Basia285 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Agus, nieżle Tobie idzie. Chlebek wyglada na dobrze wypieczony :clap: Jasne że pierwsze zawsze eksperymentalne, z następnych już wieksze zadowolenie jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-328185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Aguś w Bukowinie nie odpuszczę Tobie tego chlebkaKarolu mam nadzieję że do tego czasu nabiorę wprawy w pieczeniu chleba i przywiozę jakiś fajny chlebek na degustację. Przybyło Ci jednego fana w boczkowej postaci heheheBardzo się cieszę. Trzymam mocno kciuki za Twoje chlebki Agus wzielam przyklad, sciagnelam przepis na ptasie mleczko , bo wyglada rewelacyjnie.Aniu przepis banalnie prosty w wykonaniu, a ptasie mleczko jest leciutkie i smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-328241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Aguś w Bukowinie nie odpuszczę Tobie tego chlebkaAguś .. ja też bym nie odpuściła Ci takiego chlebka, gdybym się tam z Wami wybierała Nie zrażaj się drobnymi wpadkami ... każdy je miał .. ma .. i będzie miał nikt nie jest doskonały.O serniczku nie wspomnę ....http://emoty.blox.pl/resource/th_0girlcupcake.gif Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-328248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Aguś .. ja też bym nie odpuściła Ci takiego chlebka, gdybym się tam z Wami wybierała Aniu jeszcze nie jest za późno, wpisuj się na listę i przyjeżdżaj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-328257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Wczoraj kolejne podejście do chlebka. Tym razem na zakwasie żytnim z dodatkiem mąki orkiszowej oraz słonecznika i pestek dyni. Tym razem dzięki cennym wskazówką Halusi nie spaliłam go jak ostatnio - Halinko dziękuję za pomoc Jak do tej pory to ten chlebuś najbardziej nam smakuję i na pewno będę go często piekła. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Agus slicznie wyglada. Az sie glodna robic zaczelam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Agus slicznie wyglada. Az sie glodna robic zaczelam Aniu bardzo dziękuję i jeszcze raz gratuluję wygranej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Agus dziekuje , a teraz kolejne wyzwanie przed Toba, chleb nie w foremce robiony. Tak jak Tobie rosnie, to na pewno sliczny wyjdzie, a taki bez foremki ma chyba smaczniejsza skorke . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Agus piękny chlebek :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Wczoraj kolejne podejście do chlebka. Tym razem na zakwasie żytnim z dodatkiem mąki orkiszowej oraz słonecznika i pestek dyni. Agnieszko... wyśmienicie sobie radzisz przy wypieku chleba. Chleb pieczony na drożdżach, a pieczony na zakwasie to zupełnie inna bajka.. Twój wyszedł wyśmienity... oby tak dalej Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dziś na obiadek inna odsłona flaków bo z BOCZNIAKÓW . Boczniaki oczywiście zbierane przez Grzesia które rosną sobie na działce obok wędzarni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Dziś na obiadek inna odsłona flaków bo z BOCZNIAKÓW Aguś... chlebek wygląda super... smak mogę sobie tylko wyobrazić Flaczki z boczniaków? hmm.... potrafisz Nas zaskoczyć za co wielkie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 27 Stycznia 2014 to ten chlebuś najbardziej nam smakuję No nie dziwię się, rzadko chwalę forumowe widoki, ale za ten chleb masz *** Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Agus, fajnie sobie radzisz.Ptasie mleczko dzisiaj robiłam dla wnuczków. Dziekują za przepis który tez od Ciebie sciągnęłam, na to ptasie mleczko oczywiście. Powodzenia i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-329826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Chleb pieczony na drożdżach, a pieczony na zakwasie to zupełnie inna bajka.. Twój wyszedł wyśmienity... oby tak dalej Halinko chlebuś na zakwasie jest bajeczny, prawda? Aguś... chlebek wygląda super... smak mogę sobie tylko wyobrazić Aniu, smak naprawdę super już nie kupuję chlebka. No nie dziwię się, rzadko chwalę forumowe widoki, ale za ten chleb masz *** Piotrze tym bardziej BARDZO DZIĘKUJĘ za pochwałę Ptasie mleczko dzisiaj robiłam dla wnuczków. Dziekują za przepis który tez od Ciebie sciągnęłam, na to ptasie mleczko oczywiście. Basiu bardzo się cieszę, mam nadzieję że dzieciakom smakowało. Edytowane 28 Stycznia 2014 przez agus Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-330037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 28 Stycznia 2014 @Agus. Smakowało, teraz sobie zażyczyli z truskawkami. Zniknęło tak szybko........... nawet gram nie został.Chyba jutro znów zrobię, nie jest