej gościł u nas w domku....Zdjęcia z telefony więc kiepskawe ale kolorek ładny, różowiutki, całość zwięzła, dziurek mało. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 22 Lutego 2014 Była jakaś dyskusja o salcesonach chyba Minusem posiadania dużej zamrażarki jest możliwość utraty kontroli nad zawartością. Ładowałem i ładowałem aż się okazało że więcej ładuję niż zjadamy i teraz trzeba opróżniać Przy okazji wyciągania towaresu z zamrażarki coraz bardziej zachwycam się krajalnicą i zastanawiam się dlaczego polowałem na taką dopiero teraz? Spółdzielnia obrasta w sprzęt. następny może kuterek? Salcefix z listopadowej spółdzielni.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 22 Lutego 2014 Salcefix z listopadowej spółdzielni.. Ho ho ho,u mnie już dawno zniknęło nawet wspomnienie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 22 Lutego 2014 Musisz Kaziu większą zamrażarkę sobie sprawić Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 22 Lutego 2014 Musisz Kaziu większą zamrażarkę sobie sprawić Raczej wywalić tę co mam.Wczoraj wyniki badań odebrałem Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 22 Lutego 2014 Minusem posiadania dużej zamrażarki jest możliwość utraty kontroli nad zawartością Od pewnego czasu posługujemy się "kartoteką" szuflad zamrażarek.Jest to kartonowa kartka podzielona na prostokąty. W kolejnych wpisuje się numer szuflady, dołożona zawartość z datą. Kółeczka oznaczają ilość opakowań danego produktu. Po wyciągnięciu czegokolwiek jest wykreślane kółeczko a na końcu cała pozycja. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 22 Lutego 2014 Była jakaś dyskusja o salcesonach chyba Minusem posiadania dużej zamrażarki jest możliwość utraty kontroli nad zawartością. Ładowałem i ładowałem aż się okazało że więcej ładuję niż zjadamy i teraz trzeba opróżniać Przy okazji wyciągania towaresu z zamrażarki coraz bardziej zachwycam się krajalnicą i zastanawiam się dlaczego polowałem na taką dopiero teraz? Spółdzielnia obrasta w sprzęt. następny może kuterek? Salcefix z listopadowej spółdzielni.... 20140222_093749.jpgA jaką żeś tą krajalicę zakupił - wkleisz foto, może ja bym se zakupił? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 22 Lutego 2014 wkleisz foto, może ja bym se zakupił? Foto już wklejone Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) A jaką żeś tą krajalicę zakupił - wkleisz foto, może ja bym se zakupił?Sylwek, prosisz - masz https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8751-tusiaczkowy-sprzęcior/?p=334954 Edytowane 22 Lutego 2014 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Od pewnego czasu posługujemy się "kartoteką" szuflad zamrażarek.Jak się ma szuflady to tak można robić ale ja mam np skrzyniowa 300l i tez co jakiś czas odnajduję zapomniane skarby - niby staram się układać w kartonach i robić spis ale zawsze mam jakieś niespodzianki a grzebanie w niej jest wielce niewdzięczne. Tusiaczku ,krajalnica bardzo fajna dodatku za taką cenę - ja się jeszcze nie dorobiłam . Edytowane 22 Lutego 2014 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 26 Lutego 2014 Pogoda dzisiaj ładniutka więc sobie troszkę "popopełniam" słoninki co ją był ofiarnie Kurpsiu na kulig przywiózł. Wysoliła się juz chyba wystarczająco więc została popaprykowana i zaraz idzie w dym. Potem parzenie w workach próżniowych i część do zamrażarki a pozostała część jeszcze do podwędzenia. Eksperyment taki... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 26 Lutego 2014 . Eksperyment taki... Obadamy,ocenimy Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 26 Lutego 2014 Się wie Spółdzielnia już się jakaś powolutku kroi to się zakąsi Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 26 Lutego 2014 piszę się na zakąszanie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Własnie zakanszam wersją pierwszą czyli wędzona i potem parzoną. Mniodzio.... Mięciutka, lekko chrupka. Na razowym chlebku z cebulką i ogóraskiem w sam raz http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glodny.gifW tak zwanym międzyczasie wersja druga dymi się ponownie Edytowane 26 Lutego 2014 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 27 Lutego 2014 Słoninka wyszła prima !!! Po schłodzeniu jest jeszcze lepsza. Praktycznie smarowna... Przepis na bazę zostanie więc na wieki a żeby nie było zbyt monotonnie pokombinuję czasem z przyprawami do obsypania.Dzisiaj podobno tłusty czwartek więc słoninka idealnie się komponuje z pączkami Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 27 Lutego 2014 Po sześć pączków na twarz ? Śmiałe posunięcie. Kusząco wyglądają !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 27 Lutego 2014 Masz zlote raczki do wyrobow i wypiekow :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 27 Lutego 2014 W pierwowzorze pączki były właśnie nadziewane skwarkami ze słoniny, z tym że ciasto było chlebowe. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 27 Lutego 2014 Słoninka wyszła prima !!! Tusiaczku, możesz podać jak długo i w jakiej temperaturze parzyłeś słoninę?Rozumiem, że parzyłeś zapakowaną próżniowo w garnku elektrycznym. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.