Skocz do zawartości

agus - moje wariacje kulinarne


Rekomendowane odpowiedzi

Agus, nieżle Tobie idzie. Chlebek wyglada na dobrze wypieczony :clap: :clap: :clap:

Jasne że pierwsze zawsze eksperymentalne, z następnych już wieksze zadowolenie jest.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-328185
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

Aguś w Bukowinie nie odpuszczę Tobie tego chlebka

Karolu mam nadzieję że do tego czasu nabiorę wprawy w pieczeniu chleba i przywiozę  jakiś fajny chlebek na degustację.

 

 

Przybyło Ci jednego fana w boczkowej postaci hehehe

Bardzo się cieszę. Trzymam mocno kciuki za Twoje chlebki :)

 

 

Agus wzielam przyklad, sciagnelam przepis na ptasie mleczko  :laugh: , bo wyglada rewelacyjnie.

Aniu przepis banalnie prosty w wykonaniu, a ptasie mleczko jest leciutkie i smaczne.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-328241
Udostępnij na innych stronach

Aguś w Bukowinie nie odpuszczę Tobie tego chlebka

Aguś .. ja też bym nie odpuściła  Ci takiego chlebka, gdybym się tam z Wami wybierała :)

Nie zrażaj się drobnymi wpadkami ... każdy je miał .. ma .. i będzie miał ;) nikt nie jest doskonały.

O serniczku nie wspomnę ....http://emoty.blox.pl/resource/th_0girlcupcake.gif

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-328248
Udostępnij na innych stronach

 

Aguś .. ja też bym nie odpuściła  Ci takiego chlebka, gdybym się tam z Wami wybierała :)

 

Aniu jeszcze nie jest za późno, wpisuj się na listę i przyjeżdżaj :yes:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-328257
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj kolejne podejście do chlebka. Tym razem na zakwasie żytnim z dodatkiem mąki orkiszowej oraz słonecznika i pestek dyni.

post-50302-0-93855400-1390760726_thumb.jpg

 

Tym razem dzięki cennym wskazówką Halusi nie spaliłam go jak ostatnio - Halinko dziękuję za pomoc :)

post-50302-0-35261500-1390760847_thumb.jpg

 

Jak do tej pory to ten chlebuś najbardziej nam smakuję i na pewno będę go często piekła.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329536
Udostępnij na innych stronach

Agus  :clap:  slicznie wyglada. Az sie glodna robic zaczelam :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329540
Udostępnij na innych stronach

Agus dziekuje  :blush:  :D , a teraz kolejne wyzwanie przed Toba, chleb nie w foremce robiony. Tak jak Tobie rosnie, to na pewno sliczny wyjdzie, a taki bez foremki ma chyba smaczniejsza skorke .

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329547
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wczoraj kolejne podejście do chlebka. Tym razem na zakwasie żytnim z dodatkiem mąki orkiszowej oraz słonecznika i pestek dyni.
 

 

Agnieszko... wyśmienicie sobie radzisz przy wypieku chleba.  :)

Chleb pieczony na drożdżach, a pieczony na zakwasie to zupełnie inna bajka.. Twój wyszedł wyśmienity... oby tak dalej  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329560
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dziś na obiadek inna odsłona flaków bo z BOCZNIAKÓW

Aguś... chlebek wygląda super... smak mogę sobie tylko wyobrazić :)

Flaczki z boczniaków? hmm.... potrafisz Nas zaskoczyć za co wielkie :clap:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329815
Udostępnij na innych stronach

 

 

to ten chlebuś najbardziej nam smakuję

 

No nie dziwię się, rzadko chwalę forumowe widoki, ale za ten chleb masz *** :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329817
Udostępnij na innych stronach

Agus, fajnie sobie radzisz.

Ptasie mleczko dzisiaj robiłam dla wnuczków. Dziekują za przepis który tez od Ciebie sciągnęłam, na to ptasie mleczko oczywiście.

 

Powodzenia i pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329826
Udostępnij na innych stronach

 Chleb pieczony na drożdżach, a pieczony na zakwasie to zupełnie inna bajka.. Twój wyszedł wyśmienity... oby tak dalej  :clap:

 

Halinko chlebuś na zakwasie jest bajeczny, prawda?

 

Aguś... chlebek wygląda super... smak mogę sobie tylko wyobrazić :)

Aniu, smak naprawdę super już nie kupuję chlebka. :)

 

No nie dziwię się, rzadko chwalę forumowe widoki, ale za ten chleb masz *** :cool:

 

Piotrze tym bardziej BARDZO DZIĘKUJĘ za pochwałę :)

 

Ptasie mleczko dzisiaj robiłam dla wnuczków. Dziekują za przepis który tez od Ciebie sciągnęłam, na to ptasie mleczko oczywiście.

 

 

Basiu bardzo się cieszę, mam nadzieję że dzieciakom smakowało.

Edytowane przez agus
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-330037
Udostępnij na innych stronach

@Agus.

 

Smakowało, teraz sobie zażyczyli z truskawkami. Zniknęło tak szybko........... nawet gram nie został.

Chyba jutro znów zrobię, nie jest tuczące, można pojeść a dzieciaczki znów jutro u mnie cały dzień, to wspólnie damy rade zrobić i zjeść :)

Kiedyś miałam coś podobny przepis, ale już nie pamietam. To było dawno temu jak wszystko na kartki było :(

 

Dziekuję i pozdrawiam serdecznie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-330043
Udostępnij na innych stronach

@Agus.