tuczące, można pojeść a dzieciaczki znów jutro u mnie cały dzień, to wspólnie damy rade zrobić i zjeść Kiedyś miałam coś podobny przepis, ale już nie pamietam. To było dawno temu jak wszystko na kartki było Dziekuję i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-330043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 28 Stycznia 2014 @Agus. Smakowało, teraz sobie zażyczyli z truskawkami. Zniknęło tak szybko........... nawet gram nie został.Kiedyś miałam coś podobny przepis, ale już nie pamietam. To było dawno temu jak wszystko na kartki było Basiu bardzo mnie to cieszy. A przepis jak już pisałam mam od mamy i pamiętam że w dzieciństwie też bardzo nam z bratem smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-330053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 9 Lutego 2014 Od kiedy „posmakowaliśmy” domowych chlebków na okrągło dokarmiam zakwas i piekę chleby ostatnio dwa na cały tydzień.Jeden z soją i drugi ze słonecznikiem i pestkami dyni. Na specjalne życzenie Grzesia postanowiłam „zmierzyć” się z chałką. Pełna obaw zrobiłam w czwartek wersję próbną która wyszła całkiem nieźle. Następnym razem spróbuję zrobić splot z 4 lub 6 wałeczków to będzie dla mnie wyzwanie. Na słodko niezawodne ciastka niestety z ciasta francuskiego z Lidla z białym serem i dżemem wiśniowym który dostaliśmy od Ani27 wraz z innymi przysmakami za które jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJEMY. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 9 Lutego 2014 Na specjalne życzenie Grzesia postanowiłam „zmierzyć” się z chałką. Widać, ze życzenie Grzesia zostało spełnione http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gif Pełna obaw Niepotrzebny stres ... dałaś sobie świetnie radę dżemem wiśniowym który dostaliśmy od Ani27 wraz z innymi przysmakami za które jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJEMY.Agnieszko w następnym sezonie też dostaniecie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 9 Lutego 2014 Agus, chalka wspaniala , a mam pytanie do chlebka, Czy ty dajesz cala fasole sojowa czy przemielona? A co do ciasteczek, to czas zrobic swoje ciasto francuzkie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Ja jak dodawałam soję do chleba to dodawałam całe ziarno uprzednio namoczone i ugotowane - teraz nie dodaje bo ponoć soja niewskazana jest dla mężczyzn a dodatku to GMO Edytowane 9 Lutego 2014 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 10 Lutego 2014 Bardzo smakowicie wszystko wygląda Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Na specjalne życzenie Grzesia postanowiłam „zmierzyć” się z chałką. Widać, ze życzenie Grzesia zostało spełnione http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gifAniu staram się w miarę możliwości spełniać życzenia męża tak że wczoraj znów robiłam chałkę na życzenie. Tym razem 4 splotową. Agus, chalka wspaniala , a mam pytanie do chlebka, Czy ty dajesz cala fasole sojowa czy przemielona? A co do ciasteczek, to czas zrobic swoje ciasto francuzkie Aniu, kupiłam cała soję, dzień przed pieczeniem chleba zamoczyłam w wodzie i na drugi dzień lekko obgotowałam. Do ciasta chlebowego dodałam w całości.Nad ciastem francuskim też popracuję. Ja jak dodawałam soję do chleba to dodawałam całe ziarno uprzednio namoczone i ugotowane - teraz nie dodaje bo ponoć soja niewskazana jest dla mężczyzn a dodatku to GMO Olga dziękuję za informację o soi nie miałam pojęcia że GMO Już na pewno chlebka z soją nie będzie. Bardzo smakowicie wszystko wygląda Anulka dziękuję bardzo Edytowane 10 Lutego 2014 przez agus Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-332862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 15 Lutego 2014 Dziś na obiadek polędwiczki wieprzowe z młodymi ziemniaczkami oraz sosikiem śmietanowym z prawdziwkami. Tradycyjnie na niedzielę dla Grzesia chałka oraz szybkie ciasteczka krucho-drożdżowe u mnie z cukrem według przepisu Halusi. Halinko bardzo się cieszę że Twoje kąciki kuchenne cały czas się powiększają, ponieważ mam się z czego uczyć a dłuuuuga droga przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-333788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 15 Lutego 2014 Dziś na obiadek polędwiczki wieprzowe z młodymi ziemniaczkami oraz sosikiem śmietanowym z prawdziwkami. O w mordę takie dobre rzeczy pokazujesz o tej porze Aguś Tradycyjnie na niedzielę dla Grzesia chałka oraz szybkie ciasteczka krucho-drożdżowe No chyba nie wszystko dla Grzesia ? Rozwijasz się w szybkim tempie i nie zwalniaj Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9235-agus-moje-wariacje-kulinarne/page/2/#findComment-333793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.