miro Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Września 2014 Jeden słoiczek pozwolę Ci otworzyć po pierwszym razie, ale niech chociaż wystygnie i ochłodzi się w lodówce. Resztę poddaj trzykrotnej pasteryzacji. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-373733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Września 2014 Dzięki Miro za odpowiedź, tak zrobię. Problem polega na tym, że sępy już nie mogą doczekać się degustacji, boję się, że mogą zeżreć na surowo. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-373735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Września 2014 Napiszę tak.Prawdziwy smak tego wyrobu poznasz dopiero po trzykrotnej pasteryzacji i wychłodzeniu w lodówce.Ale wytłumacz to sępom. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-373737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Października 2014 Udało się, pasteryzowane trzy razy wg przepisu.Tak wygląda mój wyróbW smaku bardzo dobre, ale wydaje mi się, że mięso jest zbyt miękie, nie da się kroić w cienkie plastry, rozpada się.Galaretka też wyszła trochę rzadka ale to pewnie wina ilości żelatyny, dawałem po niecałej łyżeczce.Mimo wszystko i ja i konsumęci zadowoleni z wyrobu.Dzięki Miro za przepis. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-375499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 6 Października 2014 To że mięso jest miękkie to zaleta nie wada.W oryginale miało być smarowne, ale mi też takie nie wyszło. Może to wina rodzaju mięsa ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-375515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 7 Października 2014 W oryginale miało być smarowne Wystarczy pokroić w kawałki 3x3 2x2 po tyndalizacji mięso będzie się ładnie rozchodziło na włóknach i przy dodatku tłuszczu lub użyciu tłustszego mięsa powinno dać się smarować jak rillettes de porc Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-375688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 17 Marca 2016 Miro,popelnilem twoja sloikowke,dla mnie jest smaczna i dla rodziny tez,wchodzi na stale do moich "ulubionych" Dzieki za przepis Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-485429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygar009 Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 14 Września 2024 W dniu 16.11.2007 o 09:40, Raulo napisał(a): Jak mam to rozumieć. Nie znam się jeszcze aż tak na gotowaniu A tego to nie wiedziałem. Następnym razem tak właśnie zrobię. W dniu 30.05.2014 o 17:33, miro napisał(a): Żadnego smalcu. Rób jak w przepisie. Hej, Miro została mi szynka surowa wędzona, czy mogę ją potraktować tak samo ? Nie mam co z nią zrobić, a jest jej 4 szt po 1,5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-953837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygar009 Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Września 2024 W dniu 30.05.2014 o 17:33, miro napisał(a): Żadnego smalcu. Rób jak w przepisie. Z góry dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-953838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Września 2024 5 godzin temu, Zygar009 napisał(a): Hej, Miro Miro zakończył swoją aktywność na naszej stronie już parę lat temu i nie wiem czy się odezwie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-953945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 14 Września 2024 Był w czwartek ma forum , może s9ie odezwie , ja kiedyś jak chciałem zaciągnąć porady lub informacji to dzwoniłem do niego, odbiera. Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9125-w%C4%99dzonka-w-s%C5%82oiku-miro/page/2/#findComment-953957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.