 

Smakowało, teraz sobie zażyczyli z truskawkami. Zniknęło tak szybko........... nawet gram nie został.

Kiedyś miałam coś podobny przepis, ale już nie pamietam. To było dawno temu jak wszystko na kartki było :(

 

 

Basiu bardzo mnie to cieszy. A przepis jak już pisałam mam od mamy i pamiętam że w dzieciństwie też bardzo nam z bratem smakowało.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-330053
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Od kiedy „posmakowaliśmy” domowych chlebków na okrągło dokarmiam zakwas i piekę chleby ostatnio dwa na cały tydzień.

Jeden z soją i drugi ze słonecznikiem i pestkami dyni.

post-50302-0-94399500-1391937109_thumb.jpg

post-50302-0-66094600-1391937123_thumb.jpg

 

Na specjalne życzenie Grzesia postanowiłam „zmierzyć” się z chałką. Pełna obaw zrobiłam w czwartek wersję próbną która wyszła całkiem nieźle. Następnym razem spróbuję zrobić splot z 4 lub 6 wałeczków to będzie dla mnie wyzwanie.

post-50302-0-41414400-1391937194_thumb.jpg

post-50302-0-00867000-1391937211_thumb.jpg

 

Na słodko niezawodne ciastka niestety z ciasta francuskiego z Lidla z białym serem i dżemem wiśniowym który dostaliśmy od Ani27  wraz z innymi przysmakami za które jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJEMY.

post-50302-0-53696500-1391937255_thumb.jpg

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332601
Udostępnij na innych stronach

Na specjalne życzenie Grzesia postanowiłam „zmierzyć” się z chałką.

 

Widać, ze życzenie Grzesia zostało spełnione http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gif

 

Pełna obaw

 

Niepotrzebny stres ... dałaś sobie świetnie radę :thumbsup:

 

dżemem wiśniowym który dostaliśmy od Ani27 wraz z innymi przysmakami za które jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJEMY.

Agnieszko w następnym sezonie też dostaniecie :cool:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332663
Udostępnij na innych stronach

Agus, chalka wspaniala  :thumbsup: , a mam pytanie do chlebka, Czy ty dajesz cala fasole sojowa czy  przemielona? 

 A co do ciasteczek, to czas zrobic swoje ciasto francuzkie  :tongue:  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332687
Udostępnij na innych stronach

Ja jak dodawałam soję do chleba to dodawałam całe ziarno uprzednio namoczone i ugotowane - teraz nie dodaje bo ponoć soja niewskazana jest dla mężczyzn  a dodatku to GMO :rolleyes:

Edytowane przez chudziak

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332750
Udostępnij na innych stronach

 

Na specjalne życzenie Grzesia postanowiłam „zmierzyć” się z chałką.

 

Widać, ze życzenie Grzesia zostało spełnione http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gif

Aniu staram się w miarę możliwości spełniać życzenia męża tak że wczoraj znów robiłam chałkę na życzenie. Tym razem 4 splotową.

post-50302-0-70625400-1392045793_thumb.jpg

 

Agus, chalka wspaniala  :thumbsup: , a mam pytanie do chlebka, Czy ty dajesz cala fasole sojowa czy  przemielona? 

 A co do ciasteczek, to czas zrobic swoje ciasto francuzkie  :tongue:  :D

Aniu, kupiłam cała soję, dzień przed pieczeniem chleba zamoczyłam w wodzie i na drugi dzień lekko obgotowałam. Do ciasta chlebowego dodałam w całości.

Nad ciastem francuskim też popracuję. :)

 

Ja jak dodawałam soję do chleba to dodawałam całe ziarno uprzednio namoczone i ugotowane - teraz nie dodaje bo ponoć soja niewskazana jest dla mężczyzn  a dodatku to GMO :rolleyes:

Olga dziękuję za informację o soi nie miałam pojęcia że GMO :facepalm:  Już na pewno chlebka z soją nie będzie.

 

Bardzo smakowicie wszystko wygląda :):clap:

Anulka dziękuję bardzo :)

Edytowane przez agus
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332862
Udostępnij na innych stronach

Dziś na obiadek polędwiczki wieprzowe z młodymi ziemniaczkami oraz sosikiem śmietanowym z prawdziwkami.

post-50302-0-37875200-1392490900_thumb.jpg

 

Tradycyjnie na niedzielę dla Grzesia chałka oraz szybkie ciasteczka krucho-drożdżowe u mnie z cukrem według przepisu Halusi.

post-50302-0-82928800-1392490942_thumb.jpg

 

Halinko bardzo się cieszę że Twoje kąciki kuchenne cały czas się powiększają, ponieważ mam się z czego uczyć :)  a dłuuuuga droga przede mną. :(

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-333788
Udostępnij na innych stronach

Dziś na obiadek polędwiczki wieprzowe z młodymi ziemniaczkami oraz sosikiem śmietanowym z prawdziwkami.

 

O w mordę :facepalm: takie dobre rzeczy pokazujesz o tej porze Aguś

 

Tradycyjnie na niedzielę dla Grzesia chałka oraz szybkie ciasteczka krucho-drożdżowe

 

No chyba nie wszystko dla Grzesia ? :cry:

Rozwijasz się w szybkim tempie :clap: i nie zwalniaj :thumbsup:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-333793
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.