ewidencja Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Marca 2015 Osadzanie: Oto gotowy produkt. Talerz przybrałem boczkiem Podpiekałem w 100 stopniach przez 30 minut. Z braku czosnku, udział wziął czosnek niedźwiedzi. Smak jest boski, kabanos łamie się z trzaskiem, jeszcze ciepłe, kruche, rozpływają się w ustach. Paweljack, jak zwykle wspaniały przepis, miro - dzięki za baranie jelitka, bez których byłby to półprodukt. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Marca 2015 ewidencjaWeź wykasuj te fotki, bo mam skurcz żołądka ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek4 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Ludzie litości Ja muszę gryźć sklepowe a Wy takie rzeczy pokazujecie.Chyba się wypiszę z tego forum bo to istna tortura na to patrzeć Edytowane 21 Marca 2015 przez jureczek4 Cytuj PozdrawiamJurek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 21 Marca 2015 Ewidencja...kabanosy pierwsza klasa!!!Jednak jak pokazałem Twoje zdjęcie mojej LP to powiedziała że.... "Taka ilość!?to chyba na dwa dni......" *-:-) Ja to muszę na jeden rzut ribić tak 9-10kg gotowego wyrobu Gratuluję pięknych kabanosów!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 21 Marca 2015 miro, ArkoGdynia, jureczek4 - dzięki. jureczek4 - buduj czym prędzej wędzok, Arko - to ilość po degustacji, 1/3 już zniknęła. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) U mnie to si nazywa "test organoleptyczny"!!!Ileż to ja mam "testerów" podczas wędzenia to tylko ich sztachetą ganiać Edytowane 21 Marca 2015 przez ArkoGdynia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 21 Marca 2015 Co dzięki ! Dawaj tu choć kawałek, a nie dziękuj ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 21 Marca 2015 Co dzięki ! Dawaj tu choć kawałek, a nie dziękuj ! Jeśli doczeka do poniedziałku, chętnie poczęstuję, jednak szczerze w to wątpię Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo8014 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 21 Marca 2015 WitamKoledzy podesłał by ktoś jakiś dobry przepis na kabanosy dla początkujących. dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 21 Marca 2015 WitamKoledzy podesłał by ktoś jakiś dobry przepis na kabanosy dla początkujących. dziękujeWitaj, wystarczy, że zerkniesz stronę wcześniej.Oto gotowy produkt. A co to, to czarne? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) To czarne to czosnek niedźwiedzi. Dałem go sporo, by wyrównać braki zwykłego czosnku, ale smak jest porównywalny.WitamKoledzy podesłał by ktoś jakiś dobry przepis na kabanosy dla początkujących. dziękujeJa już słabo widzę (sobotni wieczór) ale jak napisał przedmówca, chybnij się na pierwsza strona Edytowane 21 Marca 2015 przez ewidencja Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 21 Marca 2015 To czarne to czosnek niedźwiedzi. Nigdy nie widziałem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) paweljack , to taka roślina z której zbiera się liście o czosnkowym aromacie .Można go stosować również do serów też http://pl.wikipedia.org/wiki/Czosnek_nied%C5%BAwiedzi Edytowane 21 Marca 2015 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Lutego 2016 Kabanosowy weekend będzie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Lutego 2016 Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 19 Lutego 2016 super Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamdariusz Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 20 Lutego 2016 Ty jak zwykle hurtowo;-) ile kg? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 20 Lutego 2016 Na kabanosy nie zwróciłem uwagi w ogóle- takie grube, na focie zobaczyłem tylko "nadziewarkę" Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 20 Lutego 2016 Ty jak zwykle hurtowo;-) ile kg?Ze względu na ograniczoną ilość miejsca w szafkach, to dzisiaj 8 kg i jutro 8 kg. Na kabanosy nie zwróciłem uwagi w ogóle- takie grubeZgodne z recepturą. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Ja też jakoś teraz zauważyłem kabanosy :) producentka....jak piszepaweljack zgodna z recepturą! Edytowane 20 Lutego 2016 przez Papcio Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 20 Lutego 2016 Paweł, jakiego kalibru jelit baranich używasz, i jaką średnicę zewnętrzną ma Twój lejek nadziewarki? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 20 Lutego 2016 Przeważnie cal 23-25 ale te są 24-26. A lejek normalny jakiś, jestem na dzialce to nie sprawdzę ale jak Miro tu zerkie to podpowie. 12-16 mm? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 20 Lutego 2016 Dzięki , ja do tej pory używałem osłonek kolagenowych, ale chcę przejść na baranie, lejek mam 14mm i myślę że jelita 20 - 24 nałożę. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 20 Lutego 2016 lejek mam 14mm i myślę że jelita 20 - 24 nałożę. Muszą mieć uczciwy wymiar na cieńszych nie ujedziesz na tym lejku . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 20 Lutego 2016 http://swojskiwyrob.pl/59-jelita-baranie Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9217-kabanosy-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-477552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.