Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Z wedzarni Eli55

wedzenie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#41 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5939 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 25 mar 2019 - 10:20

Elu no ladniutkie i smaczne zapewne :)



#42 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2439 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 25 mar 2019 - 12:59

Dzieki :D  udalo sie :D :D



#43 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1165 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 25 mar 2019 - 17:56

Piękny kolorek.  :clap:  :clap:  :clap:



#44 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 29 mar 2019 - 20:32

:) Kiełbasa kiełbasą, nie napiszę przecież, że "nadzwyczajna".... :thumbsup: :D

Eli, natomiast wędzoneczki... idealnie w punkt... śliczniunie mniammmmniasto :yes: :D



#45 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2439 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 01 cze 2019 - 19:14

Wszyscy sie chwala salcesonem ,to i ja sie pochwale moim :D , niestety zdjecie wyszlo nie za bardzo :facepalm:Załączony plik  20190524_071818.jpg   58,65 KB   6 Ilość pobrań

w sklad weszly 2 golonki

2 serca

caly leb

skorki ugotowane i zmielone

15 ozorow (przywiezionych z Polski) wszystko peklowane

 

przyprawy 

czosnek

pieprz

majeranek

kminek

niestety musialam sie zadowolic oslonkami poliamidowymi ;), ale i tak wyszedl bardzo dobry :tongue: 



#46 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 6944 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 01 cze 2019 - 19:41

Wszyscy sie chwala salcesonem ,to i ja sie pochwale moim , niestety zdjecie wyszlo nie za bardzo

 

Tydzień salcesonowy, bardzo ładny Elu  :clap:



#47 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 01 cze 2019 - 19:58

,to i ja sie pochwale moim

 

Całkiem, całkiem. :thumbsup: :clap:



#48 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10165 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 01 cze 2019 - 20:04

,to i ja sie pochwale moim

Bogaty, mięsny salceson  :thumbsup:   :tongue:    :clap:



#49 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 13153 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 01 cze 2019 - 21:40

,to i ja sie pochwale moim

 

 

 Moim zdaniem zacnie wygląda :thumbsup: :clap:  

 

Pozdrawiam



#50 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 987 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 01 cze 2019 - 22:02

Eli55, mięso do salcesonu jak długo było gotowane przed nałożeniem do osłonek?



#51 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2439 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 02 cze 2019 - 05:31

Dzieki za mile slowa :D 

nestor wszystko miesobylo gotowane w szybkowarze ozory ,serca i golonki przezgodz,

lby godz i 15 min ,wlane do oslonki i parzone jeszcze przez nastepna godz



#52 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7415 postów

Napisano 02 cze 2019 - 05:54

Śliczny.

#53 witt

witt

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1945 postów

Napisano 02 cze 2019 - 06:53

Wszyscy sie chwala salcesonem
 

Też na bogato, Elu bardzo ładny.... :clap: .



#54 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2439 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 11 maj 2020 - 19:23

Załączony plik  photo_2020-05-11_20-18-07.jpg   98,4 KB   0 Ilość pobrań

Dzisiaj troszke wedzilam , kielbasa  wieprzowo drobiowa  i pierwszy serek wedzony



#55 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7415 postów

Napisano 11 maj 2020 - 19:27

Elu wiem ze kiełbasa dobra a jak serek,który poleciłem?Najlepiej smakuje wychlodzony w lodówce i podany z maselkiem.

#56 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2439 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 11 maj 2020 - 20:05

Serek sprobuje jutro bo dzisiaj wolalam swieza kielbaske :tongue:  :D



#57 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2439 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 15 maj 2020 - 07:07

Tak wyglada moja kielbasa w przekroju , a wedzony serek niestety nie , wole zwykly bialy :)



#58 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 987 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 15 maj 2020 - 10:13

Eli55 zapomniała dać zdjęcie przekrojonej kiełbasy.



#59 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2439 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 15 maj 2020 - 11:40

Załączony plik  photo_2020-05-15_07-56-29.jpg   121,59 KB   1 Ilość pobrań   :facepalm:  :facepalm:



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#60 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 29894 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 15 maj 2020 - 12:24

Mnie też możesz zrobić kromkę. :D







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wedzenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych