Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

By kotlet mielony nie był nudny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 03 gru 2013 - 08:19

Spis treści

 

Kotlet mielony nadziewany serem fetą i orzechami


Użytkownik abratek edytował ten post 05 gru 2013 - 19:12


#2 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 03 gru 2013 - 11:13

Kotlet mielony nadziewany serem fetą i orzechami

 

 

Mięso mielone

jajka

bułka

cebula

sól

pieprz

tymianek

ser feta

orzech włoskie

bułka tarta

smalec

 

Kotlety mielone kto ich nie lubi ja uwielbiam Nie lubiąc nudy w kuchni ciągle szukam czegoś nowego i tak oto kiedyś wyszperałam w internecie ten przepis Długo czekał w kolejce do zrobienia a szkoda bo jest pyszny

 

Mięso mielone jajko , cebulę , bułkę odciśniętą namoczoną w mleku sól , pieprz i odrobinę tymianku dobrze wyrabiamy Ser feta mieszamy z mielonymi orzechami Mięso mielone nadziewamy farszem obtaczamy w jajku i bułce smażymy na smalcuZałączony plik  IMG_6006.JPG   69,84 KB   4 Ilość pobrań



#3 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6075 postów

Napisano 03 gru 2013 - 14:09

Ciekawe. :)



#4 Basia285

Basia285

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 355 postów
  • MiejscowośćPolice

Napisano 03 gru 2013 - 14:27

Witaj Renesi.

Ciekawe kotleciki. A czy w tym przepisie brano pod uwagę inny ser? Ja akurat fety nie lubię :D a orzechy nie przeszkadzają :)

Pozdrawiam



#5 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 03 gru 2013 - 14:48

Basiu myślę że można fetę zastąpić jakimś serkiem kremowym albo twarogiem tylko wtedy farsz będzie trzeba osolić Robiłam kiedyś kotleciki z mascarpone i pieczarkami i też były pyszne



#6 Basia285

Basia285

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 355 postów
  • MiejscowośćPolice

Napisano 03 gru 2013 - 14:55

Dziękuję Renesi. Zawsze to jakaś nowość. U mnie ostatnio idą mielone z pieczarkami. Teraz spróbuję z tego przepisu. Zobaczę jaki ser dostanę kupić, teraz jest serowy zawrót głowy, to coś wybiorę.



#7 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 03 gru 2013 - 14:58

Basiu a pieczarki ścierasz na tarce i dodajesz do mięska czy jakoś inaczej robisz ?



#8 Basia285

Basia285

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 355 postów
  • MiejscowośćPolice

Napisano 03 gru 2013 - 15:29

Jak robię faszerowane to na tarce, na grubym oczku. Jak mieszam z mielonym to kroję w kosteczkę dość drobną , no tak 1cm/1cm, później na patelnię, podsmażam z solą, pieprzem, cebuklą do momentu aż cały sok odparuje. Tak żeby były dość suche.Tak samo postępuję z pieczarkami scieranymi na tarce, Do tych scieranych na tarce, dodaję na koniec trochę bułki tartej aby się wiązało z pieczarkami.

Dopiero takie usmażone daję do mięska, bo inaczej nie będzie smaku a i sok z pieczarek zepsuł by całą konsystencję. :)



#9 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 03 gru 2013 - 16:56

@Basia285,moze ser plesniowy jak np "lazur"  



#10 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 03 gru 2013 - 17:42

Basiu dziękuję za odpowiedź

Elektra jak najbardziej nadają się sery pleśniowe ja polecam gorgonzolę

Następne mielone mam w planie zrobić z gorgonzolą  i gruszką ciekawe co wyjdzie



#11 Jan30

Jan30

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 181 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 03 gru 2013 - 18:04

Mielone też są dobre z oscypkiem.



#12 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6075 postów

Napisano 03 gru 2013 - 18:05

Mielone też są dobre z oscypkiem.

Tylko trzeba mieć znajomego Górala  :)



#13 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6390 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 03 gru 2013 - 18:12

Dziewczyny ... ja postępuję inaczej z pieczarkami. Kroję na kawałki i przesmażam razem z cebulą. Jak odparują wtedy mielę na maszynce o większych oczkach. Ale uważam że każdy sposób jest dobry.  :)

Reniu... Twoje kotleciki wyglądają bardzo smacznie  :clap:



#14 Jan30

Jan30

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 181 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 03 gru 2013 - 18:13

Ja akurat  mam od znajomego    górala    ze Słowacji tam nazywają się ośtiepky.



#15 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 03 gru 2013 - 18:26

Halusia sposób dobry na pewno go wykorzystam do farszu na pierogi z pieczarkami i kapustą



#16 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 03 gru 2013 - 19:27

z gorgonzola tez moga byc smaczne ,ja czasem robie takie male kotleciki i do tego robie sos z gorgonzola 

oo a gruszka swietny pomysl ,i dobrze ze wspomnialyscie musze na swieta zrobic w occie takie z syropu.



#17 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5080 postów

Napisano 03 gru 2013 - 19:33

A czy w tym przepisie brano pod uwagę inny ser? Ja akurat fety nie lubię :D

Ja robiłam podobną wersję z serkiem topionym w środku ( tylko musi być z tych bardziej twardych)



#18 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6666 postów

Napisano 03 gru 2013 - 19:48

Olga ja często robię z serkiem topionym i są super



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#19 Roma

Roma

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 288 postów
  • Miejscowośćkociewie

Napisano 13 mar 2014 - 19:14

Do mielonych wciskam kosteczki sera żółtego(twardego) a panieruję w płatkach kukurydzianych,pokruszonych wałkiem do ciasta.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama



Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych