renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Spis treści Kotlet mielony nadziewany serem fetą i orzechami Edytowane 5 Grudnia 2013 przez abratek Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Kotlet mielony nadziewany serem fetą i orzechami Mięso mielonejajkabułkacebulasólpieprztymianekser fetaorzech włoskiebułka tartasmalec Kotlety mielone kto ich nie lubi ja uwielbiam Nie lubiąc nudy w kuchni ciągle szukam czegoś nowego i tak oto kiedyś wyszperałam w internecie ten przepis Długo czekał w kolejce do zrobienia a szkoda bo jest pyszny Mięso mielone jajko , cebulę , bułkę odciśniętą namoczoną w mleku sól , pieprz i odrobinę tymianku dobrze wyrabiamy Ser feta mieszamy z mielonymi orzechami Mięso mielone nadziewamy farszem obtaczamy w jajku i bułce smażymy na smalcu Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ciekawe. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Witaj Renesi.Ciekawe kotleciki. A czy w tym przepisie brano pod uwagę inny ser? Ja akurat fety nie lubię a orzechy nie przeszkadzają Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Basiu myślę że można fetę zastąpić jakimś serkiem kremowym albo twarogiem tylko wtedy farsz będzie trzeba osolić Robiłam kiedyś kotleciki z mascarpone i pieczarkami i też były pyszne Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dziękuję Renesi. Zawsze to jakaś nowość. U mnie ostatnio idą mielone z pieczarkami. Teraz spróbuję z tego przepisu. Zobaczę jaki ser dostanę kupić, teraz jest serowy zawrót głowy, to coś wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Basiu a pieczarki ścierasz na tarce i dodajesz do mięska czy jakoś inaczej robisz ? Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Jak robię faszerowane to na tarce, na grubym oczku. Jak mieszam z mielonym to kroję w kosteczkę dość drobną , no tak 1cm/1cm, później na patelnię, podsmażam z solą, pieprzem, cebuklą do momentu aż cały sok odparuje. Tak żeby były dość suche.Tak samo postępuję z pieczarkami scieranymi na tarce, Do tych scieranych na tarce, dodaję na koniec trochę bułki tartej aby się wiązało z pieczarkami.Dopiero takie usmażone daję do mięska, bo inaczej nie będzie smaku a i sok z pieczarek zepsuł by całą konsystencję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Grudnia 2013 @Basia285,moze ser plesniowy jak np "lazur" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Basiu dziękuję za odpowiedźElektra jak najbardziej nadają się sery pleśniowe ja polecam gorgonzolęNastępne mielone mam w planie zrobić z gorgonzolą i gruszką ciekawe co wyjdzie Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Mielone też są dobre z oscypkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Mielone też są dobre z oscypkiem.Tylko trzeba mieć znajomego Górala Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dziewczyny ... ja postępuję inaczej z pieczarkami. Kroję na kawałki i przesmażam razem z cebulą. Jak odparują wtedy mielę na maszynce o większych oczkach. Ale uważam że każdy sposób jest dobry. Reniu... Twoje kotleciki wyglądają bardzo smacznie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ja akurat mam od znajomego górala ze Słowacji tam nazywają się ośtiepky. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Halusia sposób dobry na pewno go wykorzystam do farszu na pierogi z pieczarkami i kapustą Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 3 Grudnia 2013 z gorgonzola tez moga byc smaczne ,ja czasem robie takie male kotleciki i do tego robie sos z gorgonzola oo a gruszka swietny pomysl ,i dobrze ze wspomnialyscie musze na swieta zrobic w occie takie z syropu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 3 Grudnia 2013 A czy w tym przepisie brano pod uwagę inny ser? Ja akurat fety nie lubię Ja robiłam podobną wersję z serkiem topionym w środku ( tylko musi być z tych bardziej twardych) Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Olga ja często robię z serkiem topionym i są super Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-318271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 13 Marca 2014 Do mielonych wciskam kosteczki sera żółtego(twardego) a panieruję w płatkach kukurydzianych,pokruszonych wałkiem do ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8994-by-kotlet-mielony-nie-by%C5%82-nudny/#findComment-340496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.