morfeusz300 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Pasztecik domowy mojego przepisu,dla mnie bomba chociaż najmłodsza twierdzi że mógłby byc mniej pieprzny.Podaję przepis z czego robiłem! N 5 foremek 05kg wieprzowego,0,5 kg wątróbki wieprzowej,3 udka z kurczaka razem ze skórkami300g boczku, 4 marchewki,1 pietruszka,kawałek selera,3 całe cebule,potraktowane na patelni z masełkiem , dwa serca wieprzowe,3 główki czosnku,2 bułki czerstwe,2 szklanki bulionu,4 jaja,przyprawy,pieprz zielony,czerwony,ziele angielskie klepane,papryka, ostra,Rock Salt,Wszystko mieszamy,do foremek i do piekarnika 1,20minut i rozkosz gębie:))))Jeden pasztet na gładziutko drugi z kawałkami ser wieprzowych pokrojonych w drobną kostkę )) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Smakowicie wyglada , ja jak zrobie pasztet to musze go sama jesc , robie zadko bo wszystkie przepisy sa za duze, a tak go lubie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-327913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Stycznia 2014 ja jak zrobie pasztet to musze go sama jesc , A to dlaczego?Pasztety są daniami chyba wszystkich kuchni europejskich.Może za bardzo "bułczane" te pasztety robisz?Pasztet nie może być ani kotletem mielonym ani pieczenią rzymską.Musi mieć swoją tłustość, gładkość i mazistość.Ideałem jest foie gras. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-327916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Stycznia 2014 EAnna moja rodzina go nie lubi bo jest za miekki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-327937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Stycznia 2014 moja rodzina go nie lubi bo jest za miekki Powinien być serwowany na chrupiącym cieście francuskim. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-328026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ale z bułeczką też pychotka;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-328037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Lutego 2014 Następny pasztecik bardziej delikatny w smaku 5 udek z kurczaka,2 serca wieprzowe,05kg wątroby,2 bułki 2 marchewki,pietruszka. Przyprawy:sól,pieprz,kolendra,ziele angielskie,bulion z kurczaka,szklaneczka jasnego piwka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-334123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Lutego 2014 @morfeusz300, Fajnie wygląda zaciekawiło mnie to piwko dajesz do pasztetu czy....? Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-334161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Lutego 2014 Następny pasztecik bardziej delikatny w smaku 5 udek z kurczaka,2 serca wieprzowe,05kg wątroby,2 bułki 2 marchewki,pietruszka. Przyprawy:sól,pieprz,kolendra,ziele angielskie,bulion z kurczaka,szklaneczka jasnego piwka 20140215_174745.jpg Nie mam zbyt dużego doświadczenia z pasztetami, wątrobę ja tylko parzę, a co się robi z sercami i udkami? Też się parzy, czy gotujesz? Jak długo? Pozdrowienia, :) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-334164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Lutego 2014 baca48 piwko prawie popijałem i tak szklaneczkę wlałem???????????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka gontek ,serca , udka normalnie jak na rosołek ale wątrobę na surowo blenderem potraktowałem jak i serca i udka ugotowane też,dobrze wszysko wymieszać i do foremek,piec w rozgrzanym piekarniku 190stopni 1:15 minut;)) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-334165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 17 Lutego 2014 teraz wszystko jasne, dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-334169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.